Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη θέσεων.
- Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 ακτιβιστές της Γκρίνπις.
- Αύριο η επαναληπτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.
- Ακαρπες οι έρευνες για τη σύλληψη του Ρουμάνου κακοποιού.
- Την Παρασκευή αρχίζει η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.
- Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μεταβαίνει σήμερα στη Τεχεράνη.
- Στον Πειραιά ο Κωνσταντόπουλος, στη Θεσσαλονίκη η Παπαρήγα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Γιάννης Κόλλιας παραμένει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Ελπίδων.
- Ο Παναθηναϊκός, σε φιλικό αγώνα νίκησε με 3-0 τον Πανελευσινιακό.
- Η πρωταθλήτρια μας του τέννις,Λένα Δανιηλίδου, πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Ξάνθης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη θέσεων.

Για έλλειψη επιχειρημάτων και αντιπαράθεση σε επίπεδο ύβρεων κατηγόρησε η κυβέρνηση τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με αφορμή τους σχολιασμούς, που διατύπωσαν στις ομιλίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του τονίζει οτι συμμερίζεται και επικροτεί τις επισημάνσεις, αλλά και τις επιδιώξεις της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτουν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 ακτιβιστές της Γκρίνπις.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 ακτιβιστές της Γκρίνπις που είχαν συλληφθεί αργά χθές το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Οι ακτιβιστές μετά τη σύλληψή τους κρατήθηκαν στο λιμενικό σταθμό της περιοχής αλλά δεν σχηματίστηκε εναντίον τους δικογραφία για την κατάληψη που πραγματοποιήσαν χθές στις εγκαταστάσεις εκφόρτωσης της εταιρίας. Σημειώνεται οτι η Γκρίνπις με ακτιβιστές απο το πλοίο "Σίριους" εμπόδισε την Κυριακή το απόγευμα μια φορτηγίδα της ΛΑΡΚΟ που μετέφερε τοξική ,σύμφωνα με την Γκρίνπις,σκουριά προς απόρριψη στο βόρειο Ευβοϊκό.

Αύριο η επαναληπτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.

Με βασικό θέμα τη λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της Κτηματικής Τράπεζας με απορρόφηση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας. Η γενική συνέλευση της τράπεζας είχε συγκληθεί για το ίδιο θέμα στις 20 Αυγούστου,αλλα λόγω έλλειψης της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, αναβλήθηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ακαρπες οι έρευνες για τη σύλληψη του Ρουμάνου κακοποιού.

Ασύλληπτος παραμένει ο Ρουμάνος κακοποιός, Σορίν Ματέϊ, παρά το ανθρωποκυνηγητό, που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές. Χθες πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε στέκια, για τα οποία υπάρχουν υποψίες οτι σύχναζε ο Ματέϊ, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο κρατώντας ως όμηρο επί οκτώ ώρες έναν αστυνομικό.

Την Παρασκευή αρχίζει η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

Πενθήμερη απεργία απο την Παρασκευή κήρυξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών να περιορίσει μέχρι και 50% τα κονδύλια για τις εφημερίες.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μεταβαίνει σήμερα στη Τεχεράνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, μεταβαίνει σήμερα στη Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιηθεί η υπουργική σύνοδος Ελλάδας - Ιράκ - Αρμενίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στις τρείς χώρες, κυρίως στον οικονομικό τομέα. Την Πέμπτη στην Αθήνα αναμένεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας κ. Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον κ. Πάγκαλο και τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Στον Πειραιά ο Κωνσταντόπουλος, στη Θεσσαλονίκη η Παπαρήγα.

Στον Πειραιά περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος το πρωί θα επισκεφθεί τον Ο.Λ.Π. όπου θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αύριο θα επισκεφθεί την 63η ΔΕΘ. Το απόγευμα τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Κόλλιας παραμένει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Ελπίδων.

Οπως αναμενόταν, ο Γιάννης Κόλλιας παραμένει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Ελπίδων, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και θα αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει το εθνικό μας συγκρότημα στην πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ακόμη, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικών ομάδας των Νέων και ο Μάκης Σεντελίδης των Παίδων.

Ο Παναθηναϊκός, σε φιλικό αγώνα νίκησε με 3-0 τον Πανελευσινιακό.

Ο Παναθηναϊκός, σε φιλικό αγώνα που έδωσε στην Ελευσίνα, νίκησε με 3-0 τον τοπικό Πανελευσινιακό. Με τους ''πράσινους'' αγωνίστηκε και ο Κώστας Κιάσσος, ο οποίος ικανοποίησε με την απόδοση του τον προπονητή του Παναθηναϊκού Βασίλη Δανιήλ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό με αυτογκόλ του Αμπονσάι,ενώ στη συνέχεια την ''σκυτάλη'' πήρε ο Κριστόφ Βαζέχα,ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα,στο 47ο και 60ο λεπτό.

Η πρωταθλήτρια μας του τέννις,Λένα Δανιηλίδου, πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Ξάνθης.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια μας του τέννις, Λένα Δανιηλίδου, πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά 10.000 δολλαρίων της Ξάνθης, αφού νίκησε στον τελικό 2- 0 τη Βρετανίδα Ελίζαμπεθ Τζελφς. Αυτό ήταν το τέταρτο συνεχές τουρνουά, που κέρδισε η Δανιηλίδου, αφού προηγήθηκαν οι επιτυχίες της στο Πόρτσμουθ, στην Κωνσταντινούπολη και τη Σκιάθο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,64, γαλλικό φράγκο προς 52,08, λίρα Αγγλίας προς 498,08, ελβετικό φράγκο προς 213,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,70, τη λίρα Κύπρου προς 591,48 και την ECU προς 343,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά μετά το απόγευμα στα δυτικά θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται το απόγευμα στην Αττική,με ανέμους βορειοανατολικούς μέχρι μέτριους και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 20 με 31 βαθμούς. Συννεφιά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 28 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 8 September 1998 - 7:00:08 UTC