Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εορτάζεται σε όλη την Ελλάδα η Κοίμηση της Θεοτόκου.
- Τους 21 έφθασαν οι νεκροί από τροχαία.
- Τραυματίστηκε 49χρονος ορειβάτης στον Ολυμπο.
- Σε μερικό έλεγχο η φωτιά στους Μολάους Λακωνίας.
- Στον εισαγγελέα 33χρονος με την κατηγορία βιασμού.
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το χρυσό πήρε ο Αναγνώστου στην Ελληνορωμαϊκή πάλη.
- Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά,ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από τον Ιανουάριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εορτάζεται σε όλη την Ελλάδα η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και η Ελλάδα τιμά με θρησκευτική ευλάβεια και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια την Κοίμηση της Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστοί έχουν συρρεύσει στα θρησκευτικά κέντρα κυρίως στην Τήνο, στην Πάρο, οπου θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Στεφανόπουλος και ο αρχηγός της ΝΔ, και στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, όπου θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος της βουλής κ.Κακλαμάμης, υπουργοί, εκπρόσωποι της ΝΔ και οι πρόεδροι του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ.

Τους 21 έφθασαν οι νεκροί από τροχαία.

Ερημες πόλεις είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη που τις εγκατέλειψαν οι κάτοικοί τους λόγω του Δεκαπενταύγουστου. Αιματηρό όμως με θύματα από τροχαία περιστατικά υπήρξε το διήμερο εξόδου. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 21 άτομα σκοτώθηκαν και 246 τραυματίστηκαν σε 170 τροχαία δυστυχήματα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τραυματίστηκε 49χρονος ορειβάτης στον Ολυμπο.

Σοβαρά τραυματίστηκε χθες ο Κωνσταντίνος Παρλαπάνης, 49 χρόνων, όταν σε ανάβαση στον Ολυμπο μαζί με άλλους πέντε ορειβάτες έπεσε σε χαράδρα στην προσπάθειά του να σώσει τη 19χρονη κόρη του, Αλεξάνδρα. Η κοπέλα δεν έπαθε τίποτα, ενώ ο πατέρας της χτύπησε στη σπονδυλική στήλη και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε απο άλλους ορειβάτες στο καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" και σήμερα αναμένεται να γίνει προσπάθεια μεταφοράς του με εελκόπτερο.

Σε μερικό έλεγχο η φωτιά στους Μολάους Λακωνίας.

Υπό μερικό έλεγχο ήταν από τα ξημερώματα η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα και πήρε διαστάσεις σε περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Νειάτα και Κουμπιά στους Μολάους Λακωνίας, καίγοντας θαμνώδη έκταση. Στην κατάσβεστή της συμμετέχει δύναμη 75 ανδρών της Πυροσβεστικής, με 23 οχήματα, οχτά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Με απόφαση του αρχηγού του σώματος σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Πελοπόννησο, κεντρική και δυτική Ελλάδα για την άμεση επέμβαση στο ενδεχόμενο να ξεσπάσουν πυρκαγιές.

Στον εισαγγελέα 33χρονος με την κατηγορία βιασμού.

Συνεληφθη ο Ευστάθιος Σταματόπουλος 33 ετών γιατί, ενώ προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι της την ΑΜ 37 ετών, την οδήγησε στην παραλία στις Τζιτζιφιές, όπου, αφού τη χτύπησε τη βίασε. Ο Σταματόπουλος με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων.

Κύκλωμα δουλεμπόρων εξάρθρωσε η ασφάλεια, συλλαμβάνοντας δύο άτομα, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη. Πρόκειται για τον συνταξιούχο πλοίαρχο Μαρίνο Μπούσουλα και τον 24χρονο Παναγιώτη Καρδάρα, οι οποίοι έφερναν από την Τουρκία Κούρδους λαθρομετανάστες. Οσοι από αυτούς δεν πλήρωναν το ποσό της συμφωνίας, τους φυλάκιζαν σε αποθήκη και τους κακοποιούσαν, μέχρι συγγενείς των λαθρομεταναστών να βρούν τα λεφτά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό πήρε ο Αναγνώστου στην Ελληνορωμαϊκή πάλη.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της Ελληνορωμαϊκής πάλης Φάνης Αναγνώστου στην κατηγορία των 85 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων που γίνεται στο Βουκουρέστι, ενώ ο Ξενοφώντας Κουτσιούμπας κέρδισε το ασημένιο στα 130κ. Ο Αναγνώστου νίκησε στον τελικό των 85κ με 5- 0 στα σημεία τον Γερμανό Καρλ. O Κουτσιούμπας στα 130κ έχασε δύσκολα στον τελικό από το Ρώσο Πατράκοφ με 3-2 μετά από παράταση.

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά,ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από τον Ιανουάριο.

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από τον Ιανουάριο. Ο Κύπριος επιθετικός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή σε δηλώσεις του στο MEGA, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, ενώ διευκρίνισε: ``Είναι η μόνη ομάδα που έχει ενδιαφερθεί πραγματικά για μένα``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 18 με 32, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στο Αιγαίο 24 με 32 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 22 με 35 και 20 με 32 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 15 August 1999 - 6:00:18 UTC