Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολη τη χώρα πλήττει η σφοδρή κακοκαιρία από το πρωί.
- Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα που μεταμορφώθηκε σε... Γουότερλαντ.
- Μετά τον Απρίλιο θα συζητηθεί το θέμα των μετατάξεων.
- Στον εισαγγελέα αρχιφύλακας που κατηγορείται για μαστροπία.
- Σε συναγερμό πέντε υπουργεία για την αντιμετώπιση του ιού του 2000.
- Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για τις καταλήψεις των σχολείων.
- Αναβάλλεται το νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία.
- Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, ημέρα ντροπής...
- Συμπόσιο με θέμα τον Ελληνικό Διαφωτισμό στην Κοπεγχάγη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολη τη χώρα πλήττει η σφοδρή κακοκαιρία από το πρωί.

Πάνω από 90 αποκλεισμένα χωριά, ακινητοποιημένα πλοία, ματαιώσεις πτήσεων, πλημμυρισμένα υπόγεια και δρόμοι, κατολισθήσεις και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει όλη η χώρα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Στη βόρεια Ελλάδα το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά και τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες. Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πρόσκαιρη βελτίωση και νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή, με πιο έντονα φαινόμενα.

Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα που μεταμορφώθηκε σε... Γουότερλαντ.

Ανοχύρωτη πόλη αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η Αθήνα και γενικότερα το Λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, πλημμύρισαν υπόγεια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, έγιναν κατολισθήσεις και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Εξαιτίας της δυνατής καταιγίδας η στάθμη του Κηφισού ανέβηκε επικίνδυνα, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση νερών από υπόγεια. Η ΔΕΗ βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν βλάβες στο δίκτυό της, αν και στην περιοχή της Αθήνας σημειώθηκαν μόνο μικροδιακοπές.

Μετά τον Απρίλιο θα συζητηθεί το θέμα των μετατάξεων.

Από τον Απρίλιο και μετά θα συζητηθεί το θέμα των μετατάξεων του προσωπικού, ενόψει των νέων οργανισμών που θα δημιουργηθούν. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι η διαδικασία των νέων οργανισμών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οι νέοι οργανισμοί θα είναι σύγχρονοι, λιτοί και ευέλικτοι, με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και θα αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Στον εισαγγελέα αρχιφύλακας που κατηγορείται για μαστροπία.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο αρχιφύλακας του τμήματος Ομόνοιας, Νίκος Παπαδόπουλος και ο συνταξιούχος υπαστυνόμος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται ως εγκέφαλοι κυκλώματος μαστροπών. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε επίσης και ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Σπύρος Μπορώτης, 59 ετών, ο οποίος είχε δημιουργήσει γραφείο όπου εξέδιδε παράνομες άδειες παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας.

Σε συναγερμό πέντε υπουργεία για την αντιμετώπιση του ιού του 2000.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί πέντε υπουργεία για την αντιμετώπιση του ιού του 2000, ο οποίος απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα τα συστήματα μηχανοργάνωσης. Το θέμα ετέθη στο υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός επέδωσε στους υπουργούς εγχειρίδιο με προτάσεις και προτεραιότητες των υπουργείων σχετικά με το θέμα της κοινωνίας της πληροφορίας, βασικός στόχος του οποίου είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για τις καταλήψεις των σχολείων.

Η κυβέρνηση θα πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα όπου διαπιστώνονται παράνομες πράξεις που συνιστούν παρεμπόδιση της λειτουργίας των σχολείων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε καταλήψεις σχολείων, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και απέδωσε τις αντιδράσεις σε ελλιπή ενημέρωση των μαθητών. Στο μεταξύ, διασπασμένοι εμφανίσθηκαν οι καταληψίες μαθητές της Θεσσαλονίκης, καθώς πραγματοποίησαν δύο χωριστές πορείες με τα ίδια αιτήματα.

Αναβάλλεται το νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία.

Αναβάλλεται η εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία και θα ισχύσει από την πρώτη Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν εξοφληθεί όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις εφημερίες που έχουν κάνει. Αυτό δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Υγείας Λάμπρος Παπαδήμας και ανακοίνωσε ότι το επόμενο τρίμηνο θα στελεχωθούν από στρατιωτικούς γιατρούς οι θέσεις αγροτικών γιατρών άγονων περιοχών, οι οποίες παρότι έχουν προκηρυχθεί δεν καλύφθηκαν.

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, ημέρα ντροπής...

