Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις Σολάνα για νατοϊκές επιθέσεις.
- Τουλάχιστον 70 νεκροί και 220 τραυματίες στη Γιουγκοσλαβία.
- Δηλώσεις Σημίτη για επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
- Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για νατοϊκή επιχείρηση.
- Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
- Διακόπηκαν οι εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Βερολίνο.
- Στον ανακριτή τα μέλη του πανεπιστημιακού κυκλώματος.
- Θάνατος 50χρονου στα Χανιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις Σολάνα για νατοϊκές επιθέσεις.

Οι νατοϊκές επιθέσεις θα συνεχισθούν έως ότου αποδυναμωθεί η γιουγκοσλαβική άμυνα, δήλωσε ο γγ της Συμμαχίας, ο οποίος αφού χαρακτήρισε επιτυχή την πρώτη φάση της νατοϊκής επιχείρησης, επέρριψε ευθύνες στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, υποστηρίζοντας οτι στόχος του ΝΑΤΟ είναι η απομάκρυνση του από την εξουσία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ανώτατου διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων, στρατηγού Κλαρκ, ο οποίος αφού τόνισε οτι επλήγησαν 40 στόχοι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κτυπηθεί ακόμα και το κέντρο του Βελιγραδίου.

Τουλάχιστον 70 νεκροί και 220 τραυματίες στη Γιουγκοσλαβία.

Στη Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με νεώτερα τηλεγραφήματα οι νεκροί φθάνουν τους 70 νεκρούς, εκ των οποίων 50 άμαχοι και πάνω από 220 τραυματίες. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα όλοι οι δυτικοί δημοσιογράφοι, οι χώρες των οποίων εμπλέκονται καθ'οιονδήποτε τρόπο στη νατοϊκή επιχείρηση. Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Γιέλτσιν ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει επείγουσα συνάντηση της Ομάδας Επαφής. Από την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε οτι η χώρα του διατηρεί το δικαίωμα για βοήθεια στη Γιουγκοσλαβία, αν συνεχισθούν οι επιθέσεις, απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Μόσχας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον.,

- Δηλώσεις Σημίτη για επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Τη λύπη του για τα θύματα των νατοϊκών επιδρομών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός, τονίζοντας οτι εάν δεν πραγματοποιούντο οι βομβαρδισμοί, θα εθίγετο η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ. Ο κ.Σημίτης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση των εξελίξεων στο Κόσοβο με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ελλητουρκικής σύρραξης, με αφορμή το Κόσοβο.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για νατοϊκή επιχείρηση.

Για την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, έκαναν δηλώσεις, τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Υπέρ της πολιτικής λύσης τάχθηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε παράλογη και αντίθετη προς το δίκαιο και την ηθική, τη νατοϊκή επιχείρηση. Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για την υποδοχή των προσφύγων αποφάσισε η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Βάσως Παπανδρέου.

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και με την παρουσία εκπροσώπων ξένων δογμάτων και διπλωματικώψν αντιπροσωπειών, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 178 χρόνων από την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν εκατοντάδες Αθηναίοι, που εκμεταλεύθηκαν τον καταγάλανο ουρανό.

Διακόπηκαν οι εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Βερολίνο.

Στο Βερολίνο, η γερμανική προεδρία αναγκάσθηκε να διακόψει τις συνομιλίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ώστε ο καγκελάριος Σρέντερ να έχει κατ'ιδίαν επαφές με τους εταίρους, καθώς παρατηρείται δυστοκία στο να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για την ανακατανομή των κοινοτικών κονδυλίων, στο πλαίσιο της Ατζέντας του 2000. Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε οτι περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις, που θα οφελούν την ελληνική οικονομία, όπως την προηγούμενη επταετία.

Στον ανακριτή τα μέλη του πανεπιστημιακού κυκλώματος.

Στον ανακριτή απολογούνται αύριο τα τέσσερα από τα δέκα μέλη του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στους κόλπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας και έναντι αδράς αμοιβής, πωλούσε βαθμολογίες σε φοιτητές του μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Αγησίλαος Δάλας, μαθηματικοί και υπάλληλοι της γραμματείας του Πανεπιστημίου.

Θάνατος 50χρονου στα Χανιά.

Τραγικό θάνατο βρήκε στα Χανιά, ο 50χρονος Νικόλαος Αγραφιώτης, πατέρας 3 παιδιών. Ο Αγραφιώτης απανθρακώθηκε μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του, όπου διέμενε μόνος τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε πυρκαγιά που προκλήθηκε απο ξεχασμένο αναμμένο τσιγάρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 493,33, ελβετικό φράγκο προς 206,94, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,73, τη λίρα Κύπρου προς 569,82 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει και πάλι από αύριο ο καιρός, με νεφώσεις και βροχές που θα αρχίσουν από τα δυτικά και γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μετριοι αλλά στα δυτικά θα είναι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 εως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 17 και στο Αιγαίο 8 με 18 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις, το απόγευμα αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 17 και 3 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 25 March 1999 - 19:00:12 UTC