Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η περιοδεία Πάουελ στη Μέση Ανατολή
  • [02] Συνεχίζονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις
  • [03] Αρχισε ο διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση
  • [04] Εικοσιτετράωρη στάση εργασίας αύριο για το ασφαλιστικό
  • [05] Ληστεία σε τράπεζα στο Κερατσίνι
  • [06] Φοιτητικές εκλογές
  • [07] Μέση Ανατολή - Πάουελ- Ισραήλ.
  • [08] Σημίτης με Παπαρήγα για Μεσανατολικό.
  • [09] Υπουργική σύσκεψη υπό τον Σημίτη.
  • [10] Αρχίζει ο διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
  • [11] Πρωτόπαπας για αξιώσεις τέως βασιλιά.

  • [01] Ολοκληρώνεται η περιοδεία Πάουελ στη Μέση Ανατολή

    17/04/2002 13:38:18

    Xωρίς τελικά να κατορθώσει να επιτύχει τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

    Το πρωί ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ συναντήθηκε εκ νέου στη Ραμάλα με τον κ. Πάουελ και σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από περιοχές των παλαιστινιακών εδαφών ''δεν σημαίνει τίποτα''.

    Ο Παλαιστίνιος υπουργός Πληροφόρησης Γιάσερ Αμπεντν Ράμπο χαρακτήρισε καταστροφική τη συνάντηση Αραφάτ-Πάουελ, ενω π κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ, δήλωσε οτι η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, ''είναι χειρότερη απο ότι πριν απο μία εβδομάδα'', που έφθασε στην περιοχή και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

    Η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε χθές οτι στο μέλλον θα προσφέρει ανθρωπιστική και εμπορική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους για να τους βοηθήσει να επιτύχουν στον αγώνα κατα της τρομοκρατίας, ενω συμφώνησε να επιτρέψει στην παλαιστινιακή αρχή, να διατηρεί γραφεία της στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο ο Λευκός Οίκος, προειδοποίησε οτι οποιαδήποτε αμερικανική βοήθεια, θα συναρτηθεί με την πάταξη της τρομοκρατίας απο την παλαιστινιακή αρχή.

    [02] Συνεχίζονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις

    17/04/2002 13:38:11

    Οι ισραηλινές δυνάμεις, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στα Παλαιστινιακά εδάφη, ενω υπο πολιορκία εξακολουθούν να παραμένουν 200 Παλαιστίνιοι στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όπου χθές υπήρξε πυκνή ανταλλαγή πυρών.

    Την ώρα της συνάντησης Πάουελ-Αραφάτ, ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν εκ νέου σήμερα σε χωριό στα ανατολικά της πόλης Τουλκάρεμ, πλήττοντας με πυρά το αρχηγείο Εθνικής Ασφάλειας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα.

    Επίσης το πρωί ένας ένοπλος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του απο ισραηλινά πυρά κοντά σε εβραϊκό οικισμό στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

    Στο μεταξύ για σοβαρές παραβιάσεις στη διάρκεια της εισβολής των ισραηλινών στρατευμάτων στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης, κατηγορούν το Ισραήλ διεθνείς οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και η Διεθνής Αμνηστία, η οποία ανακοίνωσε οτι θα καταφύγει σε νομικά μέτρα. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για συνοπτικές εκτελέσεις εκατοντάδων πολιτών και συλλήψεις παρατηρητών.

    [03] Αρχισε ο διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση

    17/04/2002 13:38:05

    Αρχισε το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς για την φορολογική μεταρρύθμιση. Ο υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, κηρύσσοντας την έναρξη του διαλόγου τόνισε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει ως στόχους την ενίσχυση της εργασίας, τη δημιουργία επιχειρήσεων και επενδύσεων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Πρόσθεσε ότι το φορολογικό σύστημα χρειάζεται βαθιά μεταρρύθμιση προκειμένου να γίνει πιο δίκαιο, πιο αποτελεσματικό και αναπτυξιακό. Σημείωσε ότι ο διάλογος θα γίνει χωρίς προαπαιτούμενα και η κυβέρνηση θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις που θα υποβληθούν προκειμένου να καταλήξει στη δική της πρόταση.

