Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 31/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει αύριο στη Βουλή η τριήμερη ειδική συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
- Τον κίνδυνο να προκληθεί επεισόδιο στο Αιγαίο απο τις εικονικές αερομαχίες, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς.
- Είκοσι άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα απο την αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Πολυτεχνείου.
- Μία 17χρονη ελληνίδα, μεταξύ των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ντισκοτέκ στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
- Τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, για την επόμενη περίοδο, παρουσίασε χθές ο πρωθυπουργός, στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
- Ο νέος προϋπολογισμός δεν θα θα περιλαμβάνει κανένα νέο φόρο, ούτε αύξηση των υπαρχόντων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς.
- Τη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων τους ανακοίνωσαν χθες οι τράπεζες Πειραιώς και Πίστεως.
- Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.
- Μέσα από τα χέρια της γιαγιάς του, απήχθη χθές 5χρονο αγοράκι, στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης.
- Μικροπροβλήματα αναμένονται και σήμερα στις πτήσεις των αεροσκαφών απο την απεργία της ΟΣΥΠΑ.
- Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τους αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού-Πανιωνίου, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Παρελθόν για την ΑΕΚ ο Στεπάνοβιτς.
- Με άδειες εξέδρες θα αγωνιστεί η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει αύριο στη Βουλή η τριήμερη ειδική συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Αρχίζει αύριο στη Βουλή η τριήμερη ειδική συνεδρίασή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης χρειάζονται 151 ψήφους. Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή τα επιτελεία των κομμάτων καθορίζουν την τακτική που θα ακολουθήσουν. Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής, θα προεδρεύσει σήμερα σε σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, ενώ θα συνεδριάζουν και οι Κεντρικές Επιτροπές του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΝ.

Τον κίνδυνο να προκληθεί επεισόδιο στο Αιγαίο απο τις εικονικές αερομαχίες, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς.

Τον κίνδυνο να προκληθεί επεισόδιο στο Αιγαίο απο τις εικονικές αερομαχίες, υπογράμμισε σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς. Παράλληλα επανέλαβε την αντίθεση της χώρας του στην εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο, ενω ζήτησε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση.

Είκοσι άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα απο την αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Είκοσι άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα απο την αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν νεαροί, που συμμετείχαν σε πάρτυ, στο χώρο του Πολυτεχνείου, εξήλθαν απο το Ιδρυμα, προκαλώντας φθορές σε ΙΧ και σε παρακείμενα καταστήματα. Η κυκλοφορία διακόπηκε στην οδό Πατησίων και στην οδό Στουρνάρη μέχρι το πρωί.

Μια 17χρονη ελληνίδα, μεταξύ των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ντισκοτέκ στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η 17χρονη Παρασκευή Μπούρα, είναι μεταξύ των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ντισκοτέκ στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, που στοίχισε τη ζωή σε 67 άτομα ενω άλλα 192 τραυματίστηκαν. Ενα 16χρονο αγόρι και ένα συνομήλικό του κορίτσι, ελληνικής καταγωγής, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σουηδίας, με αναπνευστικά προβλήματα. Τα περισσότερα θύματα της τραγωδίας ήταν μετανάστες και οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η φωτιά να οφείλεται σε ρατσιστική επίθεση.

Τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, για την επόμενη περίοδο, παρουσίασε χθές ο πρωθυπουργός, στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, η ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Αυτό υπογράμμισε χθές ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο υπο τη νέα του σύνθεση. Αναφερόμενος στη συζήτηση στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο κ. Σημίτης είπε, ότι είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε το έργο μας και να καταδειχθεί η ένδεια προτάσεων και θέσεων της αντιπολίτευσης.

Ο νέος προϋπολογισμός δεν θα θα περιλαμβάνει κανένα νέο φόρο, ούτε αύξηση των υπαρχόντων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς.

Ο νέος προϋπολογισμός δεν θα συνοδεύεται με φορολογικό νομοσχέδιο, γιατί δεν θα περιλαμβάνει κανένα νέο φόρο, ούτε αύξηση των υπαρχόντων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς. Ανακοίνωσε επίσης ότι τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού θα αυξηθούν κατά 6% σε σχέση με τον περσινό και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια συρρίκνωσης της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

Τη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων τους ανακοίνωσαν χθες οι τράπεζες Πειραιώς και Πίστεως.

