Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ
  • [02] "Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ" δηλώνει η Β.Παπανδρέου.
  • [03] Δεν υπάρχει ανθελληνικό κλίμα δηλώνει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ
  • [04] Σκόπια-Ελληνικό γραφείο Τύπου .
  • [05] Αποκατάσταση Δημοκρατίας .
  • [06] Τιμές καυσίμων .

  • [01] Τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ

    25/07/2001 13:38:16

    Πρόγραμμα δημιουργίας 56 νέων χώρων στάθμευσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνολικής δυναμικότητας 20.000 νέων θέσεων στάθμευσης εξήγγειλε το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης.

    Το συνολικό κόστος κατασκευής εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 80 δισ.δρχ. και θα καλυφθεί μέσω συγχρηματοδότησης και με συμβάσεις κατασκευής και παραχώρησης της χρήσης για ορισμένο χρονικό διάστημα.

    Οπως είπε ο κ.Λαλιώτης, το συνολικό πρόγραμμα χωροθέτησης και κατασκευής με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2004 περιλαμβάνει 28 νέους σταθμούς αυτοκινήτων στην Αττική, με 12.200 θέσεις και 28 στο μητροπολιτικό κέντρο Θεσσαλονίκης με 7.650 θέσεις.

    Ολοι οι χώροι στάθμευσης θα είναι υπόγειοι θα κατασκευαστούν κάτω από κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

    [02] "Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ" δηλώνει η Β.Παπανδρέου.

    25/07/2001 12:56:24

    "Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο του κόμματος θα είναι συνέδριο πολιτικών θέσεων για να αλλάξουμε την πολιτική εκεί που χρειάζεται και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου", δήλωσε το μεσημέρι η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

    Η κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε ουσιαστική και επικοδομητική τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αναφέρθηκαν σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ενώ σημείωσε ότι το συνέδριο θα είναι ενωτικό και θα έχει προοπτική ώστε η παράταξη να είναι πιο ισχυρή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    [03] Δεν υπάρχει ανθελληνικό κλίμα δηλώνει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

    25/07/2001 11:59:17

    Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, καθώς νέες αιματηρές συγκρούσεις, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Αλβανών ανταρτών, σημειώθηκαν τη νύχτα στο Τέτοβο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 5 άτομα να τραυματιστούν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

    Οι περισσότεροι κάτοικοι του Τέτοβου, λόγω της έκρυθμης κατάστασης, εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενω αυτή την ώρα στην περιοχή, εξακολουθούν να ακούγονται σποραδικά πυρά.

    Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξέδωσε τελεσίγραφο προς την ηγεσία των Αλβανών εξτρεμιστών, ότι αν μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν υποχωρήσουν απο τις θέσεις που κατείχαν πριν την υπογραφή της συμφωνίας εκεχειρίας, οι δυνάμεις ασφαλείας θα εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον τους.

    Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, σχολιάζοντας το χθεσινό κάψιμο της ελληνικής σημαίας απο εξτρεμιστικά στοιχεία έξω από το γραφείο τύπου της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια, δήλωσε οτι δεν αποτελεί εκδήλωση ανθελληνικού κλίματος και δεν συνδέεται με τα αισθήματα που τρέφει η πλειοψηφία του πληθυσμού απέναντι στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι αστυνομικές αρχές της χώρας του πρόκειται να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για τη διαφύλαξη του κτιρίου του ελληνικής πρεσβείας. Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης με δήλωσή του καταδίκασε την χθεσινοβραδυνή επίθεση ακραίων στοιχείων κατά του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια και κάλεσε τις αρχές της γειτονικής χώρας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χώρων της ελληνικής διπλωματικής αποστολής.

    Πρόσθεσε επίσης ότι το επεισόδιο δεν θα επηρεάσει το καλό κλίμα των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

    [04] Σκόπια-Ελληνικό γραφείο Τύπου .

    25/07/2001 09:24:36

    Βανδαλισμοί σημειώθηκαν χθες το βράδυ σε βάρος του Γραφείου Τύπου της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στα Σκόπια, από ομάδα Σλαβομακεδόνων εθνικιστών, η οποία πρόλαβε να βεβηλώσει πάλι στην Ελληνική Σημαία. Οι διαδηλωτές λιθοβόλησαν το γραφείο και άρπαξαν και πάλι την Ελληνική Σημαία από τον ιστό της. Μετά από επείγουσα έκκληση του υπευθύνου του γραφείου Τύπου η αστυνομία απομάκρυνε τους νεαρούς.

    Ο Ελληνας πρέσβης στα Σκόπια κ. Κακλίκης προέβη σε έντονο διάβημα ζητώντας φύλαξη των γραφείων και προστασία των υπαλλήλων.

    [05] Αποκατάσταση Δημοκρατίας .

    25/07/2001 09:24:30

    Η πολιτική αντιδικία μεταξύ των κομμάτων θα πρέπει να εξελίσσεται με βάση το συμφέρον και τις επιταγές της Δημοκρατίας, όπως και οι πολιτικές επιδιώξεις, δήλωσε χθες ο Κωστής Στεφανόπουλος στην εκδήλωση της 27ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που έγινε στο Προεδικό Μέγαρο. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η χώρα πορεύεται με ασφάλεια και ευημερία για τους πολίτες με στόχο την εξασφάλιση των εθνικών δικαίων. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και απο τους πολιτικούς αρχηγούς.

    [06] Τιμές καυσίμων .

    25/07/2001 09:24:23

    Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το βράδυ. Οι βενζίνες θα πωλούνται φθηνότερα κατά περίπου 5,5 δραχμές το λίτρο και κατά 5 το ντίζελ, λόγω διαφοροποίησης των διεθνών τιμών. Στο μεταξύ προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα αναμένεται να δημιουργηθούν λόγω των 48ωρων απεργιών, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα διϋλιστήρια, αντιδρώντας στην απόφαση για ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2001 - 11:30:19 UTC