Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Χρυσοχοΐδης-λίστες διαδηλωτών
  • [02] Κυβερνητική επιτροπή για Γ`ΚΠΣ
  • [03] Κέρκυρα-δουλέμποροι-συμπλοκή
  • [04] Σκύρος-Σεισμός-Σοβαρές ζημιές-Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί.
  • [05] Λήστεψαν ταξιτζή και μετά τον έδεσαν σε δέντρο
  • [06] Σεισμός-Σκύρος .
  • [07] ΠΑΣΟΚ-Εκτελεστικό Γραφείο .
  • [08] Κυβέρνηση-Γ'ΚΠΣ .
  • [09] ΝΔ-Οικονομική πολιτική .
  • [10] Τιμές καυσίμων .
  • [11] Χώροι στάθμευσης .

  • [01] Βουλή-Χρυσοχοΐδης-λίστες διαδηλωτών

    26/07/2001 14:02:19

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε το πρωί στη Βουλή διευκρινίσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις λίστες για Ελληνες διαδηλωτές στη Γένοβα. Ο κ.Χρυσοχοΐδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι δόθηκαν γραπτά ή προφορικά λίστες στις ιταλικές αρχές.

    [02] Κυβερνητική επιτροπή για Γ`ΚΠΣ

    26/07/2001 14:02:13

    Η απορρόφηση των κονδυλίων από το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης εξετάστηκε το πρωί κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το βράδυ ο κ.Σημίτης θα μεταβεί στη Λειβαδιά όπου θα μιλήσει σε συνεστίαση του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ενώ ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με κορυφαία στελέχη του κόμματος θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη με τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.

    [03] Κέρκυρα-δουλέμποροι-συμπλοκή

    26/07/2001 14:02:05

    Επεισόδιο με Αλβανούς δουλεμπόρους σημειώθηκε τα ξημερώματα στη βόρεια Κέρκυρα. Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε αλβανικό ταχύπλοο, ενώ εκινείτο προς την ακτή. Παρά τις προειδοποιήσεις το σκάφος δεν σταμάτησε ενώ ο χειριστής του άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ κατά των λιμενικών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα. Οι 13 λαθρομετανάτες μαζί με τον χειριστή του ταχύπλοου συνελήφθησαν ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

    [04] Σκύρος-Σεισμός-Σοβαρές ζημιές-Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί.

    26/07/2001 13:12:48

    Σοβαρές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Σκύρου.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και στην Αττική.

    Ηδη στο νησί της Σκύρου έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΟΑΣΠ και του ΥΠΕΧΩΔΕ για την καταγραφή των ζημιών.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές περίπου 80 σπίτια, ενώ βράχια που αποκολλήθηκαν από το κάστρο του νησιού κατέστραψαν αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ζημιές επίσης υπέστη το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, ενω η πόλη της Σκύρου αντιμετωπίζει πρόβλημα υδροδότησης. Στη πληγείσα περιοχή μετέβη το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Παναγιώτη Φούρλα και το γραμματέα του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου.

    Ο κ.Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής η οποία συνεδρίασε για το θέμα το πρωί.

    Ο κ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε αποτελεσματικά και είναι πάντοτε σε ετοιμότητα.

    Την ίδια ώρα διίστανται οι απόψεις των σεισμολόγων για το μέγεθος του σεισμού, ωστόσο οι γνώμες συγκλίνουν οτι πρόκειται κατα πάσα πιθανότητα για τον κύριο σεισμό.

    Ο ομότιμος καθηγητής της σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος, αποκάλυψε ότι η επιστημονική ομάδα του τον είχε προβλέψει εδώ και περίπου 18 μήνες αλλά δεν είχε ενημερώσει την πολιτεία επειδή εκτίμησε ότι θα ήταν ένας σεισμός που δεν θα δημιουργούσε προβλήματα. Σημείωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ.

    Εξάλλου, το γεωδυναμικό ινστιτούτο του Κολοράντο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 βαθμούς.

    Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακάκης, δήλωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και προέβλεψε ότι θα υπάρξει πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα.

    [05] Λήστεψαν ταξιτζή και μετά τον έδεσαν σε δέντρο

    26/07/2001 12:10:03

    Κούρσα τρόμου για έναν οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο αφού λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού δύο άτομα, τον έδεσαν σε δέντρο και εξαφανίστηκαν.

