Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευθυμίου-Αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [02] Σειρά συναντήσεων έχει στην Πρίστινα ο Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Χριστόδουλος:Κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης.
  • [04] Ανησυχία από την ανατίμηση δολαρίου και αύξηση των καυσίμων.
  • [05] ΗΠΑ-Ν.Υόρκη-Συνάντηση Σημίτη-Κλίντον.
  • [06] Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ-Επίσκεψη Καραμανλή.

  • [01] Ευθυμίου-Αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    08/09/2000 21:32:19

    Σημαντικές αλλαγές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας. Μεταξύ άλλων, μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, οι υποψήφιοι θα εισάγονται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από το μέσο όρο των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων και από τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων της κάθε κατεύθυνσης. Επίσης δεν θα προσμετράται το απολυτήριο του ενιαίου λυκείου, ενώ θα ταυτίζεται η εξεταστέα με τη διδακτέα ύλη. Εντονη κριτική στις αλλαγές αυτές, άσκησε η αντιπολίτευση, ενώ σχόλιο έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος.

    [02] Σειρά συναντήσεων έχει στην Πρίστινα ο Γ.Παπανδρέου.

    08/09/2000 21:32:13

    Σειρά συναντήσεων έχει στην Πρίστινα ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος με τελευταίο σταθμό το Μαυροβούνιο ολοκληρώνει την περιοδεία του στη Βαλκανική. Ο κ.Παπανδρέου απαντώντας στην αντίθεση που εξέφρασαν οι ΗΠΑ στη συνάντηση που είχε χθες στο Βελιγράδι με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο, είπε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση από κανέναν για την ανάληψη πρωτοβουλιών κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Για το ίδιο θέμα, απάντησε και ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    [03] Χριστόδουλος:Κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης.

    08/09/2000 21:32:07

    Για κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας - κυβέρνησης, έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ο οποίος επισκέπτεται την ΔΕΘ. Στην κρίση μάλιστα αυτή απέδωσε την απόφαση της Ιεραρχίας να μη γίνει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αλλά και την αναβολή της εκδήλωσης για το Ιωβηλαίο με τη συμμετοχή του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης και των προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα γινόταν στην Ελλάδα. Οσον αφορά δημοσιεύματα για προβλήματα στις σχέσεις με το Πατριαρχείο, είπε οτι οι σχέσεις με τον Πατριάρχη είναι άριστες.

    [04] Ανησυχία από την ανατίμηση δολαρίου και αύξηση των καυσίμων.

    08/09/2000 21:32:00

    Ανησυχία επικρατεί τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές από τις αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αλλά και από τη συνεχιζόμενη ανατίμηση του δολαρίου. Οι επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα συζητηθούν στη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου του ΕΚΟΦΙΝ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν στο Παρίσι. Από τα μεσάνυκτα ακριβότερα θα πωλούνται τα καύσιμα. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά περίπου 6 δραχμές το λίτρο και το ντίζελ κατά περίπου 5 δραχμές.

    [05] ΗΠΑ-Ν.Υόρκη-Συνάντηση Σημίτη-Κλίντον.

    08/09/2000 21:31:54

    Πράξεις και όχι λόγια ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά την κατ`ιδίαν συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον αμερικανό πρόεδρο. Ο κ.Σημίτης επανέλαβε στον κ.Κλίντον πως η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να εγκαταλείψουν την αρνητική τους στάση. Ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε και με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Σεζέρ. Σχετικά με τις πληροφορίες περί διεργασιών που γίνονται για τον καθορισμό μίας συνάντησης του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χυτήρης απάντησε οτι δεν γίνεται καμμία διεργασία.

    [06] Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ-Επίσκεψη Καραμανλή.

    08/09/2000 21:31:48

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, για τριήμερη επίσκεψη με την ευκαιρία της 65ης Διεθνούς Εκθεσης. Ο κ. Καραμανλής το απόγευμα θα συναντηθεί με το δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στελέχη του κόμματός του. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη και ο λαός της δεν δέχονται την εξαπάτηση και τον εμπαιγμό και απαιτούν άμεσα έργα ουσίας. Αύριο θα μιλήσει σε δείπνο προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο. Την Κυριακή θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης απο την Κεντρική Μακεδονία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 September 2000 - 20:30:28 UTC