Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 14/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χιλιάδες πιστοί θα εορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.
- Χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πόλη για τον Δεκαπενταύγουστο.
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων.
- Υπό πλήρη έλεγχο όλες οι πυρκαγιές σε περιοχές της χώρας.
- Πρόβλημα με το εμφιαλωμένο νερό σε τέσσερις επιχειρήσεις.
- Περιοδεία Στεφανόπουλου σε νησιά του Αιγαίου.
- Αγρότης αποπειράται να ανατινάξει υποκατάστημα της Αγροτικής.
- Ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλου του ΥΠΕΧΩΔΕ για δωροδοκία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χιλιάδες πιστοί θα εορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Με θρησκευτική ευλάβεια η Ορθοδοξία γιορτάζει αύριο μία από τις μεγαλύτερες γιορτές, αυτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστών σπεύδουν στην Παναγία Σουμελά, στην Τήνο και στην Πάρο, για το καθιερωμένο προσκύνημα, αλλά και να συμμετάσχουν στο τελετουργικό, με την περιφορά των εικόνων και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που ακολουθούν. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους ναούς και τα μοναστήρια της Θεοτόκου σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πόλη για τον Δεκαπενταύγουστο.

Αδειασε η Αθήνα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας την εγκατέλειψαν με κάθε μέσο, με αφορμή και τη γιορτή της Παναγίας. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς πολλοί εκδρομείς επέλεξαν την Τήνο και την Πάρο για προσκήνυμα στην Παναγία. Στις εθνικές οδούς η κίνηση διεξαγόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, από τα διόδια του Σχηματαρίου και της Ελευσίνας, πέρασαν πάνω από 100.000 αυτοκίνητα.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων.

Κύκλωμα δουλεμπόρων εξάρθρωσε η ασφάλεια, συλλαμβάνοντας δύο άτομα, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη. Πρόκειται για τον συνταξιούχο πλοίαρχο Μαρίνος Μπούσουλας και τον 24χρονο Παναγιώτη Καρδάρα, οι οποίοι έφερναν από την Τουρκία Κούρδους λαθρομετανάστες. Οσοι από αυτούς δεν πλήρωναν το ποσό της συμφωνίας, που έφτανε και τις 800.000 δρχ, τους φυλάκιζαν σε αποθήκη και τους κακοποιούσαν, μέχρι συγγενείς των λαθρομεταναστών να βρούν τα λεφτά.

Υπό πλήρη έλεγχο όλες οι πυρκαγιές σε περιοχές της χώρας.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν όλες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, με μεγαλύτερη αυτή στο Σοφικό Κορινθίας, στην κατάσβεση της οποίας πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπό έλεγχο τέθηκαν επίσης οι πυρκαγιές στον Αγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας, στα Καλύβια Αττικής, καθώς και η νέα φωτιά που ξέσπασε στη Σαλαμίνα, η οποία όμως αντιμετωπίσθηκε άμεσα χωρίς να πάρει διαστάσεις.

Πρόβλημα με το εμφιαλωμένο νερό σε τέσσερις επιχειρήσεις.

Λουκέτο σε τέσσερις επιχειρήσεις εμφιαλώσεως νερού, έβαλε το υπουργείο Υγείας, μετά την ανακάλυψη βρωμικών ιόντων, που εντοπίσθηκαν στις εργαστηριακές αναλύσεις των δειγμάτων. Πρόκειται για τις εταιρίες Αγία Μαρίνα και Κρυστάλ στο Ηράκλειο Κρήτης και Κασταλία και Δροσαλίς στο νομό Αχαϊας.

Περιοδεία Στεφανόπουλου σε νησιά του Αιγαίου.

Περιοδεία στα ακριτικά νησιά Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στον οποίο επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους κατοίκους των νησιών. Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι διανύουμε την καλύτερη περίοδο δημοκρατίας και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να κρίνουμε τους πολιτικούς, γιατί αυτοί κρίνονται με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Αγρότης αποπειράται να ανατινάξει υποκατάστημα της Αγροτικής.

Στον αέρα επιχείρησε να τινάξει το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Κανελάκι της Πρέβεζας, ο 35χρονος αγρότης Σπύρος Λιώνας, επειδή δεν κατάφερε να κάνει διακανονισμό στα χρέη του. Ο Λιώνας τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό με δυναμίτη, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλου του ΥΠΕΧΩΔΕ για δωροδοκία.

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περι δωροδοκίας άσκησε ο εισαγγελέας Πολυγύρου, στον 48χρονο υπάλληλο της Διεύθυνσης του ΥΠΕΧΩΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Κεχαγιά, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του παρέδωσε ιδιοκτήτης κάμπινγκ, για να του προωθήσει περιβαλλοντική μελέτη της επιχείρησής του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 18 έως 32 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 35 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 14 August 1999 - 17:00:15 UTC