Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρώ-Σταθερότητα τιμών-Συμφωνία.
  • [02] Σε κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός για τους σεισμοπαθείς.
  • [03] Κυβερνητική Επιτροπή για το Γ΄ΚΠΣ-Σημίτης.
  • [04] Παραχωρούνται 300 οικόπεδα σε παλιννοστούντες ομογενείς.
  • [05] Μνημείο Γυάρου-Μ.Θεοδωράκης-Πρόταση Κ.Σημίτη.

  • [01] Ευρώ-Σταθερότητα τιμών-Συμφωνία.

    26/07/2001 21:21:04

    Τη σταθεροτητα των τιμών κατά τη μετάβαση της χώρας στο ευρώ απο 1/1/2002 συμφώνησαν να τηρήσουν οι κορυφαίες επαγγελματικές οργανώσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών, μετά απο συνάντηση που είχαν με την υφυπουργό Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν να μήν επιτρέψουν συγκαλυμμενες αυξήσεις τιμών, να διαμορφώνουν τις τιμές που θα προέλθουν, προς τα κάτω κατά τη μετατροπή απο ένα νόμισμα στο άλλο και να συνεργαστούν με τις κρατικές υπηρεσίες για την εξέλιξη των τιμών.

    [02] Σε κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός για τους σεισμοπαθείς.

    26/07/2001 21:20:58

    Ζημιές σε περίπου 90 σπίτια, σε πάνω από 40 αυτοκίνητα, στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και στο δίκτυο υδροδότησης του νησιού, προκάλεσε στη Σκύρο, ο ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:21 τα ξημερώματα. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση και ήδη βρίσκονται στο νησί κυβερνητικά κλιμάκια και συνεργεία μηχανικών που καταγράφουν τις ζημιές στα κτίρια. Το υπουργείο Εσωτερικών εκταμίευσε ήδη κονδύλι 50 εκατομμυρίων δραχμών για τις ανάγκες του δήμου Σκύρου, ενώ οι σεισμοπαθείς θα πάρουν άμεσα το ποσό των 200.000 δραχμών για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κράτους στους σεισμοπαθείς, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος απο την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο από κοντά και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους, πρόκειται για τον κύριο σεισμό, τον οποίο έχουν ακολουθήσει δεκάδες μετασεισμοί μέχρι και 5 Ρίχτερ. Σε ότι αφορά το μέγεθος του σεισμού, που έγινε αισθητός από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Πελοπόννησο, μόνο το Γεωδυναμικό ινστιστούτο της Αθήνας δίνει 5,7 Ρίχτερ, ενώ τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Πάτρας και τα άλλα κέντρα του εξωτερικού δίνουν μέγεθος από 6 έως 6,5 Ρίχτερ. Ο καθηγητής

    της σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος υποστήριξε ότι είχε προβλέψει το σεισμό πριν από 18 μήνες, αλλά δεν ενημέρωσε τις αρχές γιατί η μέθοδός του είναι υπό δοκιμή. Τη συμπαράστασή του στους σεισμοπαθείς εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ και δηλώνει έτοιμος να συνδράμει η χώρα του σε κάθε αίτημα για βοήθεια.

    [03] Κυβερνητική Επιτροπή για το Γ΄ΚΠΣ-Σημίτης.

    26/07/2001 21:20:51

    Μεγάλη πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το οποίο ήταν και το μοναδικό θέμα της συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Κατά τον κ. Σημίτη, η ελληνική οικονομία μπορεί να στηριχθεί στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και να επιχειρήσει ένα νέο άλμα και κάλεσε τις επιχειρήσεις, την αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια και άλλους φορείς να δραστηριοποιηθούν και να υποβάλουν προγράμματα μέσω των οποίων θα κερδηθούν οι πόροι.

    [04] Παραχωρούνται 300 οικόπεδα σε παλιννοστούντες ομογενείς.

    26/07/2001 21:20:45

    Την παραχώρηση 300 οικοπέδων για παλιννοστούντες ομογενείς στο δήμο Σκύδρας, με την κάλυψη των δαπανών από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός. Ο κ.Πασχαλίδης, σε συνάντηση που είχε με παλιννοστούντες ομογενείς που έχουν εγκατασταθεί στο νομό Πέλλας, τόνισε ότι το υπουργείο υλοποιεί προγράμματα παρεμβάσεων σε ρυμοτομικά σχέδια οικισμών παλιννοστούντων και επειγόντων έργων υποδομής σε συνοικισμούς των ομογενών σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης, προωθεί προγράμματα εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας σε ενήλικες παλιννοστούντες.

    [05] Μνημείο Γυάρου-Μ.Θεοδωράκης-Πρόταση Κ.Σημίτη.

    26/07/2001 21:20:37

    Απεδέχθη ο Μίκης Θεοδωράκης την πρόταση του πρωθυπουργού να ηγηθεί της Επιτροπής για φιλοτέχνηση μνημείου στη Γυάρο. Ο υπουργός Αιγαίου σε συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη, θα συγκροτήσουν εντός των προσεχών ημερών επταμελή επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν, εξόριστοι και άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης που υπήρξαν εξόριστοι και αντιστασιακοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 July 2001 - 20:30:19 UTC