Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nέα συνάντηση Πάουελ με Σαρόν και Αραφάτ
  • [02] Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις για σύλληψη υπόπτων
  • [03] Νομοσχέδιο για μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη το απόγευμα
  • [05] Ατύχημα με σχολικό λεωφορείο στη Σάμο
  • [06] Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα.
  • [07] Θάνατος στρατιώτη στην Κρήτη
  • [08] Δύο τραυματίες απο τη σύγκρουση τρένου με ταξί
  • [09] Επανεμφάνιση της "Αλ Κάϊντα".
  • [10] Μεσανατολικό-Σαρόν-Μπους
  • [11] Ισραηλινός στρατός-Τουλκάρεν
  • [12] Συνάντηση Κ. Σημίτη με Αλ. Παπαρήγα
  • [13] Εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας
  • [14] Φορολογική μεταρρύθμιση-Διάλογος
  • [15] Ομιλία Κ. Καραμανλή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
  • [16] Συμβασιούχοι-Μοριοδότηση

  • [01] Nέα συνάντηση Πάουελ με Σαρόν και Αραφάτ

    16/04/2002 13:22:17

    Σε μία ύστατη προσπάθεια, να επαναληφθούν οι πολιτικές συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων, μετά και την ισραηλινή πρόταση για τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για το Μεσανατολικό, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, συναντάται σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και αύριο με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Ο κ. Πάουελ, προκειμένου να παρακάμψει τον αποκλεισμό του Αραφάτ που ζητεί ο Σαρόν απο τη διάσκεψη, πρότεινε χθές να γίνει σε διεθνές επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

    Πάντως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, δήλωσε οτι δεν πρόκειται να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τον Αραφάτ, τον οποίο κατηγόρησε, για ''στρατηγική τρόμου''.

    Οι ''15'' υπουργοί Εξωτερικών, απο το Λουξεμβούργο, συμφώνησαν χθές να υποστηρίξουν τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και να μην συγκληθεί τελικά το συμβούλιο σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ισραήλ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση, που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, συμφώνησαν να επισκεφθούν από κοινού το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, όταν και εφόσον υπάρξουν οι σχετικές προϋποθέσεις και κυρίως η δυνατότητα να συναντηθούν και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ύστερα απο αίτημα της ίδιας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό.

    [02] Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις για σύλληψη υπόπτων

    16/04/2002 13:22:11

    Ο Ισραηλινός στρατός, αποχώρησε σήμερα από την αυτόνομη παλαιστινιακή πόλη Τουλκάρεμ, μετά απο σύντομη εισβολή που πραγματοποίησε τα ξημερώματα, με στόχο τη σύλληψη Παλαιστινίων υπόπτων. Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας και σε προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τζενίν.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, υποσχέθηκε χθές οτι δυνάμεις του θα αποχωρήσουν απο τις παλαιστινιακές πόλεις Τζενίν και Ναμπλούς ''εντός μίας εβδομάδας''.

    Την ίδια ώρα πάντως, σημαντική επιτυχία απο τις ισραηλινές δυνάμεις θεωρείται η χθεσινή σύλληψη του ηγέτη της ''Φατάχ'' στη Δυτική Οχθη, Μαρουάν Μπαργούτι, ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της ισραηλινής δικαισύνης, κατηγορούμενος οτι ηγείται των μαχητών της οργάνωσης, που ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας, εκατοντάδων Ισραηλινών.

    [03] Νομοσχέδιο για μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

    16/04/2002 13:22:05

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη μονιμοποίηση στο δημόσιο χιλιάδων συμβασιούχων προβλέπει νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.

    Ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή και προβλέπει ριζική λύση στο θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και επιτάχυνση με αξιοκρατία των προσλήψεων στο δημόσιο. Οι συμβασιούχοι στο δημόσιο τομέα πριμοδοτούνται με επιπρόσθετη μοριοδότηση κατά 40%. Βασική προϋπόθεση όμως γιαυτή την πριμοδότηση είναι ο συμβασιούχος να έχει προϋπηρεσία τουλάχιστον 24μηνών μετά από την 1η Ιανουαρίου 1994.

