Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Υπ.Οικονομικών-Κατάθεση νομοσχεδίου
  • [02] Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός από την υποψηφιότητα Παπουτσή για το δήμο
  • [03] Φονική καραμπόλα με τρεις νεκρούς, αναμέσά τους και ένας Ελληνας, στην
  • [04] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία προϊσταμένου του ΟΤΕ Φαλήρου
  • [05] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [06] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων
  • [07] Ο Χρήστος Παπουτσής θα είναι υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας

  • [01] Βουλή-Υπ.Οικονομικών-Κατάθεση νομοσχεδίου

    11/02/2002 20:57:40

    Στο πλαίσιο της γενικότερης φορολογικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, εντάσσεται το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην βουλή, ο υπουργός Οικονομίας. Στο νομοσχέδιο έχει ενσωματωθεί η εξαγγελία για αύξηση του αφορολογήτου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους από 2.400.000 δραχμές σε 2.862.000 δραχμές και για όλους τους άλλους, από 2.100.000 σε 2.522.000 δραχμές για τα εισοδήματα του 2002. Προβλέπει επίσης, την καθιέρωση της εισαγωγής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από τις εισηγμένες εταιρίες, πλαίσιο για την εισαγωγή εταιριών της ποντοπόρου ναυτιλίας, στο Χρηματιστήριο, μείωση του συντελεστή φορολογίας των εισηγμένων και μή εισηγμένων επιχειρήσεων που θα προέλθουν από συγχώνευση και δημιουργία ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων.

    [02] Ικανοποιημένος ο πρωθυπουργός από την υποψηφιότητα Παπουτσή για το δήμο Αθηναίων

    11/02/2002 20:42:03

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, φέρεται ο πρωθυπουργός, από την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή για τον Δήμο της Αθήνας, την οποία ανακοίνωσε το μεσημέρι ο γραμματέας του κινήματος, μετά από ομόφωνη υποστήριξη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λαλιώτης έπλεξε το εγκώμιο του Χρήστου Παπουτσή του οποίου το έργο και η διαδρομή έχουν αξιολογηθεί όπως είπε, θετικά απ'όπου και αν πέρασε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να δώσει με σεβασμό προς τους Αθηναίους πολίτες, αλλά και με δύναμη και αξιοπιστία, μια επιτυχή πολιτική και αυτοδιοικητική μάχη στο δήμο της Αθήνας. Ο κ.Παπουτσής θα μεταβεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο της ΝΔ όλα δείχνουν οτι η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας με τον Κώστα Καραμανλή, θα είναι υποψήφια για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

    [03] Φονική καραμπόλα με τρεις νεκρούς, αναμέσά τους και ένας Ελληνας, στην Ιταλία

    11/02/2002 20:41:56

    Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ένας Ελληνας και πάνω από πενήντα τραυματίες, είναι ο απολογισμός των θυμάτων, πρωτοφανούς καραμπόλας εκατό αυτοκινήτων, το πρωί κοντά στο Ρίμινι της Ιταλίας. Νεκρός είναι ο Δημήτρης Τσάτσος, συνοδηγός σε λεωφορείο του πρακτορείου New Line, το οποίο με 13 επιβάτες επέστρεφε από την Πάντοβα στην Αθήνα. Εννέα από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνα Αρμάου, Κων. Αποστολίδης, Σοφία Καμένου, Ι. Κοκινίδης, Δ. Πετρούλια και Κωνσταντίνα Τσάκωνα οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Ριτσιόνε. Στο νοσοκομείο της Τσεζένα μεταφέρθηκαν ο Πέτρος Πακόγλου, ο Γ. Λυράκης και η Βίρνα Βαλβή οι οποίοι βγήκαν από το νοσοκομείο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σε δεύτερο ελληνικό λεωφορείο που ενεπλάκη στην καραμπόλα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και οι επιβάτες του μεταφέρθηκαν στην Ανκόνα με άλλο μέσο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι φορτηγό άδειασε στο δρόμο το φορτίο πολυστυρενίου, όσο και στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή.

    [04] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία προϊσταμένου του ΟΤΕ Φαλήρου

    11/02/2002 20:41:49

    Ενας 35χρονος τοξικομανής, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται στην Μυτιλήνη, φέρεται να ομολόγησε την ενοχή του για την δολοφονία προϊσταμένου του ΟΤΕ Φαλήρου, Γιάννη Σκουλαρίκου, το καλοκαίρι του 2001. Το περιστατικό συνέβη όταν ο Σκουλαρίκος είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του έξω από περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα. Eπιστρέφοντας σε αυτό είδε μέσα έναν άγνωστο, που το έθετε σε κίνηση. Τον καταδίωξε και ο κλέφτης τον πυροβόλησε δύο φορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά και να πεθάνει δύο μέρες αργότερα.

    [05] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου

    11/02/2002 20:41:43

    Τις εργασίες της Ισλαμικής Διάσκεψης θα παρακολουθήσει αύριο στην Κων/πολη, ο υπουργός Εξωτερικών. Στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ με θέμα τις διαπολιτιστικές σχέσεις Ανατολής-Δύσης, ο κ. Παπανδρέου θα έχει την ευκαιρία για επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον τούρκο ομόλογό τυ, Ισμαήλ Τζεμ. Ο κ. Παπανδρέου θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη και την Τετάρτη, για την τετραμερή συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, όπου θα συζητηθεί η προοπτική των δύο τελευταίων για προσέγγιση με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, ενόψει της αυριανής πρώτης Συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας για θέματα εμπορίου, ενέργειας και βιομηχανίας.

    [06] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων

    11/02/2002 20:41:35

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς από το απόγευμα εκδόθηκε γενικό απαγορευτικό απόπλου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο. Έτσι δεν εκτελούνται, μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια των πλοίων από και πρός τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [07] Ο Χρήστος Παπουτσής θα είναι υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας

    11/02/2002 14:42:19

  • Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής θα είναι ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Αθήνας. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης. Το πρωί στη Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Κώστα Λαλιώτη και με τη συμμετοχή του κ.Παπουτσή, των βουλευτών της Α`Αθηνών ΠΑΣΟΚ και των μελών της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε το μεσημέρι πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ο Χρήστος Παπουτσής με την πλούσια κοινοβουλευτική, κυβερνητική και ευρωπαϊκή εμπειρία του έθεσε την υποψηφιότητά του στη διάθεση του κόμματος. Στη Ρηγίλλης η Ντόρα Μπακογιάννη προσερχόμενη το πρωί σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφια για το δήμο της Αθήνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των προσεχών ημερών, η κ.Μπακογιάννη αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή και να ξεκαθαρίσει τη στάση της αν θα είναι τελικά ή όχι υποψήφια για το δήμο της Αθήνας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 February 2002 - 21:30:15 UTC