Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η μόνη διαφορά με Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα δήλωσε ο κ.Σημίτης.
- Επιφυλάξεις από ΝΔ, ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ. Θετικά ΣΥΝ και Μάνος για Ελσίνκι.
- Επιστολή Κλίντον στον πρωθυπουργό.
- Ναι της κοινής γνώμης στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Ελσίνκι.
- Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε αρκετά σχολεία.
- Δριμύτατη κριτική Δημήτρη Τσοβόλα προς την κυβέρνηση.
- Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για το διαγωνισμό της HELEXPO.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αρη με 79-72.
- Η πυγμαχία μας θα εκπροσωπηθεί με τρεις αθλητές στο Σίνδεϊ.
- Η Καλαμάτα, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Απόλλωνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η μόνη διαφορά με Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα δήλωσε ο κ.Σημίτης.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επανέλαβε την ικανοποίησή του για τους όρους που έθεσε η συνόδος κορυφής της ΕΕ στην τουρκική υποψηφιότητα. Εξέφρασε την ελπίδα πως η υποψηφιότητα αυτή θα αποτελέσει την απαρχή νέων σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αναφερόμενος στις αρχικές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, είπε ότι δεν τον προβληματίζουν τα όσα είπε, διότι αυτό που είναι καθοριστικό για τις σχέσεις είναι οι σαφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής. Τόνισε δε, ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία είναι αυτή της υφαλοκρηπίδας.

Επιφυλάξεις από ΝΔ, ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ. Θετικά ΣΥΝ και Μάνος για Ελσίνκι.

Για ερασιτεχνισμούς σε σοβαρά θέματα και αλλαγή της πάγιας εξωτερικής πολιτικής της χώρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής για τη συγκατάθεσή της στην τουρκική υποψηφιότητα. Χαρακτήρισε όμως θετική τη θέση της συνόδου κορυφής για την Κύπρο. Επίσης για παραχωρήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Αντίθετα κατ' αρχήν θετική χαρακτήρισε την απόφαση του Ελσίνκι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Στέφανος Μάνος.

Επιστολή Κλίντον στον πρωθυπουργό.

Συγχαρητήρια για τη στάση του στο Ελσίνκι, απηύθυνε με επιστολή του προς τον κ.Σημίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Στην επιστολή του αναφέρει οτι "κάτω απο την ηγεσία του κ.Σημίτη η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει οτι θα διαδραματίσει ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή για την επίτευξη σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης". Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ χαρακτήρισε επιτυχία για τη χώρα του την αποδοχή της υποψηφιότητάς της, ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις θέσεις που διατυπώνονται σχετικά με το Κυπριακό.

Ναι της κοινής γνώμης στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Ελσίνκι.

Τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα επιβραβεύσει το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές, εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός. Οι χειρισμοί και οι αποφάσεις που πήρε ο κ.Σημίτης στο Ελσίνκι επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα τηλεφωνικής έρευνας της ΚΑΠΑ-RESEARCH για λογαριασμό του "ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής". Οι θετικές κρίσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Ελσίνκι μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 1996 ξεπερνούν το 87% , της ΝΔ το 56%, του ΔΗΚΚΙ το 85% του ΣΥΝ το 72% και του ΚΚΕ το 40%.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε αρκετά σχολεία.

Οι καταλήψεις συνεχίζονται σε αρκετά σχολεία της χώρας, αν και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Τσούλιας, φθίνει ο αριθμός τους. Ο κ.Τσούλιας, διαχώρησε τη θέση του απο τα μέλη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, επισημαίνοντας οτι δεν είναι δυνατόν να αρνούνται οι καθηγητές να βάζουν απουσίες στους μαθητές, αντιτιθέμενοι έτσι με αυτά που ορίζει ο νόμος. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ.Καραμανλής επανέλαβε χθες την αντίθεση του κόμματος του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Δριμύτατη κριτική Δημήτρη Τσοβόλα προς την κυβέρνηση.

Με ευθύνη της κυβέρνηση η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, σε συνέντευξή του στη ΒΡΑΔΥΝΗ. Ο κ.Τσοβόλας αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός αν ήθελε να αποφύγει τις εκλογές δεν θα εξήγγειλε 13 μήνες πριν αρχίσουν οι σχετικές διαδικασίες τον εν ενεργεία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς προηγουμένως να διερευνήσει τις προθέσεις των άλλων κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ όταν αναφέρεται στην κυβέρνηση Σημίτη, μιλάει πλέον με σκληρά λόγια.

Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για το διαγωνισμό της HELEXPO.

Ο επαναληπτικός διαγωνισμός για την εκχώρηση του 45% και του μάνατζμεντ της εταιρείας "Ελληνικές Εκθέσεις -HELEXPO ΑΕ" θα αποβεί σε όφελος τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Βόρειας Ελλάδας, γενικότερα, Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε χθες ο Υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αρη με 79-72.

Ποιος είπε ότι το ΠΑΟΚ-Αρης έπαψε να είναι ντέρμπι; Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη επί των αντιπάλων τους με 79-72. Ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` παραμένει, ετσι, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι ``κίτρινοι`` βρίσκονται μόλις ενα βαθμό πάνω από τη ``ζώνη`` του υποβιβασμού. Αναλυτικά σε αγώνες για τη 10η ημέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σπόρτιγκ-Ηράκλειο 56-67 Εσπερος-Ηρακλής 80-72 Μαρούσι-Νήαρ Ηστ 74-72 Δάφνη-Περιστέρι 57-75 ΠΑΟΚ-Αρης 79-72 Πανιώνιος-ΑΕΚ 64-68 και σήμερα Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός.

Η πυγμαχία μας θα εκπροσωπηθεί με τρεις αθλητές στο Σίνδεϊ.

Αποστολή εξετελέσθη, για την ελληνική πυγμαχία που θα εκπροσωπηθεί με τρεις αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίνδεϊ! Οι Τιγκράν Ουζλιάν, Γιώργος Γιαννούλας και Αρτούρ Μικαελιάν προκρίθηκαν στους τελικούς των κατηγοριών τους στο τουρνουά ``Ακρόπολις`` που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. Πρόκειται ασφαλώς για μια τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα.

Η Καλαμάτα, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Απόλλωνα.

Η Καλαμάτα σε αγώνα της 11ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Απόλλωνα. Ετσι τώρα Απόλλων και Καλαμάτα μοιράζονται την 15η θέση με 7 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,83 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 534,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 321,93, ελβετικό φράγκο προς 209,04, τη λίρα Κύπρου προς 578,95, δολάριο Καναδά προς 223,15, δολάριο Αυστραλίας 208,91, το γερμανικό μάρκο προς 170,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, γαλλικό φράγκο προς 50,92, και το ευρώ προς 334,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ' όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Απο το μεσημέρι πάντως και απο τα Βορειοδυτικά αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 13, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το Ιόνιο 8 με 16 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 17 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 8 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 12 December 1999 - 8:00:20 UTC