    Ο κ.Σκανδαλίδης παρουσιάζει σήμερα τις αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων κατά τη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη το απόγευμα

    16/04/2002 13:21:58

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί το απόγευμα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, με αντικείμενο την προετοιμασία της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο, μεθαύριο Πέμπτη, για την πορεία της οικονομίας.

    Αύριο, κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για το αυτόματο κλείσιμο των εκκρεμμών φορολογικών υποθέσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αφορά την εξαετία 1993-1999. Οι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν περιθώριο ως τις αρχές Ιουλίου για να υποβάλουν τα ειδικά σημειώματα στις εφορίες ενώ οι επιπλέον φόροι θα κατατεθούν σε 24 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις.

    Στο μεταξύ αύριο αρχίζει και ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και στη συνέχεια η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη δική της πρόταση για τις αλλαγές στη φορολογία.

    [05] Ατύχημα με σχολικό λεωφορείο στη Σάμο

    16/04/2002 13:21:52

    Αγιο φαίνεται ότι είχαν οι 27 μαθητές του Δημοτικού, του γυμνασίου και του Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας όταν έσπασαν τα φρένα του σχολικού που τους μετέφερε και έπεσε σε μια μάντρα.

    Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το Μηλιωπό και τα γύρω χωριά για να μεταφέρει τους μαθητές στα σχολεία τους, όμως σε μια απότομη στροφή έσπασαν τα φρένα του αλλά χάρη στην επιδεξιότητα του οδηγού Σταύρου Κουλουμπή το όχημα έπεσε πάνω σε δέντρα μια μάντρα και αυτοκίνητα προκειμένου να σταματήσει.

    Δύο μαθητές και οδηγός διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ικαρίας όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί μόνο μικροεκδορές, ενώ ο οδηγός έχει υποστεί νευρικό κλονισμό.

    [06] Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα.

    16/04/2002 13:21:43

    Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο και την Πέμπτη η Αθήνα λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες τους, ζητώντας αύξηση των κομίστρων κι ελεύθερη διακίνηση στους λεωφορειοδρόμους.

    Εξάλλου, για την Πέμπτη, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία με αφορμή το ασφαλιστικό 45 εργατικά κέντρα, μεταξύ των οποίων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένες ομοσπονδίες.

    [07] Θάνατος στρατιώτη στην Κρήτη

    16/04/2002 13:21:30

    Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του Στρατιώτη Καταδρομών Γεώργιου Φωναζάκη του Νικολάου, ετών 20, κάτοικου Ρεθύμνου, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα της Κρήτης και υπέκυψε χθες κατά τη διάρκεια απογευματινής πορείας σε ορεινή περιοχή.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του οφείλεται σε συγγενή στένωση ολοκλήρου αορτής. Ο άτυχος στρατιώτης παρουσίασε υψηλό πυρετό και άρχισε να έχει σπασμούς. Απεβίωσε όμως κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με ελικόπτερο Super Puma στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

    [08] Δύο τραυματίες απο τη σύγκρουση τρένου με ταξί

    16/04/2002 13:21:16

    Σύγκρουση τρένου με ταξί σημειώθηκε το πρωί στον Πειραιά. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός του ταξί και η επιβάτης του. Ειδικότερα, το τρένο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χαλκίδα συγκρούστηκε με ταξί το οποίο οδηγούσε ο 50χρονος Βαγγέλης Μήλαρης με επιβάτη την Ανθούλα Γκούμα 51 χρόνων. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας Δημήτρης Καλαμπόγιας, υποστήριξε ότι ο ταξιτζής παραβίασε τις ηλεκτροκίνητες μπάρες της διάβασης.

    [09] Επανεμφάνιση της "Αλ Κάϊντα".

    16/04/2002 13:21:03

    Προβληματισμό και ανησυχία στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έχει προκαλέσει η επανεμφάνιση της οργάνωσης ''Αλ Κάϊντα'' του Οσάμα Μπίν Λάντεν.

