Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου.
  • [02] Παπαρήγα για ΣΥΝ.
  • [03] Ασύλληπτος ο Πάσσαρης.
  • [04] Νίμιτζ για Σκοπιανό.
  • [05] Αρθρο Πανταγιά.
  • [06] Εσωκομματικά ΝΔ.
  • [07] Σαμαράς για κεντροδεξιά.

  • [01] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου.

    18/02/2001 10:26:02

    Η γενιά του '74 ή θα πρέπει να αναβαθμιστεί ή να επιτρέψει να αναδειχθούν νέες δυνάμεις και να πάει λίγο στο πλάι, τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ανοιχτός σε ένα πολιτικό διάλογο του ΠΑΣΟΚ με προσωπικότητες, όπως ο κ. Σουφλιάς ή η κ. Δαμανάκη. Τέλος, προτείνει την ίδρυση πανεπιστημίων από δήμους.

    [02] Παπαρήγα για ΣΥΝ.

    18/02/2001 10:25:55

    Αφερέγγυο, χαρακτηρίζει τον Συνασπισμό, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο BHMAgazino. Η κ. Παπαρήγα ασκεί αυστηρή κριτική στον Συνασπισμό για τις αντιφάσεις στον πολιτικό του λόγο και στάση έναντι του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι θα προωθηθεί η συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ. Εμμένει στη θέση για θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής και απορρίπτει το δίλημμα μη σχηματισμού κυβέρνησης, αναφέροντας "ο λαός δεν πρέπει να φοβάται αυτού του τύπου την αστάθεια. Ας μη σχηματιστεί κυβέρνηση".

    [03] Ασύλληπτος ο Πάσσαρης.

    18/02/2001 10:25:49

    Παρά το πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη του δολοφόνου των δύο αρχιφυλάκων φρουρών του και τον τραυματισμό ενός άλλου αστυφύλακα, Κώστα Πάσσαρη, αυτός εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη. Για την απόδραση του Πάσσαρη την Παρασκευή το πρωί από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, έχει διαταχθεί δικαστική και διοικητική έρευνα, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα ο πρόεδρος, τα μέλη του συμβουλίου και ο γιατρός των φυλακών Κορυδαλλού,καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος μεταγωγών.

    [04] Νίμιτζ για Σκοπιανό.

    18/02/2001 10:25:43

    Σύντομα αναμένεται κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Αυτό αποκαλύπτει ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτζ σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    Αναφέρει δε ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ θα συναντηθούν σε λίγες ημέρες, ενώ υπογραμμίζει το ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η χώρα μας έναντι των Σκοπίων τόσο σε ό,τι αφορά την πολιτική και οικονομική στήριξή τους, όσο και ως προς τις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [05] Αρθρο Πανταγιά.

    18/02/2001 10:25:36

    Τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, τονίζει σε άρθρο του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Πανταγιάς. Ο κ. Πανταγιάς ζητεί να λυθεί επιτέλους "το πρόβλημα της κυβερνητικής έκφρασης, του συνασπισμού εξουσίας, τον οποίο σήμερα εκπροσωπεί ο Κώστας Σημίτης και δεν περιορίζεται στα παγιωμένα κομματικά χαρακώματα". Σημειώνει δε χαρακτηριστικά ότι "τα κουρασμένα περιστέρια της μεταπολίτευσης έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν και πήραν ό,τι είχαν να πάρουν".

    [06] Εσωκομματικά ΝΔ.

    18/02/2001 10:25:29

    Σε προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Κόνιτσα μιλά σήμερα ο αρχηγός της Κώστας Καραμανλής. Σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο βουλευτής της Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατυπώνει πρόταση θεσμοθέτησης θέσης γραμματέως του κόμματος, με ουσιαστικές αρμοδιότητες, για την οποία δηλώνει ότι θα τον ενδιέφερε να την αναλάβει. Στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο Βύρων Πολύδωρας ζητεί να μη μετατραπεί το συνέδριο της ΝΔ σε δοκιμαστικό σωλήνα πειραμάτων πολιτικών εφαρμογών και επισημαίνει ότι το κόμμα δεν είναι εμπόρευμα για έμφαση στο αμπαλάζ.

    [07] Σαμαράς για κεντροδεξιά.

    18/02/2001 10:25:23

    Κάθοδο όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές προτείνει ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, στο ψηφοδέλτιο αυτό θα μπορούσαν να συνυπάρξουν κόμματα όπως η ΝΔ, η "Ανοιξη", οι

    "Φιλελεύθεροι", το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και προσωπικότητες όπως οι κύριοι Σουφλιάς και Ανδριανόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 February 2001 - 12:30:15 UTC