Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόδραση Πάσσαρη-Ευθύνες στο Μεταγωγών.
  • [02] Κηδεία αρχιφύλακα Α.Δρακόπουλου.
  • [03] Κόνιτσα-ΝΔ-Συνδιάσκεψη-Καραμανλής.
  • [04] Ναυάγιο Σάμινα-Τιμήθηκαν οι ψαράδες της Πάρου.
  • [05] Νέο μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη.
  • [06] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Διάλογος-Ευθυμίου.
  • [07] Δημοσκόπηση για τα σύμβολα των κομμάτων.

  • [01] Απόδραση Πάσσαρη-Ευθύνες στο Μεταγωγών.

    18/02/2001 21:14:03

    Σοβαρές παραλείψεις καταλογίζονται απο την ηγεσία της αστυνομίας στους αξιωματικούς του τμήματος Μεταγωγών, για το θάνατο των δυο αρχιφυλάκων, και τον βαρύ τραυματισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου, τους οποίους πυροβολησε ο κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών Δημήτρης Κυριαζίδης ανακοίνωσε ότι αύριο θα υποβάλει την παραίτησή του και κάλεσε τον αρχηγός της αστυνομίας να πράξει το ίδιο.

    [02] Κηδεία αρχιφύλακα Α.Δρακόπουλου.

    18/02/2001 21:13:56

    Μέσα σε κλίμα βαρύ πένθους έγινε το πρωί στο χωριό Χαραυγή Μεσσηνίας, η κηδεία του αρχιφύλακα Αθανάσιου Δρακάπουλου, 47 χρόνων, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Η κηδεία του δεύτερου αρχιφύλακα, του 49χρονου Διονύση Αλεβιζόπουλου, θα γίνει αύριο το μεσήμέρι. Το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τους τους δύο αστυνομικούς, στο εκκλησάκι της αστυνομίας, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Στο μεταξύ, καλά είναι τα νέα για τον 27χρονο φύλακα Ανδρέα Φυσέκη, η πορεία της υγείας του οποίου εξελίσσεται ικανοποιητικά και τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να βγεί από την εντατική μονάδα.

    [03] Κόνιτσα-ΝΔ-Συνδιάσκεψη-Καραμανλής.

    18/02/2001 21:13:49

    Στα προβλήματα της ορεινής Ελλάδας ήταν αφιερωμένη η σημερινή προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ, στην Κόνιτσα. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι είναι εθνική ανάγκη η ευημερία και η παραμονή των κατοίκων στα χωριά, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της ορεινής Ελλάδας. Σημείωσε επίσης πως είναι αναγκαίες οι φορολογικές απαλλαγές των κατοίκων που ζούν σε γεωγραφική απομόνωση και φυλάνε Θερμοπύλες.

    Για το συνέδριο της ΝΔ είπε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να διαπιστωθούν αδυναμίες και να διορθωρούν λάθη και παραλείψεις.

    [04] Ναυάγιο Σάμινα-Τιμήθηκαν οι ψαράδες της Πάρου.

    18/02/2001 21:13:43

    Με τα ναυτικά μετάλλια Α΄Τάξης, που είναι η ανώτατη στρατιωτική διάκριση, αλλά και με αναμνηστικές πλακέτες, τιμήθηκαν από την πολιτεία οι 166 συνολικά ψαράδες της Πάρου και της Αντιπάρου, που το βράδυ της 26-ης Σεπτεμβρίου έσωσαν με τα αλιευτικά σκάφη τους, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήξκες 488 επιβάτες του "Εξπρές Σαμίνα". Σε ειδική τελετή πού έγινε στην κεντρική πλατεία της Πάρου, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Παπουτσή, έγιναν και τα αποκαλύπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου λιμενάρχη Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος το μοιραίο εκείνο βράδυ υπέστη καρδιακή προσβολή την ώρα του καθήκοντος.

    [05] Νέο μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη.

    18/02/2001 21:13:36

    Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε για τουλάχιστον μισή ώρα οι νομοί Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και η Χαλκιδική. Το μπλακ-αουτ που σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα, προήλθε απο βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Απο τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ. Ειναι το δεύτερο μπλακ-αουτ που σημειώνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή

    [06] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Διάλογος-Ευθυμίου.

    18/02/2001 21:13:30

    Με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ και με εκπρόσωπους των σπουδαστών, θα συναντηθεί αύριο ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Εντός της εβδομάδος ο κ. Ευθυμίου θα έχει και νέα συνάντηση με τους πρυτάνεις. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας σχολών Πανεπιστημιακού επιπέδου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    [07] Δημοσκόπηση για τα σύμβολα των κομμάτων.

    18/02/2001 21:13:24

    Συνδεδεμένη με τα σύμβολα των κομμάτων τους, φαίνεται να είναι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ, για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Σύμφωνα με την έρευνα 76% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 64,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ ζητούν να μην αλλάξουν τα σύμβολα. Στο μεταξύ, μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, υπέρ της αλλαγής του συμβόλου του ΠΑΣΟΚ, τάχτηκε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργος Πανταγιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 February 2001 - 21:30:16 UTC