Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ-ΓΣ ΟΗΕ-Ομιλία Ελληνα πρωθυπουργού.
  • [02] Γιουγκοσλαβία-Συνάντηση Μιλόσεβιτς-Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Γιαννίτσης-Χρονοδιάγραμμα-Εργασιακές σχέσεις-Απασχόληση.
  • [04] Βουλή-Τροπολογία για ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΕΛΤΑ.
  • [05] Α.Παπαδόπουλος-ΕΣΥ-Περιφερειάρχες.
  • [06] Deutsche Bank-Πρόεδρος-Ελλάδα-ΟΝΕ.
  • [07] Αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός.

  • [01] ΗΠΑ-ΓΣ ΟΗΕ-Ομιλία Ελληνα πρωθυπουργού.

    07/09/2000 21:34:12

    Την ανάγκη να μεταρρυθμιστεί συνολικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να καταστεί περισσότερο αντιπροσωπευτικό και αποτελεσματικό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απευθυνόμενος σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σημίτης είπε οτι είναι καθήκον της παγκόσμιας κοινότητας να εντοπίσει νέους δρόμους μέσω των οποίων θα ελέγξει και σταδιακώς θα εξαλείψει τις αιτίες των καταστάσεων που βασανίζουν τη ζωή μας. Νωρίτερα, ο κ.Σημίτης είχε εικοσάλεπτη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά,

    τις διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό. Χθες βράδυ ο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [02] Γιουγκοσλαβία-Συνάντηση Μιλόσεβιτς-Γ.Παπανδρέου.

    07/09/2000 21:34:05

    Με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, συναντήθηκε στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βαλκανική. Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μιλόσεβιτς μετά τη συνάντηση, οι δυο λαοί συνδέονται με μια φιλία η οποία αποτελεί τη μόνιμη βάση για την υλοποίηση των κοινών συμφερόντων, πρωτίστως της ειρήνης και σταθερότητας, της ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ισότητας των λαών και κρατών στην περιοχή. Η επίσκεψη Παπανδρέου καταδεικνύει το κύρος της χώρας μας στη Βαλκανική, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    [03] Γιαννίτσης-Χρονοδιάγραμμα-Εργασιακές σχέσεις-Απασχόληση.

    07/09/2000 21:33:59

    Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μείνει πιστή στο χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε νομοθετική ρύθμιση για τις παρεμβάσεις στο πλέγμα εργασιακές σχέσεις - απασχόληση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό τόνισαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας, οι οποίοι θα συναντηθούν αύριο με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, σχετικά με τους διαφωνούντες της ΠΑΣΚΕ, στις προτάσεις Γιαννίτση. Να εφαρμόσουν εμπάργκο στα κυβερνητικά μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, κάλεσε σήμερα τους εργαζόμενους η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    [04] Βουλή-Τροπολογία για ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΕΛΤΑ.

    07/09/2000 21:33:53

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, βάσει της οποίας παρέχεται η δυνατότητα διάθεσης ποσοστού μετοχών μεγαλύτερου του 51% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίο του ΟΤΕ. Με την ίδια τροπολογία, το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να παραχωρήσει σε επενδυτές έως και του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ ενώ δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει ποσοστό τουλάχιστον 51% των ΕΛΤΑ.Στο μεταξύ, έως το τέλος του χρόνου η ΔΕΗ θα είναι έτοιμη να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με δηλώσεις του γγ διευθυντή.

    [05] Α.Παπαδόπουλος-ΕΣΥ-Περιφερειάρχες.

    07/09/2000 21:33:46

    Είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΕΣΥ, τόνισε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ ανακοίνωσε οτι οι γιατροί θα προσλαμβάνονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και θα μονιμοποιούνται μετά από τρεις κρίσεις. Ο κ.Παπαδόπουλος στη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες έδωσε έμφαση στον ρόλο τους, λέγοντας χαρακτηριστικά, οτι αναλαμβάνουν ρόλο υπουργού Υγείας στην περιοχή στην οποία είναι υπεύθυνοι.

    [06] Deutsche Bank-Πρόεδρος-Ελλάδα-ΟΝΕ.

    07/09/2000 17:16:30

    "Με την εκπλήρωση όλων των όρων της συμμετοχής στην ΟΝΕ, η κυβέρνηση και η ελληνική οικονομία της Ελλάδος απέδειξαν πόσο λάθος είχαν κάνει εκείνοι που αντιμετώπιζαν την προοπτική αυτή με σκεπτικισμό" επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Ομίλου της Deutsche Bank Δρ Ρολφ Μπρόγερ σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στην Αθήνα. Ο Γερμανός τραπεζίτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην χώρα μας αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο Δρ Μπρόγερ αναφέρθηκε και στην στρατηγική συμμαχία της Deutsche Bank με την EFG Eurobank Ergasias μέσω της οποίας η γερμανική τράπεζα εκφράζει τον ενδιαφέρον για τις γενικότερες εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης των τραπεζών EFG Eurobank και Τράπεζας Εργασίας που δημιουργεί τον τρίτο τραπεζικό όμιλο στην εγχώρια αγορά με ενεργητικό 14,8 δισ.ευρώ, 330 καταστήματα και περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους.

    [07] Αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός.

    07/09/2000 17:16:15

    Νέα αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, ο οποίος όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, έκλεισε στο 3% έναντι 2,7% που ήταν τον Ιούλιο. Η άνοδος οφειλόταν κυρίως στην άνοδο των τιμών των καυσίμων και των οπωροκηπευτικών. Η διολίσθηση της δραχμής έναντι του δολαρίου λόγω υποχώρησης του ευρώ διεθνώς και η συνεχής αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου λόγω άρνησης του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του, είναι δύο "εισαγόμενα" προβλήματα που ασκούν πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την εποχική αστάθεια στις εγχώριες αγορές οπωροκηπευτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 September 2000 - 20:30:26 UTC