Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Συζήτηση για την πορεία της οικονομίας
  • [02] Επιτυχής η επέμβαση στην οποία υπεβλήθηκε ο Κ.Μητσοτάκης
  • [03] Μειώνεται η στρατιωτική θητεία για τους προστάτες οικογενειών
  • [04] Υπ.Ναυτιλίας-Ακτοπλοϊκή κάλυψη νησιών
  • [05] Στην Κρήτη ο υπουργός Αμυνας
  • [06] Πρωτόπαπας - Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [01] Βουλή-Συζήτηση για την πορεία της οικονομίας

    29/05/2002 21:18:29

    Τα ξίφη τους διασταύρωσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Βουλή, στη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της οικονομίας, με αιχμή τή διαχείριση των κονδυλίων από το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το ίδιο θέμα θα απασχολήσει αύριο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Χτες ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ανακοίνωσε μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και ειδικότερα για τη μεταβίβαση της περιουσίας. Ειδικότερα, το αφορολόγητο όριο αγοράς πρώτης κατοικίας θα ισχύσει πλέον και για την κληρονομιά και τη γονική παροχή.

    [02] Επιτυχής η επέμβαση στην οποία υπεβλήθηκε ο Κ.Μητσοτάκης

    29/05/2002 21:18:22

    Απόλυτα επιτυχής ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε απόψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο Αμέρικαν Χελθ Σέντερ του Φοίνικα των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής από το οποίο έπασχε. Ο κ. Μητσοτάκης εισήχθη στο χειρουργείο στις 17.40 ώρα Ελλάδας και η επέμβαση ολοκληρώθηκε στις 19.30. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία δεν χρειάζεται ολική αναισθησία και χαρακτηριστικό είναι ότι λέγεται επέμβαση και όχι χειρουργική επέμβαση. Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    [03] Μειώνεται η στρατιωτική θητεία για τους προστάτες οικογενειών

    29/05/2002 20:08:56

    Τη μείωση κατά τρεις μήνες της θητείας των προστατών οικογενείας, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αμύνης Λουκάς Αποστολίδης.Μιλώντας κατά την πρώτη μέρα επεξεργασίας του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα ανυπότακτων και επαγγελματιών οπλιτών, ο κ. Αποστολίδης είπε ότι με υπουργική απόφαση που προωθείται, από τον Ιανουάριο του 2003, οι προστάτες οικογενείας θα υπηρετούν τρεις μήνες λιγότερο, δηλαδή εννέα μήνες, με προοπτική η θητεία τους να περιοριστεί στους έξι μήνες, από τους 12 που είναι σήμερα. Κατά τα άλλα οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούσαν τους ανυπότακτους είχαν θετική αποδοχή, απ' όλους τους εισηγητές, ενώ διαφωνίες εκφράστηκαν από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τις διατάξεις που αφορούν στους επαγγελματίες οπλίτες.

    [04] Υπ.Ναυτιλίας-Ακτοπλοϊκή κάλυψη νησιών

    29/05/2002 20:08:49

    Την διαβεβαίωση οτι θα είναι πλήρης η ακτοπλοϊκή κάλυψη της νησιωτικής Ελλάδας από την 1η Δεκεμβρίου του 2002 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2003, έδωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διευκρινίζοντας ότι στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών κατατέθηκαν στην πρώτη φάση 279 αιτήσεις για κάλυψη γραμμών και έγιναν δεκτές οι 230. Πρόκειται για τις γραμμές στα νησιά Κάσος, Κάρπαθος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη, Δονούσα, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Ψαρά, Φούρνοι, Αγ.Ευστράτιος και Λήμνος. Ο κ.Ανωμερίτης επέκρινε τη ΝΔ για τις θέσεις που έχουν διατυπώσει στελέχη της, την κατηγόρησε για λαϊκισμό, ανευθυνότητα, με θέσεις που δεν συνάδουν με το κοινοτικό δίκαιο και την κάλεσε να διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις.

    [05] Στην Κρήτη ο υπουργός Αμυνας

    29/05/2002 20:08:43

    Η Κρήτη αποτελεί στρατηγικό κρίκο στον ενιαίο αμυντικό χώρο με την Κύπρο, διότι αν ποτέ συμβεί κάτι στην Κύπρο, από εδώ θα υπάρξει μια ουσιαστική αμυντική κάλυψη της Μεγαλονήσου. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Αμύνης, ο οποίος επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νομού Χανίων. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο όρμος της Σούδας σε περίοδο κρίσης και σε ειρηνική περίοδο, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον αγώνα αυτό διότι η διεθνής τρομοκρατία απειλεί όλους μας, κατέληξε.

    [06] Πρωτόπαπας - Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    29/05/2002 14:33:00

    ''Ποτέ δεν είπαμε οτι έχουμε εξασφαλίσει με την Τουρκία ειρήνη εσαεί. Αυτό που είπαμε είναι οτι οι διμερείς σχέσεις διαμορφώνουν ένα τέτοιο πλαίσιο που αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας'' τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ο κ. Πρωτόπαπας παρέπεμψε σε σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος απάντησε αρνητικά και τόνισε πως κατά την αντίληψη της κυβέρνησης ''η στρατηγική της μή έντασης είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Βεβαίως έχουσιν γνώση οι φύλακες'' σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πάντως ''θα συνεχίσει την ίδια στρατηγική που δημιουργεί θετικούς συσχετισμούς στη διεθνή Κοινότητα''.

    Ως προς την απόφαση του Ελσίνκι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη χαρακτήρισε ''ιδιαίτερα σημαντική'', μεταξύ άλλων και για το λόγο οτι μετέτρεψε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε διαφορές ΕΕ-Τουρκίας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί μεθαύριο Παρασκευή με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας Γιώργο Παπανδρέου και Γιάννο Παπαντωνίου αντίστοιχα, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω απο το θέμα του ''ευρωστρατού''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2002 - 20:30:13 UTC