Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [02] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο "Σωτηρία".
  • [03] ΤΕΙ-Συνεχίζονται τα προβλήματα.
  • [04] Χωρίς ταξί η Αθήνα.
  • [05] Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις εισαγωγικές
  • [06] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [07] Απεργία γιατρών ΙΚΑ
  • [08] Κλειστά τα ΤΕΙ
  • [09] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [10] 24ωρη απεργία ταξί

  • [01] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

    11/02/2002 13:37:30

  • Σημαντικά προβλήματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη δημιουργούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ. Αύριο λήγει η πενθήμερη απεργία τους αν και έχουν εξαγγείλει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 18 του μηνός. Επίσης, έχουν αποφασίσει και άλλη απεργία από τις 25 Φεβρουαρίου. Οι γιατροί του ΙΚΑ, μεταξύ των αιτημάτων τους, ζητούν και τη μονιμοποίηση 5.500 εκτάκτων συμβασιούχων συναδέλφων τους καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών περίθαλψης που παρέχονται στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος. Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία με το οποίο θα ρυθμίζεται και το θέμα των πολυιατρείων και των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ.

    [02] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο "Σωτηρία".

    11/02/2002 13:37:24

  • Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο "Σωτηρία" πραγματοποίησε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα. Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι η κτιριακή αλλά και η ξενοδοχειακή υποδομή του νοσοκομείου είναι πολύ παλαιά. Οι κοινόχρηστοι χώροι παρουσιάζουν εικόνα ντροπής. Πρόσθεσε ότι μόνο καλά λόγια έχει να πει για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει βάρος και να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία. Τόνισε ότι ο κ.Σημίτης είναι επτά χρόνια πρωθυπουργός και δεν ξέρει την πραγματικότητα στη δημόσια υγεία.

    [03] ΤΕΙ-Συνεχίζονται τα προβλήματα.

    11/02/2002 13:37:17

  • Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα ΤΕΙ, ενώ κλειστά παραμένουν και σήμερα τα πέντε μεγαλύτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Σήμερα, συνεδριάζουν οι σύλλογοι προσωπικού για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της ομοσπονδίας συλλόγων εκπαιδευτικού προσωπικού των Ιδρυμάτων.

    [04] Χωρίς ταξί η Αθήνα.

    11/02/2002 13:37:11

  • Χωρίς ταξί είναι η πρωτεύουσα απο τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες. Το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί Αττικής αντιτίθεται στις προθέσεις του υπουργείου Μεταφορών για τη δημιουργία ανωνύμων εταιριών ταξί, δηλώνοντας πως αυτό το νομοσχέδιο θέτει σε κίνδυνο τον κλάδο. Ζητούν, ακόμη, αύξηση του κομίστρου, καθώς και να τους επιτρέπεται η είσοδος στους λεωφορειοδρόμους όταν μεταφέρουν επιβάτες και να καταργηθούν οι κρυφές κάμερες. Λίγο πριν το μεσημέρι οι αυτοκινητιστές ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τα γραφεία του συνδικάτου τους στην οδό Μάρνη.

    [05] Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις εισαγωγικές

    11/02/2002 13:37:05

  • Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αποφοίτων Λυκείου που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου. Η αίτηση υποβάλλεται στο Λύκειο που αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο στον τόπο διαμονής τους. Επίσης, εως και αύριο πρέπει να υποβάλουν δήλωση οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου που επιθυμούν να εξετασθούν σε ειδικό μάθημα ή να είναι υποψήφιοι για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, για τα ΤΕΦΑΑ και για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

    [06] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    11/02/2002 08:40:47

    Ανοικτές είναι και πάλι οι εθνικές οδοί, αφού οι αγρότες απομάκρυναν χθες τα τρακτέρ τους απο τα μπλόκα. Αποφάσισαν ωστόσο, να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει μέχρι τότε τα αιτήματά τους. Ο χρόνος διεξαγωγής του και οι λεπτομέρειες για την οργάνωσή του θα εξεταστούν σε σύσκεψη που θα έχουν μεθαύριο Τετάρτη στη Λάρισα.

    [07] Απεργία γιατρών ΙΚΑ

    11/02/2002 08:40:41

    Ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη η πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, αλλά αναμένεται να επαναληφθεί απο τις 18 Φεβρουαρίου για περισσότερες ημέρες. Η εισήγηση του συλλόγου των γιατρών Αθήνας και Θεσσαλονίκης προβλέπει νέα πενθήμερη απεργία απο την επόμενη εβδομάδα και ως συνέχεια απο τις 25 Φεβρουαρίου. Η προταση αναφέρεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι και η μονιμοποίηση 5.500 εκτάκτων συμβασιούχων συναδέλφων τους.

    [08] Κλειστά τα ΤΕΙ

    11/02/2002 08:40:35

    Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα ΤΕΙ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεδριάσουν αύριο, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω σταση τους αντιδρώντας στην ανωτατοποίηση των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Φόβοι εκφράζονται οτι εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας αποχής των καθηγητών οι φοιτητές των ΤΕΙ κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους.

    [09] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    11/02/2002 08:40:29

    Με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου και την ανάδειξη νέου γραμματέα της οργάνωσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Τα προδιαγεγραμένα αποτελέσματα, δεν αλλάζουν τους συσχετισμούς: Η πλειοψηφούσα τάση ανέδειξε ως νέο γραμματέα τον Παντελή Καμά. Επίσης η πλειοψηφία κρατά τη μερίδα του λέοντος με 32 τακτικά μέλη στο Κεντρικό Συμβούλιο και 5 αναπληρωματικά, ενώ στην ομάδα των "εκσυγχρονιστών" του Στέλιου Τσιλίκη αποδίδονται 15 τακτικά και 8 αναπληρωματικά μέλη.

    [10] 24ωρη απεργία ταξί

    11/02/2002 08:40:21

    Χωρίς ταξί είναι η πρωτεύουσα απο τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες. Το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί Αττικής αντιτίθεται στις προθέσεις του υπουργείου Μεταφορών για τη δημιουργία ανωνύμων εταιριών ταξί, δηλώνοντας πως αυτό το νομοσχέδιο θέτει σε κίνδυνο τον κλάδο. Ζητούν ακόμη αύξηση του κομίστρου για μετάβαση απο και προς το αεροδρόμιο, καθώς και να τους επιτρέπεται η είσοδος στους λεωφορειοδρόμους οταν μεταφέρουν επιβάτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 February 2002 - 12:30:23 UTC