Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου
  • [02] Εξοδος εκδρομέων καλοκαιριού-Σε επιφυλακή η τροχαία.
  • [03] Ποσοστά αποτυχίας μαθητών Β' και Γ' Λυκείου
  • [04] Σεισμολόγοι-Σκύρος
  • [05] Πρόβλημα υδροδότησης στη Σκύρο, απο το σεισμό των 5,7 Ρίχτερ
  • [06] Βόμβα σε Τράπεζα.
  • [07] Κυβέρνηση-Εθνικοί στόχοι .
  • [08] Κυβέρνηση-Γένοβα .
  • [09] ΝΔ-Συσκέψεις .
  • [10] Αχαϊα-Τραγωδία .

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου

    27/07/2001 13:12:39

    Η πορεία σύνταξης του προϋπολογισμού του 2002 και οι εξαγγελίες που θα γίνουν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι όρος επιβίωσης της οικονομίας είναι η δημοσιονομική σταθερότητα και θα ήταν λάθος να επιστρέψουμε στην εποχή όπου ο πληθωρισμός βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα.

    Ανέφερε ότι η αναπτυξιακή δύναμη παρέχει τη δυνατότητα να διατεθούν πόροι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής.

    [02] Εξοδος εκδρομέων καλοκαιριού-Σε επιφυλακή η τροχαία.

    27/07/2001 13:00:44

    Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για τις καλοκαιρινές διακοπές.

    Η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ από τις 3 θα μονοδρομηθεί η εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, στο ρεύμα εξόδου στην Κακιά Σκάλα.

    Αν χρειαστεί θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και σε άλλους οδικούς κόμβους.

    Αυξημένη είναι από το πρωί και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου έχουν προγραμματιστεί 145 δρομολόγια για τα νησιά μέχρι την Κυριακή.

    [03] Ποσοστά αποτυχίας μαθητών Β' και Γ' Λυκείου

    27/07/2001 12:54:01

    Εληξε σήμερα η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία.

    Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά την συγκέντρωση των προφορικών και γραπτών βαθμολογιών όλων των μαθητών της Β' και Γ' Λυκείο της χώρας, που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προκύπτει ότι δεν προήχθη το 7,55% της Β' τάξης και το 2,1% της Γ' τάξης.

    Υπενθυμίζεται ότι τα αντίστοιχα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών της Β' τάξης το σχολικό έτος 1998-1999 ήταν 30,3% τον Ιούνιο, ενώ κατά το σχολικό έτος 1999-2000 για την Β' τάξη ήταν 17.9% και της Γ' τάξη 3,72%.

    [04] Σεισμολόγοι-Σκύρος

    27/07/2001 12:46:13

    Περισσότερες απο 150 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στη Σκύρο, ενώ την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει ένας δεύτερος γύρος προγνωσιολογίας που προκαλεί αντιπαράθεση μεταξύ των σεισμολόγων.

    Το πρωί οι κάτοικοι της Σκύρου αναστατώθηκαν και πάλι απο δύο νέες σεισμικές δονήσεις 4 και 4,3 Ρίχτερ που εντάσσονται στη μετασεισμική ακολουθία του χθεσινού μεγάλου σεισμού.

    Οι δονήσεις αυτές προήλθαν απο τον ίδιο εστιακό χώρο με τον αρχικό σεισμό. Τα συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που βρίσκονται απο χθες στη Σκύρο, έχουν αρχίσει να εξετάζουν τις ζημιές στα περίπου 100 σπίτια, που υπέστησαν ζημιές, προκειμένου να τα χαρακτηρίσουν με τα αντίστοιχα χρώματα, ενώ το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα ύδρευσης, αφού εξαιτίας του σεισμού υπέστη βλάβη η κεντρική πηγή και ήδη στη Σκύρο έσπευσαν υδροφόρες του Πολεμικού Ναυτικού.

    Οι τοπικές αρχές ζήτησαν απο τον μοναχό του μοναστηρίου του Αγίου Γεωργίου να το εγκαταλείψει, καθώς σε περίπτωση νέου σεισμού υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ολοσχερώς. Είναι ενδεικτικό ότι αρκετά σπίτια γύρω απο το μοναστήρι έχουν εγκαταλειφθεί προσωρινά απο τους κατοίκους τους, καθώς ο κίνδυνος να υπάρξουν κατολισθήσεις είναι μεγάλος.

