Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.
- Πεκίνο και Μόσχα στο επίκεντρο διπλωματικών προσπαθειών.
- Λύση στην κρίση με μακροχρόνια προοπτική ζήτησε ο Κ. Σημίτης.
- Στη Θεσσαλονίκη διεθνής διάσκεψη για τους πρόσφυγες.
- Συνάντηση χθες Καραμανλή - Αβραμόπουλου.
- Νέο στεγαστικό πρόγραμμα απο τον ΟΕΚ.
- Το ΠΑΣΟΚ νικητής των χθεσινών εκλογών στην ΚΕΔΚΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χωρίς Αγγελίδη και Μιούρσεπ θα αγωνιστεί ο Αρης εναντίον του ΠΑΟΚ.
- Στη Τούμπα θα γίνουν οι αγώνες Γιουγκοσλαβίας- Μάλτας.
- Το Λύκειο Μαντουλίδη πήρε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Με ένταση συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι 3 ετών. Οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα της Κίνας για τερματισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών, ως προϋπόθεση συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης. Η Τουρκία παραχώρησε αεροπορικές βάσεις στο ΝΑΤΟ για να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Πεκίνο και Μόσχα στο επίκεντρο διπλωματικών προσπαθειών.

Νέες προτάσεις της Κίνας και της Ρωσίας θα παρουσιάσει στις ΗΠΑ ο απεσταλμένος του Κρεμλίνου, κ. Τσερνομίρντιν. Η Κίνα κατέστησε σαφές οτι θα συμφωνήσει σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο, μόνο αν αυτό το εγκρίνει η Γιουγκοσλαβία. Στο Πεκίνο βρίσκεται ο Γερμανός καγκελάριος, ενω στη Μόσχα ο Αμερικανός αξιωματούχος, κ. Τάλμποτ και σήμερα μεταβαίνει ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ. Θέμα ημερών και όχι εβδομάδων είναι η λύση για την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο Τσέχος Πρόεδρος, μετά από συνομιλία, που είχε με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών.

Λύση στην κρίση με μακροχρόνια προοπτική ζήτησε ο Κ. Σημίτης.

Στα τέλη του μηνός στη Βόνη θα συζητηθεί η ελληνική πρόταση των πέντε σημείων για την ειρηνική επίλυση της γιουγκοσλαβικής κρίσης, που συμπληρώνει την αντίστοιχη της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη ζήτησε σύνεση και προσοχή και όχι επιπολαιότητες στην εξέλιξη της ειρηνευτικής προσπάθειας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ελληνική θέση για μη αλλαγή των συνόρων στην περιοχή, ενώ επισήμανε ότι η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να έχει μακροχρόνια προοπτική.

Στη Θεσσαλονίκη διεθνής διάσκεψη για τους πρόσφυγες.

Διεθνής διάσκεψη για το θέμα των προσφύγων απο τη γιουγκοσλαβική κρίση θα διεξαχθεί σε ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης, εφαρμόζεται ήδη εθνικό σχέδιο δράσης για ανόρθωση των Βαλκανίων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου.

Συνάντηση χθες Καραμανλή - Αβραμόπουλου.

Κριτική στη κυβέρνηση για τη στάση της στη γιουγκοσλαβική κρίση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο "Σπόρτινγκ". Επίσης, κάλεσε τα κομματικά στελέχη σε ένα νέο ξεκίνημα κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Χθες, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στο σπίτι του με το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη σύζυγό του, στους οποίους παρέθεσε δείπνο.

Νέο στεγαστικό πρόγραμμα απο τον ΟΕΚ.

Από 24 Μαϊου μέχρι 31 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για επιδότηση ενοικίου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και εξήγγειλε ότι από 1η Ιουλίου ο Οργανισμός θα δέχεται νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα δανειοδότησης για την αγορά πρώτης κατοικίας. Το επιτόκιο των δανείων για άγαμο θα είναι 7%, για έγγαμο με ένα παιδί 6%, με δυο παιδιά 5,5%, με τρία παιδιά 5% και με τέσσερα παιδιά 4,5%.

Το ΠΑΣΟΚ νικητής των χθεσινών εκλογών στην ΚΕΔΚΕ.

Την απόλυτη πλειοψηφία στη ΚΕΔΚΕ απέκτησε το ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές εκλογές, που διεξήχθησαν και αναμένεται να εκλέξει δικό του πρόεδρο για πρώτη φορά μετά το 1986. Ο συνδυασμός, που υποστήριξε, έλαβε 264 ψήφους και 16 έδρες, της ΝΔ 197 ψήφους και 12 έδρες, του ΣΥΝ 21 ψήφους και 2 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του ΚΚΕ με 15 ψήφους δεν κατόρθωσε να κερδίσει έδρα. Η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, ανακοίνωσε τη ρύθμιση των χρεών των δήμων, που υπερβαίνουν τα 30 δισ. δρχ. Εξαιρούνται οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς Αγγελίδη και Μιούρσεπ θα αγωνιστεί ο Αρης εναντίον του ΠΑΟΚ.

Χωρίς τον Ντίνο Αγγελίδη και τον Μάρτιν Μιούρσεπ θα αγωνιστεί, οριστικά, ο Αρης στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ εναντίον του ΠΑΟΚ. Ο ΕΣΑΚΕ έδωσε έντολη στους διαιτητές, Κορομηλά και Μουζάκη και στον κομισάριο του αγώνα να παρακρατήσουν τα δελτία των δύο παικτών, σε περίπτωση που εμφανισθούν στο γήπεδο.Στο μεταξύ,ο αθλητικός δικαστής εξέτασε τα στοιχεία της υπόθεσης και το μεσημέρι θα εκδικάσει την ένσταση του ΠΑΟΚ, κατά του κύρους του δεύτερου αγώνα με τον Αρη.

Στη Τούμπα θα γίνουν οι αγώνες Γιουγκοσλαβίας- Μάλτας.

Στο γήπεδο της Τούμπας θα γίνουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων ανδρών και ελπίδων της Γιουγκοσλαβίας με τις αντίστοιχες της Μάλτας, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000, στις 9 και 8 Ιουνίου, αντίστοιχα. Η ΕΠΟ έδωσε τη συγκατάθεσή της για να γίνουν οι δύο αγώνες των γιουγκοσλαβικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη, μετά από σχετικό αίτημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας.

Το Λύκειο Μαντουλίδη πήρε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Μεγάλη επιτυχία για τον σχολικό αθλητισμό της χώρας μας, αφού το Λύκειο Μαντουλίδη κατέκτησε το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα του μπάσκετ. Οι Ελληνες μαθητές αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές νικώντας με 66-62 την ομάδα της Τουρκίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,08 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 498,25, ελβετικό φράγκο προς 205,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,56, τη λίρα Κύπρου προς 570,27 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 8 με 29 και στα νησιά 14 με 25 βαθμούς. Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16 με 29 και 11 με 26 βαθμούς,αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 12 May 1999 - 7:00:09 UTC