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δίνουν διεθνείς οργανισμοί, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά πάνω από 650 εκατ.παιδιά ζουν στα όρια της φτώχειας, 400 εκατ.αναγκάζονται να εργάζονται, ένα εκατ.εμπλέκεται σε κυκλώματα πορνείας, ενώ 14 εκατ.παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασιτία.

Συμπόσιο με θέμα τον Ελληνικό Διαφωτισμό στην Κοπεγχάγη.

Συμπόσιο με θέμα "Ο Ελληνικός Διαφωτισμός και η αφύπνιση της Εθνικής Συνείδησης στα Βαλκάνια", διοργανώνει το Σάββατο στην Κοπεγχάγη η Ελληνοδανική πολιτιστική Ενωση "Μελίνα" με την συνεργασία του Εθνικού Ιδρύματος Βυζαντινών Σπουδών της Δανίας. Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή διοργανώθηκε το συμπόσιο, όπου θα συζητηθεί η συμβολή του Ρήγα στην επανάσταση. Το συμπόσιο έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα δράσης του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και επιχορηγείται απο τα ελληνικά υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών καθώς και απο το Ιδρυμα "Ελένη Νάκου".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στιβ Χένσον έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ο οποίος τιμωρείται με αποκλεισμό, στην εφετινή περίοδο, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Στον Αμερικανό πλέι μέικερ του Πανιωνίου, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού ενός μηνός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μετά την εξέταση και του 2ου δείγματος, στο οποίο ανακαλύφθηκε η ουσία ψευδοεφεδρίνη.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας των ανδρών, ενόψει των αγώνων με τη Σλοβενία (25/11), τη Σλοβακία (28/11) και τη Βουλγαρία (2/12) στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 1999. Οι 14 διεθνείς θα προπονηθούν αύριο στις 10.00, την Κυριακή και τη Δευτέρα ενώ η αποστολή θ` αναχωρήσει με προορισμό το Μάριμπορ την Τρίτη στις 09.00 με πτήση τσάρτερ. Οι παίκτες οι οποίοι έχουν κληθεί στην εθνική ομάδα είναι οι Σιγάλας, Κορωνιός, Αλβέρτης, Οικονόμου, Ρεντζιάς, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μπουντούρης, Λιαδέλης, Κακιούζης, Σιούτης, Παπανικολάου, Καράγκουτης και Τσακαλίδης.

Σε Γκραν Πρι 2 προβιβάζεται από την IAAF το διεθνές μίτινγκ Τσικλητήρεια, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος. Την παραπάνω απόφαση πήρε η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικου Αθλητισμού στο Μονακό. Μάλιστα, τα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αναβάθμισης του ελληνικού μίτινγκ. Ο Πανελλήνιος θα προτείνει στην IAAF, τη διεξαγωγή του μίτινγκ μια ημέρα αργότερα απ' αυτή που είχε προταθεί αρχικά (στη Γρανάδα), δηλαδή να γίνει 16 Ιουνίου, αντί τις 15 του ίδιου μήνα.

Στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ παραπέμφθηκαν ο Ρόνι Γουίλαν και η ΠΑΕ Πανιώνιος, για τις δηλώσεις του πρώτου μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο για τη διαιτησία και το θέμα του Σαπουντζή.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Αμανατίδης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης των ερυθρολεύκων και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί με τον Αρη στο Χαριλάου, το Σάββατο και πιθανώς με την Πόρτο την επόμενη Τετάρτη.

Μετά τον τραυματισμό του Μίκλαντ, ο Δανιήλ πονοκεφαλιάζει και με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βάντζικ, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι του και είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί εναντίον του Ηρακλή το Σάββατο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 477,53, ελβετικό φράγκο προς 206,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,52, τη λίρα Κύπρου προς 575,38 και την ECU προς 334,98 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε και σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα απο τις 26 του περασμένου Αυγούστου. Αρχικά οι τιμές των μετοχών κατέγραφαν κέρδη που προσεγγιζαν το 2,5%, στη συνέχεια, ομως, εκδηλώθηκαν τάσεις ρευστοποίησης με αποτέλεσμα στο κλείσιμο να περιοριστούν τα αρχικά τους κέρδη. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2,464,02 μονάδες με άνοδο 1,24% ενώ η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 68,9 δισ. δρχ. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τμών σημείωσε μεγάλη άνοδο 10,28%, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασε και ο μέσος όρος συναλλαγών και έφθασε τα 61,7 δισ. έναντι 41,5 δισ. της περασμένης εβδομάδος. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,27%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, καθώς προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές αλλά στη Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη το πρωί θα σημειωθούν βροχές και έντονες καταιγίδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Πρόσκαιρες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 και 5 με 9 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 20 November 1998 - 19:00:19 UTC