Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 01/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το απόγευμα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
- Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό αναμένεται να ασκηθεί απ'όλους τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.
- Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης σε κτίριο όπου στεγάζονται 7 γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
- Αισιοδοξία στη χρηματιστηριακή αγορά απο τη μείωση των επιτοκίων, τις διεθνείς εξελίξεις και τη τιμή της μετοχής του ΟΤΕ.
- Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, για κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.
- Κύκλωμα που είχε δημιουργήσει παράνομο τηλεπικοινωνιακό κέντρο σε βάρος του ΟΤΕ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.
- Νέα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε και κατασχέθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
- Την προσέγγιση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων απο τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το απόγευμα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Στη Βουλή επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς το απόγευμα αρχίζει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Οπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση, θα θεωρήσει ότι έχει την εμπιστοσύνη του Σώματος, αφού λάβει τουλάχιστον 151 ψήφους. Η συζήτηση θα ξεκινήσει με ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην πορεία ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ, καθώς και σε θέματα καθημερινότητας, όπως η αστυνόμευση, η υγεία και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό αναμένεται να ασκηθεί απ'όλους τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να ασκήσει δριμύτατη κριτική σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο θα κατηγορήσει ότι έχει χάσει τον έλεγχο. Θα παρουσιάσει επίσης τις προτάσεις του κόμματός του για τη δημόσια διοίκηση, την πάταξη της εγκληματικότητας, την οικονομία, την Παιδεία και την υγεία. Αυστηρή κριτική στο κυβερνητικό έργο θα ασκηθεί και απο τους προέδρους του Συνασπισμού και του ΔΗΚΚΙ, καθώς και απο τη γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης σε κτίριο όπου στεγάζονται 7 γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε πολυκατοικία στην οδό Πατησίων 14, κοντά στην Ομόνοια, όπου στεγάζονται τα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, είχε τοποθετηθεί στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας και από την έκρηξη σημειώθηκε πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε ζημιές σε ορισμένα διαμερίσματα. Στην πολυκατοικία στεγάζονται τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Πετσάλνικου, Λαμπαδάρη, Φουντά, Γείτονα και Κηπουρού. Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Αισιοδοξία στη χρηματιστηριακή αγορά απο τη μείωση των επιτοκίων, τις διεθνείς εξελίξεις και τη τιμή της μετοχής του ΟΤΕ.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την οικονομία και τη χρηματιστηριακή αγορά. Η αισιοδοξία βασίζεται σε τρείς κυρίως παράγοντες. Πρώτον στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η τρίτη φάση μετοχοποίησης του ΟΤΕ, με τη τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στις 6.100 δρχ.. Δεύτερον από τη δραστική μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων που προχώρησαν ορισμένες τράπεζες και τρίτον στην απόφαση των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, να διαθέσουν 90 δισ δολάρια για να αντιμετωπιστούν στο μέλλον τυχόν οικονομικές κρίσεις.

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, για κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

Για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το θέμα να επαναδιεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος. Σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ", ζητά πρωτοβουλίες, αλλαγές και ανακατατάξεις για το συνέδριο και παρουσία του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές με καθαρό τρόπο. Αποσαφηνίζει ότι αν αυτά δεν γίνουν, δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί, μη αποκλείοντας την πιθανότητα να τεθεί και θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Τέλος ζητά ιδεολογικό συνέδριο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αισθάνεται ότι το μισό ΠΑΣΟΚ δε συμμετέχει.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

Με τη ψήφιση σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Ο Συνασπισμός επαναφέρει την πρότασή του για κυβερνητική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, η οποία όμως να συνοδεύεται απο μία νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Ως προϋποθέσεις θέτει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την αλλαγή της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και διάλογο για την διαμόρφωση κοινού προγράμματος.

Κύκλωμα που είχε δημιουργήσει παράνομο τηλεπικοινωνιακό κέντρο σε βάρος του ΟΤΕ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.

