Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πάσσαρη.
  • [02] Χριστόδουλος κατά ευθανασίας και αμβλώσεων.
  • [03] Καρατζάς για Χρηματιστήριο.
  • [04] Βρετανία-Κυπριακό-Μπους-Μπλερ.
  • [05] Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου
  • [06] Απόδραση Πάσσαρη-Πέθανε και δεύτερος αστυνομικός.

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πάσσαρη.

    17/02/2001 20:39:37

    Στον περίβολο του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου Αθηνών βρέθηκε ένα κλεμμένο ΙΧ, μέσα στο οποίο βρήκαν μια καραμπίνα, φυσίγγια και μια ψαλίδα για κοπή σιδήρου και εκτιμάται ότι ανήκει στους συνεργούς του Πάσαρη. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό του κακοποιού, όσο και για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διατάχθηκε η μεταγωγή του στο νοσοκομείο, με χαλαρά μέτρα ασφαλείας. Για το θέμα αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ενώ ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από το υπουργείο δικαιοσύνης και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο πρόεδρος, τα μέλη του συμβουλίου και ο γιατρός των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος μεταγωγών.

    [02] Χριστόδουλος κατά ευθανασίας και αμβλώσεων.

    17/02/2001 20:39:30

    Σε θέματα ηθικής ιατρικής και δεοντολογίας αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Οδοντιατρικού

    Συλλόγου Αττικής. Ο κ. Χριστόδουλος καταφέρθηκε εναντίον της ευθανασίας, των αμβλώσεων, των παιδιών του σωλήνα και την δυνατότητα που αναμένεται να δοθεί για να επιλέγουν οι γονείς το φύλο του παιδιού τους. Ακόμη και για τις μεταμοσχεύσεις ανθρώπινων οργάνων ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι κατά την αφαίρεση οργάνωνθα πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια για την εξασφάλιση του οφειλόμενου σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα και του αποκλεισμού κάθε είδους εκμετάλλευσης.

    [03] Καρατζάς για Χρηματιστήριο.

    17/02/2001 20:39:24

    Την αντίθεσή του με την εμπλοκή των πολιτικών κομμάτων στα του Χρηματιστηρίου, εκφράζει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς σε συνέντευξή του στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο". Ο κ. Καρατζάς επισημαίνει ότι το Χρηματιστήριο πρέπει να επανέλθει στον φυσιολογικό του ρόλο, που είναι η μακροπρόθεσμη τοποθέτηση και ανακύκλωση των αποταμιεύσεων, ώστε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη. Σημειώνει επίσης ότι τα κόμματα πρέπει να έχουν αρχές και άποψη για την λειτουργία της αγοράς αλλά δεν πρέπει να εμπλέκονται στα καθημερινά.

    [04] Βρετανία-Κυπριακό-Μπους-Μπλερ.

    17/02/2001 20:39:17

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ έχει δεσμευθεί να θέσει το Κυπριακό σε συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον ερχόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον. Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο κ. Μπλερ στον Βρετανό Εργατικό βουλευτή Στίβεν Τουΐγκ, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καλέσει τις ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους προς την Άγκυρα ώστε να υπάρξει κάποια κίνηση προς εξεύρεση λύσης.

    [05] Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου

    17/02/2001 20:39:11

    Φτάνει τελικά η ώρα της αλήθειας για το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, καθώς όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τα επίσημα εγκαίνεια θα γίνουν στις 28 Μαρτίου, θέτοντας έτσι τέρμα στη φημολογία των τελευταίων ημερών. Στο μεταξύ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τόσο οι προετοιμασίες στο αεροδρόμιο, όσο και οι εργασίες για την ολοκλήρωση των οδικών προσβάσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου.

    [06] Απόδραση Πάσσαρη-Πέθανε και δεύτερος αστυνομικός.

    17/02/2001 20:27:17

    Σε πραγματικό πένθος βυθίστηκε το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αργά το απόγευμα έχασε τη μάχη για τη ζωή και ο δεύτερος αρχιφύλακας Διονύσης Αλεβιζόπουλος, θύμα του αδίστακτου κακοποιού Κώστας Πάσαρη, ο οποίος παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος. Ο 48χρονος αρχιφύλακας δεν άντεξε στη δεύτερη χειρουργική επέμβαση που υποβαλλόταν από το ιατρικό επιτελείο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών. Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του σωφρονιστικού υπαλλήλου Ανδρέα Φυσέκη, 27 ετών. Αύριο θα γίνει στο χωριό Χαραυγή Μεσσηνίας η κηδεία του αρχιφύλακα Αθανάσιου Δρακόπουλου 45 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 February 2001 - 21:30:15 UTC