Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο Αυτόφωρο σήμερα 90 συλληφθέντες στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
- Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Ανακοινώθηκαν μέτρα εξυγίανσης και αλλαγές στην ΕΛΑΣ .
- Αναπροσαρμόζονται τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων.
- Κορυφώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης - ΟΤΑ.
- Απεργούν και σήμερα οι τελωνειακοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι της τουρκικής Ούλκερ με 89-79.
- Τη βεβαιότητα ότι ο Ιορντανέσκου θα είναι ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο σήμερα 90 συλληφθέντες στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Οι υπόλοιποι 90 απο τους 149 συλληφθέντες στα γεγονότα της πορείας του Πολυτεχνείου δικάζονται σήμερα στο Αυτόφωρο. Χθες ενώπιον του Αυτόφωρου παρουσιάστηκαν οι 30, οι δίκες των οποίων αναβλήθηκαν για τις 30 Νοεμβρίου εως και 2 Δεκεμβρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ηταν και 27 ανήλικοι, για τους οποίους θα ακολουθηθεί η διαδικασία, που προβλέπεται απο τη δικονομία. Οι νεαροί κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση κατά συρροή και για ορισμένους για παράνομη οπλοφορία.

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Καθημερινές επισκέψεις στα σχολεία ξεκινάει ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, για να συζητήσει με τους μαθητές και τους καθηγητές την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Αρσένης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που στόχος της είναι - όπως ειπε - η ανοικτή παιδεία και η ανοικτή πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η κατάρτιση των νέων οργανισμών των υπουργείων ειναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Το θέμα διευθέτησης αποσπάσεων και μετατάξεων του προσωπικού, που υπηρετεί σήμερα στα υπουργεία, θα αντιμετωπιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανακοινώθηκαν μέτρα εξυγίανσης και αλλαγές στην ΕΛΑΣ .

Δέσμη μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς στην ελληνική αστυνομία, την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες και την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, επεξεργάστηκε και εξήγγειλε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Φίλιππος Πετσάλνικος, εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ειναι η άμεση υλοποίησή τους. Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ενα ακόμα κρούσμα διαφθοράς. Εν ενεργεία αστυνομικός συμμετείχε σε "ροζ κύκλωμα".

Αναπροσαρμόζονται τα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων.

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή αναπροσαρμόζονται τα εκτός έδρας και τα έξοδα μετακίνησης, που εισπράττουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, προβλέπεται αναπροσαρμογή των ποσών της δαπάνης διανυκτέρευσης και της ημερήσιας αποζημίωσης των κυβερνητικών οργάνων, αύξηση των εξόδων μετάθεσης, καταβολή του επιδόματος αλλοδαπής σε όλα τα πρόσωπα που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για χρονικό διάστημα άνω των 30 ημερών, κλπ.

Κορυφώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης - ΟΤΑ.

Εντείνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και δημάρχων, οι οποίοι απειλούν με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, μέχρι και 50%, αν δεν τους δοθούν άμεσα τα 60 δισ δρχ, τα οποία υποστηρίζουν ότι τους ανήκουν. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για παράνομες αυξήσεις και κατήγγειλε ότι ποσά, που προορίζονταν για μισθοδοσία των υπαλλήλων, διατέθηκαν για προεκλογικούς σκοπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να μην επιτρέψει στη ΔΕΗ την είσπραξη των νέων τελών, που θα επιβάλουν τα δημοτικά συμβούλια.

Απεργούν και σήμερα οι τελωνειακοί.

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων. Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στα τελωνεία της Βορείου Ελλάδος, στους Κήπους, του Προμαχώνα και των Ευζώνων. Μετ' εμποδίων όμως γίνονται και οι εκτελωνισμοί των αυτοκινήτων, μετά μάλιστα και την αυξημένη κίνηση λόγω της μείωσης της τιμής των ΙΧ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι της τουρκικής Ούλκερ με 89-79.

Την πρώτη θέση στο Γ' όμιλο της Ευρωλίγκα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός που νίκησε στην Κωνσταντινούπολη με 89-79 την Ούλκερ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ''ερυθρόλευκοι'' κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 43-31 της ανάπαυλας και να πετύχουν μια σπουδαία νίκη. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ για μια ακόμη φορά απέτυχε σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα. Εναντίον της Ολίμπια Λιουμπλιάνα δεν έχασε μόνο το ματς (84-68) αλλά και τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση στην τριάδα του Δ' ομίλου.

Τη βεβαιότητα ότι ο Ιορντανέσκου θα είναι ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Τη βεβαιότητα ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανγκελ Ιορντανέσκου θα είναι τελικά ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, εξέφρασε το ``αφεντικό`` της ``κιτρινόμαυρης`` ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης μετά τη χθεσινή -μυστική- συνάντησή του με τον Ρουμάνο. ``Ο Ιορντανέσκου θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και θα κάθεται μάλιστα στον πάγκο της, στο ματς με τον Αρη`` έλεγε χθες ο ``Τίγρης``. Ετσι, το μόνο που είναι πλέον σίγουρο είναι ότι την Κυριακή εναντίον του Ιωνικού, στον πάγκο της ΑΕΚ θα βρίσκεται και πάλι ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,41, γαλλικό φράγκο προς 51,42, λίρα Αγγλίας προς 476,25, ελβετικό φράγκο προς 207,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,28, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 335,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα μεβροχές,καταιγίδες,χιόνια στα ορεινά και πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 6, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 15 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες,αλλά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 15 βαθμούς.Ο ίδιος καιρός προβλέπεται και στη Θεσσαλονίκη,ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 6 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 20 November 1998 - 8:00:10 UTC