    [05] Πρόβλημα υδροδότησης στη Σκύρο, απο το σεισμό των 5,7 Ρίχτερ

    27/07/2001 12:37:29

    Με υδροφόρο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υδροδότησης στη Σκύρο, το δίκτυο της οποίας υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ, που συγκλόνισε χθές τα ξημερώματα το νησί, αλλά και ευρύτερες περιοχές της χώρας.

    Οι γεωλόγοι προειδοποίησαν ότι η αποκατάσταση της ύδρευσης από την παλιά πηγή που τροφοδοτούσε το νησί εξαφανίστηκε και θα καθυστερήσει. Απο τη δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 90 σπίτια, 40 αυτοκίνητα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Οπως έγινε γνωστό σήμερα απο το Δήμο Σκύρου έχουν κατατεθεί πάνω από 200 αιτήσεις για αυτοψίες κτισμάτων από τους ιδιοκτήτες τους. Μέχρι το μεσημέρι από όσα ελέγχθηκαν τα 28 χαρακτηρίστηκαν κίτρινα και τα 60 πράσινα, κατάλληλα για κατοίκηση.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 10 παρά είκοσι το πρωί σημειώθηκε στην περιοχή νέα μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι επιστήμονες πάντως υποστηρίζουν ότι η σεισμική δραστηριότητα στο νησί έχει αρχίσει να εξασθενεί σημαντικά.

    Η κυβέρνηση υποσχέθηκε χθές την αμέριστη συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς, ενω ήδη εκταμιεύτηκε το ποσό 50 εκατομμυρίων δρχ για τις πρώτες ανάγκες του νησιού.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε οτι για τους πληγέντες της Σκύρου, θα ισχύσουν τα ίδια οικονομικά μέτρα, που ίσχυσαν και στην Αττική. Αύριο αναμένεται να επισκεφθεί τη Σκύρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [06] Βόμβα σε Τράπεζα.

    27/07/2001 09:04:47

    Στόχος εμπρηστών έγινε στις 4 τα ξημερώματα το υπο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Μακεδονίας στην Πετρούπολη. Οι δράστες πέταξαν αυτοσχέδιο μηχανισμό αποτελούμενο από δύο γκαζάκια και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων.Με τηλεφώνημα αγνώστου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Οργισμένοι Προλετάριοι" και αιτιολόγησε την πράξη για τα θύματα που σημειώθηκαν στο Γκέτεμποργκ και στη Γένοβα.

    [07] Κυβέρνηση-Εθνικοί στόχοι .

    27/07/2001 09:03:55

    Εθνικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη, ένα νέο κοινωνικό κράτος και η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη Λιβαδειά σε εκδήλωση του Κινήματος. Μοχλοί για την ανάπτυξη είναι η ένταξή μας στην ΟΝΕ, το Γ' ΚΠΣ και η Ολυμπιάδα του 2004, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και προχωρά με ασφάλεια στο ευρωπαϊκό μέλλον σε πείσμα όσων εύχονται το αντίθετο. Επικρίσεις διατύπωσε η ΝΔ.

    [08] Κυβέρνηση-Γένοβα .

    27/07/2001 09:03:49

    Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τις πληροφορίες περί λίστας που έδωσαν οι ελληνικές αρχές στις Ιταλικές με αφορμή τις διαδηλώσεις στη Γένοβα. Η χώρα μας δεν έδωσε κανένα στοιχείο και με κανένα τρόπο, διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας είπε ότι είναι έτοιμος να στείλει επιστολή στον Ιταλό συνάδελφό του προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για το θέμα.

    [09] ΝΔ-Συσκέψεις .

    27/07/2001 09:03:42

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής είχε χθες σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις και τη δράση του κόμματος ενόψει της ΔΕΘ. Στην κλειστή σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων,το οποίο όμως δεν ανακοινώνεται για λόγους αιφνιδιασμού. Παράλληλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πριν απο τη ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής να παρουσιάσει τους σχετικούς άξονες της πολιτικής του. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Σάμο.

    [10] Αχαϊα-Τραγωδία .

    27/07/2001 09:03:36

    Οικογενειακή τραγωδία χθες στο Δήμο Μεσσάτιδας Αχαϊας όταν ο 45χρονος Γιώργος Συριόπουλος επιτέθηκε κατά του αδελφού του, πυροβολώντας τον στο δεξί χέρι και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Προηγουμένως τα δύο αδέλφια λογομάχησαν αναφορικά με τη βιοτεχνία με πίτσες που διατηρούσαν απο κοινού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 July 2001 - 11:30:30 UTC