Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επαγρύπνηση της Πυροσβεστικής για ενδεχόμενες πυρκαγιές.
- Γενική έξοδος λόγω Δεκαπενταύγουστου.
- Νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο της Σοφοκλέους.
- Καταρροϊκός πυρετός προβάτων σε Εβρο και Ροδόπη.
- Πεντακάθαρα τα μύδια του Θερμαϊκού.
- Στα χέρια της Αστυνομίας 12 Ιρακινοί για ναρκωτικά,

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ειδύλλιο ΑΕΚ με τον Κύπριο επιθετικό του Ηρακλή, Κωνσταντίνου.
- Γεωργάτος: Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιζα στην Ιντερ.
- Ο σουηδικός Τύπος ασχολείται με την ισοπαλία ΑΙΚ Στοκχόλμης- ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επαγρύπνηση της Πυροσβεστικής για ενδεχόμενες πυρκαγιές.

Σε εξέλιξη, αλλά με μικροεστίες ήταν από το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε δασοσκεπή περιοχή μεταξύ της κοινότητας Κόρφος και της Μονής Αγίας Μαρίνας στο Σοφικό Κορινθίας και από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλονται προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο. Εξάλλου, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε περιοχές του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδας και του χωριού Πέτα Καλυβίων Θωρικού Αττικής. Σε επιφυλακή είναι όλες οι περιφερειακές δυνάμεις της ΠΥ για αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Γενική έξοδος λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα οι κάτοικοί τους με ευκαιρία την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την ομαλή και αναίμακτη κυκλοφορία στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα της χώρας. Εκτακτα δρομολόγια ακτοπλοϊκών και οχηματαγωγών σκαφών έχουν προγραμματιστεί από τον Πειραιά και τη Ραφήνα για τα νησιά του Αιγαίου.

Νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο της Σοφοκλέους.

Το 38ο ιστορικό ρεκόρ από τις αρχές του έτους κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 4.799,62 μονάδες μια ανάσα από το φράγμα των 4.800 μονάδων. Ο όγκος των συναλλαγών για μια ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε πάνω από τα 200 δισ.δρχ, ενδεικτικό της υψηλής ρευστότητας που υπάρχει στη χρηματιστηριακή αγορά. Η Σοφοκλέους έχει κινηθεί σε ανοδική τροχιά για εννέα συνεχείς συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο δείκτης έχει καταγράψει θεαματική άνοδο 487,37 μονάδες.

Καταρροϊκός πυρετός προβάτων σε Εβρο και Ροδόπη.

Εξαρση παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα στους νομούς Εβρου και Ροδόπης,ο καταρροϊκός πυρετός των προβάτων. Ειδικότερα,κρούσματα της επιζωοτίας εμφανίστηκαν σε εκτροφές των χωριών Πεντάλοφος, Μεγάλο Δέρειο, Μάνδρα και Ρούσα του νομού Εβρου και στα χωριά Ανω και Κάτω Καμπή, Μελίτενα και Δράνια του νομού Ροδόπης. Στο πλαίσιο προσπάθειας για άμεση αντιμετώπιση της επιζωοτίας, θανατώθηκαν από κτηνιάτρους 11 βοοειδή και 4 πρόβατα στο νομό Ροδόπης, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι για εντοπισμό ζώων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Πεντακάθαρα τα μύδια του Θερμαϊκού.

Επετράπη και πάλι από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η αλιεία, επεξεργασία και διάθεση για τα μύδια του Θερμαϊκού, καθώς δύο μικροβιολογικά εργαστήρια, ένα της Βενετίας και ένα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διαβεβαίωσαν ότι τα μύδια είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κατανάλωση παρά τους ισχυρισμούς που είχαν διατυπώσει οι γαλλικές αρχές για εντοπισμό βιοτοξινών.

Στα χέρια της Αστυνομίας 12 Ιρακινοί για ναρκωτικά,

Συνελήφθησαν 12 Ιρακινοί χθές για κατοχή ναρκωτικών μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στο ξενοδοχείο "Κοσμικό" στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι 12 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και αντίσταση κατά της αρχής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδύλλιο ΑΕΚ με τον Κύπριο επιθετικό του Ηρακλή, Κωνσταντίνου.

Το ``ειδύλλιο`` της ΑΕΚ με τον Κύπριο επιθετικό ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Μιχάλη Κωνσταντίνου πρόκειται να επισημοποιηθεί τον Ιανουάριο, όπως όλα δείχνουν. Ο 21χρονος επιθετικός σε δηλώσεις του στο MEGA, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Παράλληλα, είναι θέμα χρόνου πλέον να φύγει από την ΑΕΚ ο Πάρις Ζουμπούλης, ο οποίος έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ.

Γεωργάτος: Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιζα στην Ιντερ.

"Είναι ένα απίστευτο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έπαιζα στην Ιντερ. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου". Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γρηγόρη Γεωργάτου κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Ιντερ στους Ιταλούς δημοσιογράφους. Ο Ελληνας άσος συναντήθηκε και με τον διάσημο προπονητή της ομάδας, Μαρτσέλο Λίπι, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ιντερ, ενώ πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις

Ο σουηδικός Τύπος ασχολείται με την ισοπαλία ΑΙΚ Στοκχόλμης- ΑΕΚ.

Ο σουηδικός Τύπος εξακολουθεί ν' ασχολείται με την ισοπαλία της ΑΙΚ Στοκχόλμης στον πρώτο αγώνα της με την ΑΕΚ (0-0) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κάνει ειδική αναφορά στα οικονομικά οφέλη που θα έχουν τα ``τρωκτικά`` σε περίπτωση που προκριθούν. Παράλληλα,οι εφημερίδες της Σουηδίας συνεχίζουν να εκθειάζουν την απόδοση του τερματοφύλακα της ΑΙΚ, Ματίας Ασπερ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι ανεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι αλλά βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 33 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 36 και στο Αιγαίο 24 με 34 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται αρχικά στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι ανεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 23 με 36 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 22 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 14 August 1999 - 7:00:12 UTC