Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόδραση Πάσσαρη
  • [02] Ρόγκ-Ολυμπιακά έργα
  • [03] Αεροδρόμιο Σπάτων
  • [04] Ονομασία-Σκόπια
  • [05] Αναβάθμιση ΤΕΙ
  • [06] Συντάξεις αυξήσεις

  • [01] Απόδραση Πάσσαρη

    17/02/2001 10:46:32

    Ακαρπες είναι οι έρευνες για τη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη που απέδρασε χθες από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, σκοτώνοντας ένα αστυνομικό και τραυματίζοντας δύο άλλους. Ηδη, διατάχθηκε ΕΔΕ και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο πρόεδρος, τα μέλη του συμβουλίου και ο γιατρός των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος μεταγωγών. Θύματα είναι ο αρχιφύλακας Αθανάσιος Δρακόπουλος 45 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του και οι συνάδελφοί του Διονύσης Αλεβιζόπουλος και Ανδρέας Φυσέκης.

    [02] Ρόγκ-Ολυμπιακά έργα

    17/02/2001 10:46:26

    Κρίσιμο για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας χαρακτήρισε το επόμενο εξάμηνο ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη χώρα μας. Ο κ. Ρόγκ, που ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και το "Αθήνα 2004" για την πορεία των έργων, τόνισε ότι το επόμενο εξάμηνο θα πρέπει να προκηρυχθούν και τα υπόλοιπα. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι βέβαιος πως η Αθήνα θα πράξει ότι πρέπει για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας.

    [03] Αεροδρόμιο Σπάτων

    17/02/2001 10:46:19

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε κατηγορηματικά χθες από το βήμα της Βουλής ότι τα εγκαίνια της λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων θα γίνουν στις 28 Μαρτίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου, εξαιτίας έλλειψης εκπαιδευμένου προσωπικού, καθώς και στις προσβάσεις προς αυτό.

    [04] Ονομασία-Σκόπια

    17/02/2001 10:46:13

    Την επιτακτική ανάγκη να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με τρόπο που να μην ανοίγει νέα προβλήματα και να μην αφήνει εκκρεμότητες, τόνισε μιλώντας χθες στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εικασίες τις πληροφορίες περί πιθανών επιλογών για χρήση του όρου Μακεδονία με κάποιον επιθετικό προσδιορισμό του είδους «Βόρεια ή «Νέα, τονίζοντας ότι δεν θέλει να μπει στην ονοματολογία, δεδομένου ότι βρίσκονται εν εξελίξει οι συνομιλίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    [05] Αναβάθμιση ΤΕΙ

    17/02/2001 10:46:06

    Θετικός και εποικοδομητικός ήταν ο πρώτος κύκλος των επαφών του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Κάποιες αντιρρήσεις διατύπωσαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων για αυτό και θα υπάρξει νέα συνάντησή τους με τον υπουργό Πέτρο Ευθυμίου. Ωστόσο, ο κ. Ευθυμίου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής μιλώντας χθες σε προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του, ζήτησε βαθιές τομές στην παιδεία.

    [06] Συντάξεις αυξήσεις

    17/02/2001 10:45:59

    Αυξάνονται αναδρομικά από 1.1.01 κατά 6% οι συντάξεις των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στον οποίο εντάσσονται όσοι ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ, το ΤΣΑ και το ΤΑΕ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται κατά 10% οι εισφορές των εν ενεργεία αυτοαπασχολουμένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 February 2001 - 12:30:15 UTC