Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Παιδείας-Πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων
  • [02] Λουξεμβούργο-Παπανδρέου-Ευρωστρατός
  • [03] Ομιλία Κ.Καραμανλή σε μέλη της ΔΑΠ στην ΑΣΟΕ
  • [04] Χωρίς ταξί για δύο ημέρες η Αθήνα
  • [05] Ενημερωτική εκστρατεία για τη νέα εκλογική νομοθεσία
  • [06] Κοίτασμα πετρελαίου στην Καβάλα

  • [01] Υπ.Παιδείας-Πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων

    16/04/2002 20:32:49

    Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των δύο τελευταίων τάξεων των ημερήσιων και εσπερινών Ενιαίων Λυκείων στα μαθήματα που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εισιτηρίων εξετάσεων των αποφοίτων Β΄ κύκλου ΤΕΕ και των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων για το τρέχον έτος, έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Οι εξετάσεις για όσους διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, θα αρχίσουν στις 21 Μαϊου με το μάθημα της Ιστορίας και θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου, με το μάθημα της Οικονομικής θεωρίας. Στις 21 Μαΐου, θα αρχίσουν και οι εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο για τους μαθητές της Β Λυκείου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Τέλος οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 18 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα στο Λύκειο θα λήξουν στις 16 Μαΐου.

    [02] Λουξεμβούργο-Παπανδρέου-Ευρωστρατός

    16/04/2002 20:32:41

    Χωρίς αποτέλεσμα, έληξε η συνάντηση που είχε το πρωί στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον προεδρεύοντα ισπανό ομόλογό του Τζουσέπ Πικέ και τον εκπρόσωπο για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Αμυνα Χαβιέ Σολάνα σχετικά με το θέμα του Ευρωστρατού.Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, η διάσταση απόψεων για το θέμα παραμένει, η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της και το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί αύριο σε νέα συνάντησή του με τον κ. Σολάνα και το γραμματέα του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον στην Αθήνα. Την Πέμπτη, οι κύριοι Σολάνα και Ρόμπερτσον θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [03] Ομιλία Κ.Καραμανλή σε μέλη της ΔΑΠ στην ΑΣΟΕ

    16/04/2002 20:32:31

    Ανοίγματα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, έκανε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε μέλη της ΔΑΠ στην ΑΣΟΕ, ενόψει των αυριανών φοιτητικών εκλογών. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει σε όλους σχεδόν τους τομείς και έκανε λόγο για χάος στην υγεία και την παιδεία, επέκταση της φτώχειας, ανεργία, διαφθορά και η ασυδοσία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε καθεστωτικές πρακτικές, κατεστημένες αντιλήψεις και παρακρατικές μεθοδεύσεις.

    [04] Χωρίς ταξί για δύο ημέρες η Αθήνα

    16/04/2002 20:32:16

    Χωρίς ταξί θα μείνει από τις πέντε τα ξημερώματα αύριο και για δύο μέρες η περιοχή της Αττικής, εξαιτίας της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Η επαρχία θα μείνει χωρίς ταξί μόνο αύριο, καθώς η απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών, είναι 24ωρη. Οι ιδιοκτήτες των ΤΑΧΙ ζητούν αναπροσαρμογή των κομίστρων, αύξηση της αποζημίωσης για τις διαδρομές προς το αεροδρόμιο και για την αναμονή και να τους επιτραπεί να κυκλοφορούν στους λεωφορειόδρομους όταν μεταφέρουν επιβάτες.

    [05] Ενημερωτική εκστρατεία για τη νέα εκλογική νομοθεσία

    16/04/2002 20:32:02

    Ενημερωτική εκστρατεία με σύνθημα, Μάθε που ψηφίζεις, ξεκινά από αύριο το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα με τη νέα εκλογική νομοθεσία, καταργείται πλέον το εκλογικό βιβλιάριο και θα ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα, ή κάποιο άλλο αποδεικτικό έγγραφο, όλοι οι πολίτες ψηφίζουν στο δήμο που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα.

    Καταργούνται οι ενορίες και κάθε δήμος χωρίζεται σε εκλογικά διαμερίσματα και τέλος, οι εγγραφές των νέων ψηφοφόρων γίνονται πλέον αυτόματα, με βάση τα δημοτολόγια.

    [06] Κοίτασμα πετρελαίου στην Καβάλα

    16/04/2002 20:31:51

    Εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα υδρογονανθράκων, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Νέας Περάμου Παγγαίου και Αγίου Ορους και απέχει γύρω στα 4,5 ναυτικά μίλια, από το γνωστό κοίτασμα του Πρίνου Θάσου. Οι πρώτες χημικές αναλύσεις έδειξαν πως το πεδίο αυτό μπορεί να δώσει σε πλήρη ανάπτυξη 12.000-15.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως για τα επόμενα 15 χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 April 2002 - 20:30:17 UTC