Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής.
  • [02] Συνεχίζονται οι επαφές στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου.
  • [03] Ελεύθερος αφέθηκε ο Π.Σιδεριάδης από τις ιταλικές αρχές.
  • [04] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τη λίστα υπόπτων.
  • [05] Καταδίκασε η Αθήνα τα επεισόδια στα Σκόπια.
  • [06] Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Τζάνειο.

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής.

    25/07/2001 21:32:10

    Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα συνεδρίασε η Διϋπουργική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Παρολυμπιάδα, την παρουσία του "Αθήνα 2004" στη Μόσχα και στην πρόοδο που συντελείται στο θέμα της φιλοξενίας. Για τους Παρολυμπιακούς Αγώνες, ελήφθησαν αποφάσεις για το Σχέδιο Δράσης, προκειμένου να προετοιμαστεί η χώρα κατάλληλα, καθώς όλοι οι αθλητικοί χώροι, τα μαζικά μέσα μεταφοράς και γενικά όλη η πρωτεύουσα να είναι φιλική και προσβάσιμη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στην πολύ καλή παρουσία της Αθήνας στη Μόσχα και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την εκλογή Ρογκ στη ΔΟΕ, ενώ για το πρόγραμμα φιλοξενίας υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, καθώς εξασφαλίστηκαν ακόμη 1.000 κλίνες από τους ξενοδόχους.

    [02] Συνεχίζονται οι επαφές στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου.

    25/07/2001 21:32:04

    Τη στήριξη και της Βάσως Παπανδρέου, μετά το Θεόδωρο Πάγκαλο, εξασφάλισε ο πρωθυπουργός, ενόψει του συνεδρίου, ενώ εντείνονται οι επαφές μεταξύ των στελεχών. Στο συνέδριο πάμε για να αλλάξουμε πολιτική εκεί που χρειάζεται και όχι ηγεσία, δήλωσε η κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές και εσωστρέφεια. Επίσης, συναντήθηκαν οι κκ Παπανδρέου-Τσοχατζόπουλος. Από το απόγευμα συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο το κείμενο θέσεων ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου.

    [03] Ελεύθερος αφέθηκε ο Π.Σιδεριάδης από τις ιταλικές αρχές.

    25/07/2001 21:31:58

    Ελεύθερος αφέθηκε και ο δεύτερος έλληνας διαδηλωτής, που είχε συλληφθεί από τις Ιταλικές αρχές με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Σιδεριάδη, ο οποίος θα παραμείνει για άλλες τρεις μέρες στο νοσοκομείο που νοσηλεύται, ύστερα από την χειρουργική επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στην οποία υπεβλήθη.

    [04] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τη λίστα υπόπτων.

    25/07/2001 21:31:52

    Η παράδοση ή μη λίστας με ονόματα υπόπτων ελλήνων που θα πήγαιναν στη Γένοβα, συνεχίζει να αποτελεί σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η κυβέρνηση κατηγόρησε τη ΝΔ οτι στράφηκε εναντίον των συμφερόντων της χώρας στην προσπάθειά της να πλήξει την κυβέρνηση, έκανε λόγο για πολιτικό ολίσθημα και κάλεσε τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη. Ο υπουργός τύπου επικαλέστηκε δημοσίευμα Ιταλικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές αρχές δεν συνεργάστηκαν με τις Ιταλικές. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κάλεσε τον κ. Ρέππα να απαντήσει για ποιους λόγους, απαγορεύθηκε η είσοδος σε 150 ελλήνων διαδηλωτών στην Ιταλία.

    [05] Καταδίκασε η Αθήνα τα επεισόδια στα Σκόπια.

    25/07/2001 21:31:45

    Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η ενέργεια εθνικιστών

    κύκλων στα Σκόπια, να κατεβάσουν και να κάψουν την Ελληνική σημαία από το Γραφείο Τύπου της ελληνικής διπλωματικής αποστολής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη του γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους σε μία ελληνική υπηρεσία. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, δήλωσε πως το επεισόδιο δεν αποτελεί εκδήλωση ανθελληνικού κλίματος.

    [06] Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Τζάνειο.

    25/07/2001 21:31:39

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πειραιά, με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο κλείνουν τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, για περίπου ένα μήνα, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αφορμή τις καλοκαιρινές άδειες.

    Ο εισαγγελέας ζητάει να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές, αν είναι νόμινη η απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου και η ενέργεια εγκυμονεί κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2001 - 20:30:18 UTC