Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σαφείς προϋποθέσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για την ένταξή της.
- Και οι τρεις προϋποθέσεις της Ελλάδας έγιναν δεκτές από την ΕΕ.
- Αντιδράσεις ελληνικών κομμάτων για απόφαση ΕΕ.
- Ο Ετσεβίτ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για Κυπριακό και Χάγη.
- Φθίνουν τα υπό κατάληψη σχολεία δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
- Συνάντηση Τσοβόλα - Μιλόσεβιτς χθες στο Βελιγράδι.
- Ασκήθηκε δίωξη κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην "μάχη" για την απόκτηση του Λάμπρου Χούτου, μπαίνει και η ΑΕΚ.
- Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει ο Ηρακλής τον αγώνα του με τον Αρη.
- Εκτός δράσης για 3-4 μήνες ο άσος του Παναθηναϊκού, Φλίπσεν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σαφείς προϋποθέσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για την ένταξή της.

Οι "15" ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής τους, στο Ελσίνκι έθεσαν σαφείς προϋποθέσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Στην απόφασή τους καλούν την Αγκυρα οποιεσδήποτε εκκρεμείς συνοριακές διενέξεις έχει, να παρουσιασθούν "μέσα σε εύλογο χρόνο" ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου και η ΕΕ θα επανεξετάσει την κατάσταση στο τέλος του 2004. Επίσης απεξαρτούν την ένταξη της Κύπρου από την πολιτική διευθέτηση του προβλήματος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη θα διευκόλυνε την εισδοχή της στην ΕΕ.

Και οι τρεις προϋποθέσεις της Ελλάδας έγιναν δεκτές από την ΕΕ.

Οι ηγέτες της ΕΕ αποδέχθηκαν και τις τρεις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να συγκατατεθεί στην υποψηφιότητα της Τουρκίας. Ο κ.Σημίτης εξέφρασε κατόπιν αυτού την απόλυτη ικανοποίησή του για τις αποφάσεις τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικό βήμα για την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή.

Αντιδράσεις ελληνικών κομμάτων για απόφαση ΕΕ.

Η ΝΔ χαρακτήρισε θετικές τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για το Κυπριακό ενώ διατυπώνει σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με τις θέσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επίσης ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβολας κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχώρηση. Αντίθετα οι ηγέτες του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το περιεχόμενο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής.

Ο Ετσεβίτ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για Κυπριακό και Χάγη.

Επιτυχία για τη χώρα του χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, την αποδοχή από τους ηγέτες της ΕΕ της υποψηφιότητας της χώρας του. Ωστόσο δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις θέσεις που διατυπώνονται στην απόφαση σχετικά με το Κυπριακό, και την προσφυγή στη Χάγη. Ο πρώην ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ.Τουρκμέν επεσήμανε ότι "η επίλυση του Κυπριακού έπαψε να είναι όρος για ένταξη της Κύπρου, πράγμα που είναι λίγο δυσάρεστο για την τουρκική πλευρά, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι και εμείς γίναμε αιτία για την εξέλιξη αυτή".

Φθίνουν τα υπό κατάληψη σχολεία δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε αρκετά σχολεία της χώρας αν και όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας, φθίνει ο αριθμός τους. Ο κ.Τσούλιας διαχώρισε τη θέση του από τα μέλη της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αρνούνται οι καθηγητές να βάζουν απουσίες στους μαθητές όπως ορίζει ο νόμος.

Συνάντηση Τσοβόλα - Μιλόσεβιτς χθες στο Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ολοκλήρωσε χθες τη διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, με συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Στη συνάντησή τους υπήρξε ταύτιση απόψεων για τα Βαλκάνια, ενώ ο Γιουγκοσλάβος ηγέτης τον διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για αποσταθεροποίηση της περιοχής από τις εξελίξεις στο Μαυροβούνιο. Επίσης ο κ.Μιλόσεβιτς επανέλαβε ότι το Βελιγράδι δεν θα επιτρέψει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου.

Ασκήθηκε δίωξη κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ασκήθηκε τελικά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Ποινικής Αγωγής Αθηνών. Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε προ ημερών ο μουσικοσυνθέτης - τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής, και αφορά τα όσα σε βάρος του συκοφαντικά είπε και παρουσίασε στην εκπομπή του ο δημοσιογράφος, με την προβολή της γνωστής βιντεοκασέτας που εμφανίζει τον τραγουδιστή σε ερωτικές περιπτύξεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην "μάχη" για την απόκτηση του Λάμπρου Χούτου, μπαίνει και η ΑΕΚ.

Στην "μάχη" για την απόκτηση του Λάμπρου Χούτου, μπαίνει δυναμικά και η ΑΕΚ. Ο άσος της Ρόμα που βρίσκεται στο "στόχαστρο" ελληνικών και ξένων ομάδων, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, να έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα,προκειμένου να συζητήσει με την διοίκηση της ΠΑΕ, το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης, συναντήθηκε με παράγοντες της Ρόμα, με τους οποίους είχε αναγνωριστική επαφή.

Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει ο Ηρακλής τον αγώνα του με τον Αρη.

Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει ο Ηρακλής τον αγώνα του με τον Αρη, για την 12η ημέρα του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, αφού ο αθλητικός δικαστής τον τιμώρησε με αποκλεισμό της έδρας του για μια αγωνιστική ημέρα.Η ποινή αυτή επιβλήθηκε, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί του Ηρακλή, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο Καυταντζόγλειο.

Εκτός δράσης για 3-4 μήνες ο άσος του Παναθηναϊκού, Φλίπσεν.

Στον αστερισμό της ατυχίας βρέθηκε ο άσος του Παναθηναϊκού, Καρλ Χάϊνς Φλίπσεν, στον αγώνα με την Λα Κορούνια. Ο Γερμανός επιθετικός έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο και θα χειρουργηθεί, την προσεχή εβδομάδα στη χώρα του, ενώ προβλέπεται να μείνει εκτός δράσης για 3-4 μήνες. Εξάλλου ο Πέρσι Ολιβάρες, θα υποβληθεί αύριο σε μαγνητική τομογραφία στο γόνατο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,83 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 321,93, ελβετικό φράγκο προς 209,04, τη λίρα Κύπρου προς 578,95, δολάριο Καναδά προς 223,15, δολάριο Αυστραλίας 208,91, το γερμανικό μάρκο προς 170,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, γαλλικό φράγκο προς 50,92, και το ευρώ προς 334,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με Βροχές,τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 9 με 17 και στο Αιγαίο 11 με 20 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές, μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιάδες και θερμοκρασία 14 με 17 και 8 με 13 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 11 December 1999 - 7:00:25 UTC