Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στόχος βομβιστικής επίθεσης γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
- Αύριο η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
- Αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία.
- Κύκλωμα έβαλε "φέσι" στον ΟΤΕ 1,5 δις.
- Επεισόδια προξένησαν Τουρκοκύπριοι στην περιοχή της Δεκέλειας.
- Λαθραία τσιγάρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
- Ουκρανέζα, 33 χρόνων, απέδρασε από το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στόχος βομβιστικής επίθεσης γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε πολυκατοικία στην οδό Πατησίων 14, κοντά στην Ομόνοια, όπου στεγάζονται τα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, είχε τοποθετηθεί στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας και από τη έκρηξη σημειώθηκε πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε ζημιές σε ορισμένα διαμερίσματα. Στην Πολυκατοικία στεφάζονται τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Λαμπαδάρη, Φουντά, Γείτονα και Κηπουρού. Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Αύριο η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη βουλή αρχίζει αύριο η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά τις περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Η ΝΔ όπως αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα επικεντρώσει την κριτική της στη δημόσια διοίκηση, την οικονομία, την εγκληματικότητα, την ανεργία, την παιδεία και την υγεία.

Αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία.

Αισιόδοξα είναι μηνύματα για την οικονομία και τη χρηματιστηριακή αγορά. Η αισιοδοξία βασίζεται σε τρείς κυρίως παράγοντες. Πρώτον στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η τρίτη φάση μετοχοποίησης του ΟΤΕ, με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στις 6.100 δρχ. Δεύτερον από τη δραστική μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων που προχώρησαν ορισμένες τράπεζες και τρίτον στην απόφαση των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών να διαθέσουν 90 δισ δολάρια για να αντιμετωπιστούν στο μέλλόν, τυχόν οικονομικές κρίσεις.

Κύκλωμα έβαλε "φέσι" στον ΟΤΕ 1,5 δις.

Κύκλωμα που είχε δημιουργήσει παράνομο τηλεπικοινωνιακό κέντρο σε βάρος του ΟΤΕ, προκαλώντας ζημιά περίπου 1,5 δισ δρχ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττική. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, κυρίως αλλοδαποί, που συνελήφθησαν, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες, ζητούσαν από τον ΟΤΕ ψηφιακές γραμμές σε διάφορους χώρους και αφού τις χρέωναν με υπέρογκα ποσά, πρίν λήξει η ημερομηνία πληρωμής μεταστεγάζονταν σε άλλα σημεία, όπου συνέχιζαν την ίδια τακτική.

Επεισόδια προξένησαν Τουρκοκύπριοι στην περιοχή της Δεκέλειας.

Επεισόδια προξένησαν Τουρκοκύπριοι στην περιοχή της Βρετανικής Βάσης Δεκέλειας, όταν Λυσιώτες γεωργοί προσπάθησαν να μεταβούν στα χωράφια τους. Οι Τουρκοκύπριοι με τρακτέρ, πέτρες και ξύλα εμπόδισαν τους Λυσιώτες, ενώ η τάξη αποκαταστάθηκε μετά την επέμβαση δυνάμεων της Βρετανικής Βάσης, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τους Κυπρίους ότι θα τους διευκολύνουν αφού είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης.

Λαθραία τσιγάρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Νέα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε και κατασχέθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα τσιγάρα, περίπου 1500 πακέτα, βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο υποδηματοποιός Νικολάου Συμεών, 60 χρόνων, ο οποίος όπως δήλωσε τα είχε αγοράσει αντί 500.000 δρχ από τον Ανέστη Σωτηριάδη, 42 χρόνων, κάτοικο Θεσσαλονίκης. Σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ουκρανέζα, 33 χρόνων, απέδρασε από το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά.

Μέσα από τα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά, απέδρασε η 33χρονη υπήκοος Ουκρανίας Λεονίλα Βίλσκοβα, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε συλληφθεί στο μπαρ Κου της Δραπετσώνας, όπου εργαζόταν χωρίς τα νόμιμα έγγραφα ως γκαρσόνα. Εναντίον του αστυνομικού που ήταν υπεύθυνος ασκήθηκε ποινική δίωξη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδοξο τέλος είχε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής. Ο αγώνας διεκόπη στο 81' από το διαιτητή Γιάννη Παπαπέτρου, ενώ προηγείτο ο Ολυμπιακός 2-1 γιατί μπήκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους διαιτητές. Σκόρερ του Ολυμπιακού οι Οφορίκουε (7'), Γεωργάτος (79'-πέναλτι, που δικαίως αμφισβητήθηκε) και για τον ΠΑΟΚ Φρταζέσκος (72'). Ωστόσο, η φάση που προξένησε τα επεισόδια ήταν η ακύρωση του γκολ που πέτυχε ο Βελής στο 81'.

Στους αγώνες της 8ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νήαρ Ηστ-ΑΕΚ 69-80, Απόλλων Πατρών-Παπάγου 75-67, Πανιώνιος-Περιστέρι 75-63, Παναθηναϊκός- Ηράκλειο 88-72, Αρης-Σπόρτιγκ 72-67, Μαρούσι-ΠΑΟΚ 82-84. Ο αγώνας Ηρακλή Ολυμπιακού θα γίνει αύριο.

Η ΑΕΚ αναζητεί τον νέο προπονητή της, αφού ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς αποτελεί και τυπικά παρελθόν από χθες. Στο Σέρβο τεχνικό δόθηκε ''υποχρεωτική άδεια'' ενός μηνός, από τη διοίκηση της ΠΑΕ, ώστε στο διάστημα αυτό να ρυθμιστεί το θέμα της αποζημίωσής του. Στον πάγκο της ΑΕΚ, στον αυριανό εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, θα καθήσει ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

Ο ΣΕΓΑΣ ανέλαβε μετά από σχετική απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, τη διοργάνωση του Μπρούνο Ζάουλι, για την πρώτη κατηγορία ανδρών και γυναικών, που θα διεξαχθεί 5-6 Ιουνίου 1999 στην Αθήνα. Στους αγώνες θα λάβει μέρος η εθνική μας ομάδα των γυναικών, ενώ στην κατηγορία των ανδρών μετέχει η ομάδα της Κύπρου. Εξάλλου η εθνική μας ομάδα των ανδρών, που μετέχει στη Σούπερ κατηγορία του Μπρούνο Ζάουλι, θ' αγωνιστεί 19-20 Ιουνίου στο Παρίσι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,63, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 478,67, ελβετικό φράγκο προς 211,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,04, τη λίρα Κύπρου προς 582,71 και την ECU προς 339,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα και είναι πιθανόν να βρέξει στα Βορειοδυτικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Νοτιοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 9 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 22 και 10 με 17 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 31 October 1998 - 20:00:09 UTC