Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Και τις επόμενες ημέρες οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Σολάνα.
- Δεν μετέχει η Ελλάδα στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας.
- Επιδείνωση σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ απο τους βομβαρδισμούς.
- Η Ελλάδα αντέδρασε στις δηλώσεις Κλίντον-Μπλερ για ελληνοτουρκικά.
- Εορτάζεται σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.
- Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία έστειλε ο Κώστας Καραμανλής.
- Καθορίζονται σήμερα τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.
- Ο Ρομάνο Πρόντι νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αναβλήθηκαν οι αγώνες της Γιουγκοσλαβίας με την Κροατία και τα Σκόπια,για τα προκριματικά του EURO 2000,λόγω της κρίσης στο Κόσσοβο.
- Σε φιλικό η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε με 3-2 το Χαϊδάρι.
- Την παραδειγματική τιμωρία του Πίτερ Οφορίκουε ζήτησε ο Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Και τις επόμενες ημέρες οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο Σολάνα.

Αλλεπάλληλες επιθέσεις του ΝΑΤΟ απο αέρος με πυραύλους και αεροσκάφη, δέχθηκε χθες η Γιουγκοσλαβία. Η πρώτη φάση των επιθέσεων του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε στις 6 πμ. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, πιθανότατα δεν θα επαναληφθούν πριν το βράδυ. Στους βομβαρδισμούς συμμετείχαν 80 αεροσκάφη και εκτοξεύτηκαν 9 πύραυλοι Τόμαχοκ απο τα αμερικανικά πλοία. Επλήγησαν 7 πόλεις και συνοικίες του Βελιγραδίου. Σύγχιση ωστόσο επικρατεί σχετικά με την πληροφορία ότι κατερρίφθη ένα συμμαχικό αεροσκάφος.Σύμφωνα με το Βελιγράδι υπάρχουν πολλά αθώα θύματα, ενώ χαρακτηρίζονται ασήμαντες στρατιωτικά οι συνέπειες των βομβαρδισμών.

Δεν μετέχει η Ελλάδα στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα διαδραματιζόμενα στη Γιουγκοσλαβία, όπου το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αλλεπάλληλες επιθέσεις με πυραύλους απο πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ηδη, έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος προσφύγων. Για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα του Κοσσυφοπεδίου στη χθεσινή Σύνοδο της ΕΕ και επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Επιδείνωση σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ απο τους βομβαρδισμούς.

Εντονες είναι οι αντιδράσεις της Ρωσίας στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ. Ηδη πάγωσε τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, ενώ ο Γιέλτσιν δήλωσε ότι η χώρα του επιφυλλάσεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών εάν επεκταθεί η σύγκρουση πέραν των αρχικών βομβαρδισμών. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως απαραίτητες τις αεροπορικές επιδρομές για να μην εξαπλωθεί, όπως είπε, ο πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ευθύνες στο Μιλόσεβιτς επέρριψαν επίσης οι ηγέτες της ΕΕ και ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα αντέδρασε στις δηλώσεις Κλίντον-Μπλερ για ελληνοτουρκικά.

Αμεση υπήρξε η ελληνική αντίδραση στις δηλώσεις τόσο του Αμερικανού προέδρου όσο και του Βρετανού πρωθυπουργού, ότι το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση τη χώρα μας με την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε γι'αυτές τις δηλώσεις στη Σύνοδο Κορυφής, εκφράζοντας τη ριζική του διαφωνία και χαρακτηρίζοντάς τες τελείως αδικαιολόγητες.

Εορτάζεται σήμερα η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση,στην Αθήνα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας,Κωστή Στεφανόπουλου,και τις μαθητικές παρελάσεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.Μηνύματα εξέδωσαν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία έστειλε ο Κώστας Καραμανλής.

Διπλό μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε χθες από την ακριτική Λήμνο που περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ.Καραμανλής είπε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ειρήνη και τη σταθερότητα με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων και είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τα εθνικά της δίκαια με όλα τα μέσα.

Καθορίζονται σήμερα τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.

Παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις για την "Ατζέντα 2000", για την αναδιανομή δηλαδή των κοινοτικών κονδυλίων στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, μετά την επανεξέταση της συμφωνίας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που ζητήθηκε κυρίως από τη Γαλλία για την περαιτέρω εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ ετησίως. Η Ελλάδα δεν έχει αντίρρηση, αρκεί, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, να μη θιγούν τα μεσογειακά προϊόντα και οι μικρές καλλιέργειες. Σήμερα θα συζητηθεί το θέμα αιχμής για τη χώρα μας, τα διαρθρωτικά ταμεία.

Ο Ρομάνο Πρόντι νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την επιλογή του κ. Πρόντι χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισήμανε ότι γνωρίζει καλά τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και έχει συμβάλλει θετικά, τόσο στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Τόνισε δε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει όλες τις ικανότητες για να πετύχει το στόχο της αναμόρφωσης του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκαν οι αγώνες της Γιουγκοσλαβίας με την Κροατία και τα Σκόπια,για τα προκριματικά του EURO 2000,λόγω της κρίσης στο Κόσσοβο.

Η UEFA αποφάσισε την αναβολή των παιχνιδιών του ερχόμενου Σαββάτου και της Τετάρτης,για τα προκριματικά του EURO 2000,της Γιουγκοσλαβίας με την Κροατία και τα Σκόπια,αντίστοιχα,λόγω της κρίσης στο Κόσσοβο. Επίσης ανέβαλε και το παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ των Σκοπίων και της Ιρλανδίας. Το ματς των ''πλάβι'' με την Κροατία θα γίνει στις 18 Αυγούστου και στις 4 Σεπτεμβρίου, ο αγώνας με τα Σκόπια.

Σε φιλικό η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε με 3-2 το Χαϊδάρι.

Σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του αγώνα του Σαββάτου εναντίον της Νορβηγίας, η εθνική μας ομάδα νίκησε με 3-2 το Χαϊδάρι, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της. Σκόραραν οι Νικολαϊδης, Αναστασίου και Κ. Κωνσταντινίδης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIFA για τον Μάρτιο, η εθνική μας ανέβηκε κατά έξι θέσεις, αφού από την 40η που κατείχε το Φεβρουάριο βρίσκεται στην 34η.

Την παραδειγματική τιμωρία του Πίτερ Οφορίκουε ζήτησε ο Μπάγεβιτς.

Την παραδειγματική τιμωρία του Πίτερ Οφορίκουε ζήτησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οπως είναι γνωστό, ο 19χρονος Γκανέζος, την Κυριακή έφυγε για την πατρίδα του, προκειμένου να ενσωματωθεί στην εθνική νέων της Γκάνας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μετά την εισήγηση του Ντούσαν η διοίκηση εξετάζει σοβαρά να διακόψει το συμβόλαιο του Οφορίκουε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 493,33, ελβετικό φράγκο προς 206,94, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,73, τη λίρα Κύπρου προς 569,82 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 16 και στο Αιγαίο 8 με 17 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 15 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 3 με 13 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 25 March 1999 - 8:00:11 UTC