Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θάνατος Β.Ραφαηλίδη.
  • [02] Η κίνηση στο Χρηματιστήριο-κλείσιμο.
  • [03] Συνάντηση υπ.Εργασίας-ΓΣΕΕ.
  • [04] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.
  • [05] Απάντηση Μητσοτάκη για προμήθεια ψηφιακών παροχών.
  • [06] Ευθυμίου-Αλλαγές σε εξεταστικό σύστημα.
  • [07] Λύκειο-Εξεταστικό σύστημα.
  • [08] Γ.Παπανδρέου-Μολίσεβιτς.
  • [09] ΗΠΑ-Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη.
  • [10] Πληθωρισμός.
  • [11] Καραμανλής-ΔΕΘ.

  • [01] Θάνατος Β.Ραφαηλίδη.

    08/09/2000 14:30:01

    Πέθανε το πρωί σε ηλικία 66 ετών, ο δημοσιογράφος Βασίλης Ραφαηλίδης, μετά από μακροχρόνια ανίατη ασθένεια. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη από τη πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

    [02] Η κίνηση στο Χρηματιστήριο-κλείσιμο.

    08/09/2000 14:20:10

    Συνεχίζεται η κατακόρυφη άνοδος των μετοχών στη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών κατέγραψε κέρδη της τάξης του 7,92% και διαμορφώθηκε στις 4.381,79 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 321 δισ.δρχ.

    [03] Συνάντηση υπ.Εργασίας-ΓΣΕΕ.

    08/09/2000 13:34:15

    Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης συναντήθηκε το μεσημέρι με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και συζήτησαν το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Ο πρόεδρος της Συνοσμοσπονδίας κ.Πολυζωγόπουλος, δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να συζητήσει θέματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει το διάλογο για τα επιμέρους θέματα που άπτονται της απασχόλησης ενώ θα προωθήσει την απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Οκτωβρίου.

    [04] Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

    08/09/2000 13:33:02

    Υπογράφεται το απόγευμα στην Ουάσιγκτον το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ που προβλέπει την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει αλλάξει σαφώς στάση και αναγνωρίζει τις ειλικρινείς προσπάθειες της Αθήνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    [05] Απάντηση Μητσοτάκη για προμήθεια ψηφιακών παροχών.

    08/09/2000 13:30:11

    Απάντηση στα όσα κατήγγειλε χθες στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε το πρωί ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η απόφαση για να προχωρήσει η προμήθεια ψηφιακών παροχών τον Ιανουάριο του 1990 ελήφθη ομόφωνα από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων, οι οποίοι στήριζαν την τότε οικουμενική κυβέρνηση. Επίσης, ήταν ομόφωνες και οι προτάσεις τόσο του ΔΣ του ΟΤΕ όσο και της ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό. Είναι προφανές, σημειώνει ο κ.Μητσοτάκης, ότι τα περιστατικά αυτά, χρησιμοποιούνται μετά την πάροδο δεκαετίας στο πλαίσιο του σημερινού αμείλικτου πόλεμου μεταξύ οικονομικών συμφερόντων κι έχουν επίσης παράπλευρο στόχο να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη της φιλελεύθερης παράταξης, σε σχέση με το ρόλο του κ.Σαμαρά και των διαφόρων ομάδων διαπλεκομένων συμφερόντων τα οποία τον ώθησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης το 1993.

    [06] Ευθυμίου-Αλλαγές σε εξεταστικό σύστημα.

    08/09/2000 13:27:49

    Αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Σύμφωνα με αυτές, οι υποψήφιοι θα εισάγονται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από το μέσο όρο των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων και από τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων της κάθε κατεύθυνσης. Δεν θα προσμετράται καθόλου το απολυτήριο του ενιαίου λυκείου. Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Β και Γ λυκείου μειώνονται από 14 σε 9, ενώ τα θρησκευτικά τίθενται εκτός των γενικών εξετάσεων. Επίσης η εξεταστέα ύλη ταυτίζεται με τη διδακτέα. Ακόμα δίνονται αρκετές ευκαιρίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όμως την κατοχύρωση μαθήματος.

    [07] Λύκειο-Εξεταστικό σύστημα.

    08/09/2000 09:17:52

    Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, ανακοινώνει σήμερα τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μειωθούν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα κατά πέντε ή έξι, τα οποία θα συνυπολογίζονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το απολυτήριο θα μετρά λιγότερο και δεν θα συνδέεται με τους βαθμούς της Β'Λυκείου. Επίσης, θα υπάρξει ταύτιση της εξεταστέας με τη διδακτέα ύλη προκειμένου οι μαθητές να γνωρίζουν από τώρα σε ποια κεφάλαια θα εξεταστούν στις γενικές εξετάσεις του Ιουνίου.

    [08] Γ.Παπανδρέου-Μολίσεβιτς.

    08/09/2000 09:17:45

    Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συνάντηση που είχε χθες στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με τον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για το προεδρικό αξίωμα, καθώς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις και φοιτητικές οργανώσεις της Σερβίας. Η περιοδεία του κ. Παπανδρέου ολοκληρώνεται σήμερα με επισκέψεις στην Πρίστινα στο Κόσοβο και την Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο.

    [09] ΗΠΑ-Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη.

    08/09/2000 09:17:39

    Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στη χώρα μας το 2004, συζητήθηκαν στις χθεσινές συναντήσεις στην Ουάσιγκτον του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο κ. Χρυσοχοϊδης σε δηλώσεις του τόνισε οτι οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει σαφώς στάση και αναγνωρίζουν τις ειλικρινείς προσπάθειες της χώρας μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, υπενθύμισε οτι η χώρα μας έχει οργανώσει παγκόσμια αθλητικά γεγονότα και δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα.

    [10] Πληθωρισμός.

    08/09/2000 09:17:33

    Οι επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την αγορά συναλλάγματος, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών ΕΚΟΦΙΝ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα στο Παρίσι και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Στο μεταξύ, νέα αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, έκλεισε στο 3% έναντι 2,7% που ήταν τον Ιούλιο. Η άνοδος οφειλόταν κυρίως στην άνοδο των τιμών των καυσίμων και των οπωροκηπευτικών.

    [11] Καραμανλής-ΔΕΘ.

    08/09/2000 09:17:26

    Τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με την ευκαιρία της 65ης Διεθνούς Εκθεσης. Ο κ. Καραμανλής σήμερα θα συναντηθεί με το δήμαρχο, κ. Παπαγεωργόπουλο και στελέχη του κόμματός του. Αύριο θα μιλήσει σε δείπνο προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο. Την Κυριακή θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης απο την Κεντρική Μακεδονία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 September 2000 - 11:30:45 UTC