Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για πανελλαδικές
  • [02] Νέα αντιπαράθεση Αρχιεπισκοπής-Μητρόπολης Πειραιώς
  • [03] Μήνυμα Γλαύκου Κληρίδη για το Κυπριακό
  • [04] Κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο Θ.Πάγκαλος
  • [05] Αλλαγές στην δημόσια διοίκηση, εξήγγειλε ο υπ Εσωτερικών

  • [01] Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για πανελλαδικές

    10/02/2002 19:10:09

    Λήγει αύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αποφοίτων Λυκείου που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου. Η αίτηση υποβάλλεται στο Λύκειο που αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο στον τόπο διαμονής τους. Επίσης, εως και αύριο πρέπει να υποβάλουν δήλωση οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου που επιθυμούν να εξετασθούν σε ειδικό μάθημα ή να είναι υποψήφιοι για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, για τα ΤΕΦΑΑ και για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

    [02] Νέα αντιπαράθεση Αρχιεπισκοπής-Μητρόπολης Πειραιώς

    10/02/2002 19:07:20

    Νέος κύκλος αντιπαράθεσης στην ιεραρχία της εκκλησίας, με αφορμή αυτή τη φορά, την εκχώρηση στην αρχιεπισκοπή Αθηνών της ενορίας του Αγίου Σώστη, που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού. Ο μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος δήλωσε σήμερα οτι δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση στην ιεραρχία και αν το θέμα είναι γραμμένο στα πρακτικά, πρόκειται για πλαστογραφία και για νέο ολίσθημα του αρχιεπίσκοπου. Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ.Καλλίνικος ψευδέστατα που στόχο έχουν να πλήξουν τον κ.Χριστόδουλο. Το θέμα έφερε στο φως ο μητροπολίτης Ηγουμενίσσης Δημήτριος, ο οποίος με επιστολή του χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά του κ.Χριστόδουλου, ρωτώντας τον τί κενά θέλει να καλύψει στην αρχιεπισκοπή υφαρπάζοντας μία επιπλέον πλούσια ενορία.

    [03] Μήνυμα Γλαύκου Κληρίδη για το Κυπριακό

    10/02/2002 19:06:07

    Μήνυμα οτι ο κυπριακός λαός θα συνεχίσει να ανθίσταται παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς, έστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, στην πρώτη δημόσια δήλωσή του απο την έναρξη των απ'ευθείας συνομιλιών. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Ολυμπος", που διεξάγεται σε συνεργασία με την άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων "Αλέξανδρος".

    [04] Κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο Θ.Πάγκαλος

    10/02/2002 19:05:17

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ.Πάγκαλος αναφέρει οτι η χώρα δεν κυβερνάται και πως η κυβέρνηση είναι χωρίς ευαισθησίες και δεν ακούει τα λαϊκά αιτήματα. Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την πάταξη του παράνομου τζόγου και της διαφθοράς, λέει οτι στο παρελθόν στις συσκέψεις που ετίθετο το θέμα, ο κ.Σημίτης ενοχλείτο ακόμα και απο την απλή αναφορά. "Τον συγχαίρω που έστω και αργά αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διαφθορά", προσθέτει ο κ.Πάγκαλος.

    [05] Αλλαγές στην δημόσια διοίκηση, εξήγγειλε ο υπ Εσωτερικών

    10/02/2002 19:03:36

    Δραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση σχεδιάζει ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο κ.Σκανδαλίδης τονίζει οτι το κράτος μεταμορφώνεται εκ θεμελίων με άμεσες αλλαγές, όπως η ίδρυση 1000 κέντρων on line εξυπηρέτησης του πολίτη, έγκριση εντός μηνός των προσλήψεων και κατάργηση της επετηρίδας των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, ανάδειξη των διευθυντών με εξετάσεις και οχι απο τα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλαγή της σχέσης βαθμού και μισθού στους υπαλλήλους, αποζημίωση των πολιτών για λάθη της δημόσιας διοίκησης, σύσταση ανεξάρτητου οργάνου κύρους για την πάταξη της διαφθοράς, θέσπιση σκληρών ποινών και άλλα. Ο κ. Σκανδαλίδης αναγγέλει επίσης οτι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει εντός της τετραετίας και θα διευκολύνει ευρύτερες πολιτικές και προγραμματικές συμπράξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 February 2002 - 21:30:14 UTC