Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τελικά, οι Αθηναίοι... έφυγαν για τις παραλίες της Αττικής.
- Φυσιολογικά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία.
- Με το Φιλανδό ομόλογό του συναντήθηκε σήμερα ο Κ.Σημίτης.
- Επιφυλακτικός ο Α.Τσοχατζόπουλος για το Κυπριακό.
- Αρχισε στην Κύπρο η μεγάλη στρατιωτική άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.
- Μετά τη σεισμολαγνεία ήρθε η ώρα για... δημοσκοπησιολαγνεία.
- Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης από το Ν.Κωνσταντόπουλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τελικά, οι Αθηναίοι... έφυγαν για τις παραλίες της Αττικής.

Απτόητοι έμειναν στην πλειοψηφία τους οι Αθηναίοι από την έντονη φημολογία για επικείμενο σεισμό το Σαββατοκύριακο στην Αττική. Τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση ήταν σήμερα ελαφρώς αυξημένη βοηθούντος και του καλού καιρού. Ο Κ.Λαλιώτης επισκέφθηκε σεισμόπληκτες περιοχές και τόνισε ότι το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ έχει βάλει στοίχημα με το χρόνο και τους σεισμοπροφήτες και πιστεύει ότι θα κερδίσει. Επίσης, υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν παραδοθεί 5.000 οικίσκοι γαι στέγαση των σεισμοπαθών.

Φυσιολογικά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία.

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν το πρωί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η πρώτη, ήταν 3,8 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 6.43 το πρωί στην περιοχή της Ναυπάκτου, με επίκεντρο τον Πατραϊκό κόλπο. Η δεύτερη, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8.39 το πρωί, στην περιοχή της Αττικής, προερχόμενη από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας. Οι σεισμολόγοι πάντως επαναλαμβάνουν ότι η μετασεισμική ακολουθία από τη δόνηση της Αττικής εξελίσσεται φυσιολογικά.

Με το Φιλανδό ομόλογό του συναντήθηκε σήμερα ο Κ.Σημίτης.

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν το μεσημέρι στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με το Φιλανδό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πάοβο Λιπόνεν. Η συνάντηση έγινε ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Τάμπερε, με θέμα τη δημιουργία ενός χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης για τους Ευρωπαίους πολίτες. Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία ο κ.Σημίτης τόνισε ότι το σημερινό καλό κλίμα πρέπει να μετατραπεί σε πράξεις και αποφάσεις της Αγκυρας που να δημιουργούν ένα σταθερό υπόβαθρο. Στο μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ισμαήλ Τζεμ.

Επιφυλακτικός ο Α.Τσοχατζόπουλος για το Κυπριακό.

Η σημερινή τουρκική στάση στο Κυπριακό όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου αλλά ούτε καν προσέγγισης των δύο πλευρών, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, από την Κύπρο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Αναφερόμενος στην αμερικανική πρωτοβουλία εξέφρασε την ανησυχία του μήπως πίσω από αυτή υποκρύπτεται η προσπάθεια ενίσχυσης της Τουρκίας ως στρατηγικής επιλογής των ΗΠΑ, στην περιοχή. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εκτίμησε σήμερα, κατά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον, ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ ήταν επιτυχημένη και ότι η Ουάσιγκτον έδειξε τώρα μια προσέγγιση στο Κυπριακό πιο ρεαλιστική και ανοιχτή όσον αφορά τις απόψεις των Τουρκοκύπριων.

Αρχισε στην Κύπρο η μεγάλη στρατιωτική άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.

Αρχισε σήμερα στην Κύπρο η μεγάλη στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος", στη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη από την Ελλάδα. Στην άσκηση, η οποία θα διαρκέσει έξι μέρες συμμετέχει σημαντικός αριθμός εφέδρων, ενώ μέρος της θα παρακολουθήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο ενημέρωσαν σήμερα οι Κύπριοι επιτελείς.

Μετά τη σεισμολαγνεία ήρθε η ώρα για... δημοσκοπησιολαγνεία.

Αμφιταλαντευόμενη εμφανίζεται η πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Σε δημοσκόπηση της εταιρίας ΟΠΙΝΙΟΝ, που δημοσίευσε η "Ελευθεροτυπία" η ΝΔ έχει μικρό προβάδισμα 0,6%, ενώ σε γκάλοπ της ΒιΠιΑρΣι, που δημοσιεύουν "Τα Νέα" η ΝΔ έρχεται πρώτη με διαφορά 2,8% ποσοστιαίων μονάδων. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο πρωθυπουργός έναντι του προέδρου της ΝΔ.

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης από το Ν.Κωνσταντόπουλο.

Καθεστωτική νοοτροπία και επιστράτευση των παλαιών συνταγών της πόλωσης, των παροχών, του κατασκευασμένου κλίματος, των κομματικών μεθοδεύσεων και των αποπροσανατολιστικών εντυπώσεων, χρέωσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαιρετίζοντας την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των συνδικαλιστών του κόμματος, που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση η εθνική μας ομάδα στο σύνθετο του Ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που διεξάγεται στην Οζάκα της Ιαπωνίας, κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Πρώτη ήρθε η ομάδα της Ρωσίας και τρίτη της Λευκορωσίας.

Εκπληξη στην Καλαμαριά, όπου ο αποφασιστικός Πανσερραϊκός επικράτησε 1-0 της τοπικής ομάδας, σε αγώνα για την 3η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' Εθνικής κατηγορίας. Ακόμη, σε άλλο αγώνα της ημέρας, τα Γιάννινα, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, νίκησαν 2-0 την Καλλιθέα.

Σε αγώνες για την 2η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αρης-Ηράκλειο 68-60, Νήαρ Ηστ- Ηρακλής 67-56, ΑΕΚ-Εσπερος 81-62, Πανιώνιος-Σπόρτινγκ 80-53 και Ολυμπιακός- Μαρούσι 60-51. Ο αγώνας Περιστέρι-Παναθηναικός θα γίνει αύριο.

Την ήττα γνώρισε σήμερα η εθνική μας ομάδα των ανδρών της υδατοσφαίρισης από την αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών, για τις θέσεις 5-8, στο πλαίσιο του 11ου παγκοσμίου κυπέλλου, που διεξάγεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η εθνική μας έχασε με 10-4, μετά από κακή εμφάνιση και τραγικά λάθη. Η ελληνική ομάδα θα παίξει αύριο για τις θέσεις 7-8 με την Αυστραλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,93 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 512,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 293,75, ελβετικό φράγκο προς 208,77, τη λίρα Κύπρου προς 574,79, δολάριο Καναδά προς 212,31, δολάριο Αυστραλίας 204,33, το γερμανικό μάρκο προς 170,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 333,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν κατά περιόδους τοπικές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 16 έως 31 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Αύριο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 19 έως 30 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 2 October 1999 - 18:00:14 UTC