    Προκήρυξη της ''Αλ Κάϊντα'', που εστάλη σήμερα σε αραβική εφημερίδα, αναλαμβάνει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε σε εβραϊκή συναγωγή στη Τζέρμπα της Τυνησίας. Στο κείμενο, η οργάνωση υποστηρίζει οτι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας και αποτελεί απάντηση στα ισραηλινά εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα.

    Σημειώνεται οτι οι τυνησιακές αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει οτι πρόκειται για ατύχημα και οτι η έκρηξη κατα την οποία 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Γερμανοί τουρίστες, προκλήθηκε απο ανάφλεξη βυτιοφόρου, κάτι που απέρριπτε η γερμανική κυβέρνηση.

    Εξάλλου οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν οτι το χθεσινό βίντεο που μεταδόθηκε απο το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο ''Αλ Τζαζίρα'' και στο οποίο ο Οσάμα μπίν Λάντεν και ο υπαρχηγός του, ομολογούν το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, αποτελεί μοντάζ σκηνών από παλαιότερες βιντεοταίνιες.

    Στο μεταξύ εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά της ''Αλ Κάιντα'' και των Ταλιμπάν έχουν αρχίσει απο σήμερα εκατοντάδες Βρετανοί κομμάντος στα βουνά του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

    Το FBΙ προειδοποίησε σήμερα μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν, πιθανόν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ουάσινγκτον, μετά απο απειλές.

    [10] Μεσανατολικό-Σαρόν-Μπους

    16/04/2002 08:26:09

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο οτι μέσα σε μια εβδομάδα οι ισραηλινές δυνάμεις θα έχουν αποσυρθεί απο τις παλαιστινιακές πόλεις Τζενίν και Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη. Ο κ. Πάουελ θα έχει σήμερα νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και αύριο με τον Παλαιστίνιο ηγέτη.

    [11] Ισραηλινός στρατός-Τουλκάρεν

    16/04/2002 08:26:03

    Ισραηλινά άρματα μάχης συνεπικουρούμενα απο πυρά μαχητικών ελικοπτέρων εισέβαλαν τα ξημερώματα στην πόλη Τουλκάρεν. Ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε χθες βράδυ τις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου εναντίον των περίπου 200 Παλαιστινίων που βρίσκονται μέσα στο Ναό της Γεννήσεως της Βηθλεέμ μεταδίδοντας απο μεγάφωνα εκκωφαντικούς θορύβους και επαναλαμβανόμενα μηνύματα για παράδοσή τους.

    [12] Συνάντηση Κ. Σημίτη με Αλ. Παπαρήγα

    16/04/2002 08:25:56

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί το μεσημέρι με την γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά απο αίτημα της ιδίας και θα συζητήσουν για το Μεσανατολικό.

    [13] Εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας

    16/04/2002 08:25:48

    Σε διετή συμφωνία για την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας κατέληξαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Η συμφωνία προβλέπει αυξήσεις 5,4% συνολικά για φέτος και 3,9% για του χρόνου.

    [14] Φορολογική μεταρρύθμιση-Διάλογος

    16/04/2002 08:25:36

    Αρχίζει αύριο ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς με αντικείμενο την φορολογική μεταρρύθμιση. Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε οτι βασικοί άξονες στη φορολογική μεταρρύθμιση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η απλοποίηση και διαφάνεια του φορολογικού συστήματος και η ενίσχυση της εργασίας, των συντάξεων, των επιχειρήσεων και των επενδύσεων.

    [15] Ομιλία Κ. Καραμανλή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

    16/04/2002 08:25:22

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με θέμα ''Με τη νέα γενιά για το μέλλον'', η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ενόψει των αυριανών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών.

    [16] Συμβασιούχοι-Μοριοδότηση

    16/04/2002 08:25:11

    Με επιπρόσθετη μοριοδότηση κατά 40% πριμοδοτούνται οι συμβασιούχοι στο δημόσιο τομέα, ώστε να βοηθηθούν στη διεκδίκησή τους για μονιμοποίηση τόσο στο Δημόσιο όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 April 2002 - 11:30:34 UTC