    Ο κ.Χριστοδουλάκης κατέστησε σαφές ότι την τελική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής δεν αποτελούν θέσφατο. Πρόσθεσε ότι ο διάλογος θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου. Στη σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής διαλόγου συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και παραγωγικών τάξεων, ενώ απέχουν η ΝΔ και το ΚΚΕ.

    Στο μεταξύ αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και θα ασχοληθεί με την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας. Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για το αυτόματο κλείσιμο των εκκρεμμών φορολογικών υποθέσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αφορούν την εξαετία 1993-1999.

    [04] Εικοσιτετράωρη στάση εργασίας αύριο για το ασφαλιστικό

    17/04/2002 13:37:58

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο, με αφορμή το ασφαλιστικό, 45 εργατικά κέντρα μεταξύ των οποίων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένες ομοσπονδίες.

    Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με αποτέλεσμα να γίνουν μετ`εμποδίων οι μετακινήσεις του κοινού.

    Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μετάσχουν στην απεργία όπως και οι συνάδελφοί τους στον ΟΣΕ όπου θα κινηθούν μόνο τα τρένα των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών. Στα αστικά λεωφορεία, οι εργαζόμενοι φέρονται διασπασμένοι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει περιορισμένος αριθμός λεωφορείων. Οι εργαζόμενοι στο μετρό ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας στην αρχή της βάρδιας. Κανονικά θα κινηθούν τα τρόλεϊ ενώ προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν τόσο στα δρομολόγια των πλοίων όσο και της Ολυμπιακής Αεροπορίας και Αεροπλοΐας.

    Στο μεταξύ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα και οι ιδιοκτήτες των ταξί, ζητώντας αύξηση των κομίστρων και ελεύθερη διακίνηση στους λεωφορειοδρόμους. Τέλος, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 εως τις 2 μετά το μεσημέρι.

    [05] Ληστεία σε τράπεζα στο Κερατσίνι

    17/04/2002 13:37:52

    Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στο Κερατσίνι στον Πειραιά.

    Ο δράστης, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε 16.000 ευρώ και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    [06] Φοιτητικές εκλογές

    17/04/2002 13:37:45

    Σε υποτονικό κλίμα διεξάγονται από το πρωί οι φοιτητικές και οι σπουδαστικές εκλογές για την ανάδειξη των γενικών συμβουλίων.

    Η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι το μεσημέρι ήταν μικρή και η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη δύση του ηλίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την κάθε παράταξη χωριστά γύρω στα μεσάνυχτα.

    [07] Μέση Ανατολή - Πάουελ- Ισραήλ.

    17/04/2002 07:47:09

    Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να αναχωρήσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ από τη Μέση Ανατολή έχοντας εξασφαλίσει μια κατάπαυση του πυρός, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ. Το Ισραήλ είναι ''έτοιμο να υπογράψει μια εκεχειρία με την Παλαιστινιακή Αρχή, αν αυτή δεσμευθεί να σεβασθεί τις συστάσεις του Αμερικανού στρατηγού Αντονι Ζίνι'', δήλωσε αργά το βράδυ Ισραηλινός αξιωματούχος.

    [08] Σημίτης με Παπαρήγα για Μεσανατολικό.

    17/04/2002 07:47:03

    Το Μεσανατολικό απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τη Γραμματέα του ΚΚΕ. Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    [09] Υπουργική σύσκεψη υπό τον Σημίτη.

    17/04/2002 07:46:57

    Υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη πραγματοποιείται το πρωί σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς για το εθνικό σχέδιο δράσης για την κοινωνική ενσωμάτωση. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ρουμανίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα με την ευκαιρία συνεδρίου του ΝΑΤΟ.

    [10] Αρχίζει ο διάλογος για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    17/04/2002 07:46:51

    Αρχίζει σήμερα ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς για τη φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ αύριο συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα την πορεία της οικονομίας. Το θέμα, απασχόλησε και τη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας.

    [11] Πρωτόπαπας για αξιώσεις τέως βασιλιά.

    17/04/2002 07:46:44

    Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις παράλογες αξιώσεις του τέως βασιλιά και δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί μαζί του. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας προσθέτοντας ότι εστάλη στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το πόρισμα με τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της ''διαμάχης'' γύρω από τις απαιτήσεις του έκπτωτου βασιλιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 April 2002 - 11:30:28 UTC