Κύκλωμα που είχε δημιουργήσει παράνομο τηλεπικοινωνιακό κέντρο σε βάρος του ΟΤΕ, προκαλώντας ζημιά περίπου 1,5 δισ δρχ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, κυρίως αλλοδαποί, που συνελήφθησαν, έκαναν χρήση πλαστών ταυτοτήτων πετύχαιναν να τους χορηγούνται από τον ΟΤΕ ψηφιακές γραμμές σε διάφορα σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, στην περιοχή της Αττικής. Τις γραμμές αυτές χρέωναν με υπέρογκα ποσά, αλλά πρίν λήξει η ημερομηνία πληρωμής μεταστεγάζονταν σε άλλα σημεία, όπου συνέχιζαν την ίδια τακτική.

Νέα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε και κατασχέθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Νέα ποσότητα λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε και κατασχέθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα τσιγάρα, περίπου 1500 πακέτα, βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο υποδηματοποιός Νικολάου Συμεών, 60 ετών ο οποίος όπως δήλωσε τα είχε αγοράσει αντί του ποσού των 500.000 δρχ από τον Ανέστη Σωτηριάδη, 42 ετών κάτοικο Θεσσαλονίκης. Σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Την προσέγγιση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων απο τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

Την προσέγγιση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, που στις εκλογές εκφράσθηκαν με άκυρο ή λευκό, ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κομματός του. Ο κ. Τσοβόλας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλλαζονεία και υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών του Κοινοβουλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδοξο τέλος είχε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής. Ο αγώνας διεκόπηκε στο 81ο λεπτό από το διαιτητή Γιάννη Παπαπέτρου, ενώ προηγείτο ο Ολυμπιακός με 2-1. Ο διαιτητής προχώρησε στην απόφαση αυτή, καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τραυμάτισαν τον επόπτη του αγώνα Νίκο Φεσόπουλο. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα 15 άτομα να τραυματιστούν ενω υπήρξαν και αρκετές συλλήψεις. Για την τύχη του αγώνα αναμένεται να αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής.

Πάντως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα από ανθρώπους που ενεργούσαν προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ακόμη τονίζει ότι η ΠΑΕ παρά τα προληπτικά μέτρα που έλαβε δεν μπόρεσε να προβλέψει τα ανοσιουργήματα που συντελέστηκαν και γύρισαν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και πως με ψυχραιμία και σύνεση θ' αντιδράσει άμεσα.

Ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της 8ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής, που έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο κέρδισε με 2-1 τον Πανιώνιο. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 13' με τον Ασάνοβιτς, ενώ ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 36' με τον Καρασαββίδη. Το γκολ που έκρινε την τύχη του αγώνα πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην αναζήτηση προπονητή, που θα διαδεχθεί τον Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, οποίος βρίσκεται σε "υποχρεωτική άδεια" ενός μηνός. Ο Σέρβος προπονητής πήγε πάντως χθες στην προπόνηση της ΑΕΚ, όπου εκπρόσωποι της διοίκησης τον ενημέρωσαν για μια ακόμη φορά για το θέμα της "αδείας". Η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του Τάκη Καραγκιοζόπουλου, ο οποίος θα κοουτσάρει σήμερα την ομάδα στον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα.

Τα φαβορί επικράτησαν στους χθεσινούς αγώνες της 8ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο αφού νίκησε στη Γλυφάδα με 88-72 το Ηράκλειο, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας με 84-82 το Μαρούσι. Ακόμη ο Αρης νίκησε 72-67 το Σπόρτιγκ, η ΑΕΚ 80-69 τη Νήαρ Ηστ, ο Απόλλων Πάτρας 75-67 τον Παπάγου και ο Πανιώνιος 75-63 το Περιστέρι. Σήμερα θα γίνει ο αγώνας Ηρακλή-Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,63, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 478,67, ελβετικό φράγκο προς 211,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,04, τη λίρα Κύπρου προς 582,71 και την ECU προς 339,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν σήμερα στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 23 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 1 November 1998 - 8:00:12 UTC