Φθηνότερα απο σήμερα τα στεγαστικά δάνεια. Οι τράπεζες Πειραιώς και Πίστεως ανακοίνωσαν τη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων τους μέχρι και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες. Απο τη Δευτέρα θα αρχίσει και η διάθεση των αφορολόγητων αποταμιευτικών ομολόγων διετούς διάρκειας, με σταθερό επιτόκιο 10,75% ετησίως. Στο μεταξύ απόλυτη επιτυχία σημείωσε η τρίτη φάση μετοχοποίησης του ΟΤΕ. Στην Ελλάδα η αγορά μετοχών υπερκαλύφθηκε κατά 2 περίπου φορές, ενώ στο εξωτερικό κατά 1,5 φορά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα οριστεί η ενιαία τιμή διάθεσης της μετοχής του ΟΤΕ, αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία της ζήτησης που έχουν καταγραφεί.

Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο θετικό μήνυμα στον ανασχηματισμό, ήλθε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θεσσαλονίκης που αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο νέο υπουργό να ενημερωθεί για το θέμα των εφημεριών. Οι γιατροί θα υποβάλουν προς τον υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις τους και θα ζητήσουν συνάντηση με τον κ.Παπαδήμα σε 15 ημέρες.

Μέσα από τα χέρια της γιαγιάς του, απήχθη χθές 5χρονο αγοράκι, στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τα χέρια της γιαγιάς του, απήχθη χθες το μεσημέρι 5χρονο αγοράκι, στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης της απαγωγής, φέρεται ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη μητέρα. Το μικρό συνόδευε η γιαγιά του, από τον παιδικό σταθμό προς το σπίτι τους, όταν ένας άνδρας μετρίου αναστήματος όρμησε και της άρπαξε το παιδί και στη συνέχεια με αυτοκίνητο που τον περίμενε κατάφερε να διαφύγει.

Μικροπροβλήματα αναμένονται και σήμερα στις πτήσεις των αεροσκαφών απο την απεργία της ΟΣΥΠΑ.

Μικροπροβλήματα αναμένονται και σήμερα στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζουν την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει την υπηρεσία τους σε ανώνυμη εταιρία.

Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Χθες ο κ. Χριστόδουλος επισκέφθηκε τη Φλώρινα, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή απο εκατοντάδες πιστούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τους αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού-Πανιωνίου, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με τους αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού-Πανιωνίου, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Η συνάντηση της Τούμπας θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ" όπως και η αυτή του ΟΑΚΑ που θα αρχίσει τέσσερις ώρες αργότερα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 8ης ημέρας, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν την Κυριακή, έχει ως εξής: Βέροια-ΟΦΗ, Καβάλα-Εθνικός, Ιωνικός-Ξάνθη, Αρης-Ηρακλής Πανελευσινιακός-Πανηλειακός, Απόλλων- Προοδευτική και ΑΕΚ-Εθνικός.

Παρελθόν για την ΑΕΚ ο Στεπάνοβιτς.

Η λύση της συνεργασίας με το Σέρβο προπονητή Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, αποφασίσθηκε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΑΕΚ. Ο ξένος τεχνικός πήρε "υποχρεωτική άδεια" διάρκειας ενός μηνός, προφανώς για να ρυθμισθεί το θέμα της αποζημίωσης που θα πάρει.

Με άδειες εξέδρες θα αγωνιστεί η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες της.

Με άδειες εξέδρες θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες για το πρωτάθλημα της Α1, αφού ο αθλητικός δικαστής του μπάσκετ τιμώρησε την "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών της στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Για το ίδιο παιχνίδι, επιβλήθη στο Γιώργο Καλαφατάκη, στέρηση του δικαιώματος παρουσίας στον πάγκο της ομάδας του για δύο αγωνιστικές, καθώς και πρόστιμο 200.000 δραχμών για το παράπτωμα της εξύβρισης του διαιτητή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,63, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 478,67, ελβετικό φράγκο προς 211,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,04, τη λίρα Κύπρου προς 582,71 και την ECU προς 339,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα, με σποραδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο, αλλά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 31 October 1998 - 8:00:09 UTC