    Η ληστεία έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στην οδό Εγνατία, με θύμα τον 44χρονο οδηγό ταξί Στέργιο Κουρτέση ο οποίος επιβίβασε στο αυτοκίνητό του δύο νεαρά άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, με προορισμό την περιοχή Ποταμός-Επανομής Θεσσαλονίκης.

    Όταν όμως έφτασαν στον προορισμό τους, ένας απ΄αυτούς έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τον 44χρονο ζητώντας του χρήματα ενώ ο άλλος τον χτύπησε, του έδεσε τα χέρια και έκλεψε ένα τσαντάκι που περιείχε 20.000 δραχμές και προσωπικά του έγγραφα. Αρπαξαν στη συνέχεια από το λαιμό του οδηγού έναν χρυσό σταυρό με αλυσίδα και αφού τον αποβίβασαν από το αυτοκίνητο, τον έδεσαν σε παρακείμενο δέντρο και αναχώρησαν με το ταξί το οποίο όμως εγκατέλειψαν λίγα μέτρα πιό μακριά, λόγω βλάβης.

    Ο Κουρτέσης κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

    [06] Σεισμός-Σκύρος .

    26/07/2001 09:22:14

    Ταρακουνήθηκε τα ξημερώματα η Σκύρος απο σεισμό 5,7 ρίχτερ, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο βόρεια του νησιού. Η δόνηση έγινε αισθητή σε Αττική, Εύβοια, Μαγνησία,Λάρισα και περιοχές της Μακεδονίας. Οι κάτοικοι της Σκύρου πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ζημιές σημειώθηκαν στον τρούλο του Μοναστηρίου Αγ.Γεωργίου, καθώς και σε αυτοκίνητα από τμήματα βράχων που κύλησαν από το κάστρο. Στο νησί μετέβησαν ο υπουργός Δημ.Τάξης και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

    [07] ΠΑΣΟΚ-Εκτελεστικό Γραφείο .

    26/07/2001 09:22:08

    Συνεδρίασε χθες το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Σημίτη. Ο Γραμματέας της ΚΕ,κ. Σκανδαλίδης διατύπωσε την αισιοδοξία του για την πορεία προς το συνέδριο και την έκβασή του. Στη συνεδρίαση ειδική αναφορά έγινε για τις πολιτικές εξελίξεις, που θα λάβουν χώρα αμέσως μετά τον Αύγουστο αρχής γενομένης με τη συνεδρίαση της ΚΕ και την ς επίσκεψη του κ.Σημίτη στη ΔΕΘ, την κατάθεση του προϋπολογισμού την 1η Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή του συνεδρίου του Κινήματος.

    [08] Κυβέρνηση-Γ'ΚΠΣ .

    26/07/2001 09:22:02

    Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το πρωί η κυβερνητική επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση και με αντικείμενο συζήτησης το Γ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το βράδυ ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στη Λειβαδιά, όπου θα μιλήσει σε σχετική συνεστίαση του ΠΑΣΟΚ.

    [09] ΝΔ-Οικονομική πολιτική .

    26/07/2001 09:21:56

    Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ. Χθες ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος ζήτησε από τα στελέχη του να του έχουν ετοιμάσει μέχρι τις 20 Αυγούστου σημειώματα τόσο με κριτική όσο και με προτάσεις για την οικονομική πολιτική του κόμματος ενόψει της ΔΕΘ. Κάλεσε δε τους τομεάρχες να αναπτύξουν κοινή δράση και συλλογικότητα και να έχουν καλή γνώση του αντικειμένου τους.

    [10] Τιμές καυσίμων .

    26/07/2001 09:21:49

    Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων ισχύουν από τα μεσάνυχτα. Οι βενζίνες θα πωλούνται φθηνότερα κατά περίπου 4,1 δραχμές το λίτρο και κατά 4,2 το ντίζελ, λόγω διαφοροποίησης των διεθνών τιμών.

    [11] Χώροι στάθμευσης .

    26/07/2001 09:21:43

    Πρόγραμμα δημιουργίας 56 νέων χώρων στάθμευσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνολικής δυναμικότητας 20.000 νέων θέσεων στάθμευσης εξήγγειλε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Το συνολικό κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 80 δισ.δρχ. και θα καλυφθεί μέσω συγχρηματοδότησης και με συμβάσεις κατασκευής και παραχώρησης της χρήσης για ορισμένο χρονικό διάστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 July 2001 - 11:30:29 UTC