Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σωρεία παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.
- Κακοποιούσαν τα τρία παιδιά τους... "στοργικοί" γονείς στην Αθήνα.
- Εκτός ΟΝΕ η Ελλάδα, υποστηρίζει ο Κ.Μητσοτάκης.
- Σημαντική άνοδο 2,51% σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο.
- Ο Β.Ράπανος τοποθετείται νέος πρόεδρος του ΟΤΕ.
- Ασθενείς που πάσχουν από Εϊτζ επισκέφθηκε ο Χριστόδουλος.
- Δύο οδηγοί ταξί έπεσαν θύματα ληστειών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σωρεία παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Σε σωρεία παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, προέβησαν το τελευταίο διήμερο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή μεταξύ Χίου-Λέσβου-Λήμνου και Σαμοθράκης. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 8 περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές. Αυτού του είδους η δραστηριότητα αποδεικνύει πως η Τουρκία δεν θέλει να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης και αντίθετα προκαλεί και επιτίθεται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Κακοποιούσαν τα τρία παιδιά τους... "στοργικοί" γονείς στην Αθήνα.

Με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκων και παράνομης κατακράτησης, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο, ο Παναγιώτης Γιανακούδης και η συζυγός του Χριστίνα. Το ζευγάρι κρατούσε φυλακισμένατα τρία παιδιά τους, 16, 14 και 10 χρόνων, μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Οταν η αστυνομία επενέβη ύστερα από καταγγελίες των γειτόνων βρήκε τα τρία παιδιά αδύνατα, βρώμικα και πεινασμένα. Οι γονείς τα είχαν φυλακισμένα σε ένα δωμάτιο, με τα παράθυρα κλειστά και πολλές φορές δεμένα στα κρεβάτια τους.

Εκτός ΟΝΕ η Ελλάδα, υποστηρίζει ο Κ.Μητσοτάκης.

Την εκτίμησή του ότι λόγω της διεθνούς κρίσης διαγράφεται απειλητικό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μείνει εκτός ΟΝΕ, διατυπώνει σε δήλωσή του ο Κων. Μητσοτάκης και διαπιστώνει καθυστέρηση στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και στις αποκρατικοποιήσεις. Για νεοφιλελευθερισμό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η Αλέκα Παπαρήγα, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ.Σημίτης εξήγγειλε διαρκή φτώχεια από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως.

Σημαντική άνοδο 2,51% σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο.

Σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν τα διεθνή χρηματιστήρια, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στη Ρωσία. Στη Σοφοκλέους ο γενικός δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 2,51%. Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας που επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό εκτίμησε ότι η ρωσική κρίση δεν επηρεάζει την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό μας σύστημα. Ο κ. Καρατζάς τόνισε ότι η πορεία μείωσης των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς εξελίξεις. Στο μεταξύ, πλεόνασμα 175 δις δρχ, σημείωσε ο προϋπολογισμός τον Αύγουστο.

Ο Β.Ράπανος τοποθετείται νέος πρόεδρος του ΟΤΕ.

Ο μέχρι τώρα διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, τοποθετείται νέος πρόεδρος του ΟΤΕ, στη θέση του παραιτηθέντος καθηγητή Δημήτρη Παπούλια. Ο Συνασπισμός ζητά την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για τις ΔΕΚΟ, σχετικά με την παραίτηση του διοικητή του ΟΤΕ, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας διαπιστώνει στην παραίτηση αυτή μεγάλα οικονομικά και πολιτικά ερωτήματα.

Ασθενείς που πάσχουν από Εϊτζ επισκέφθηκε ο Χριστόδουλος.

Στη σοφή, όπως την χαρακτήρισε, συνταγή του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να ασχολούνται με τα του οίκου τους, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού δικαιοσύνης. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας επισκέφθηκε ασθενείς που πάσχουν από Εϊτζ, στο νοσοκομείο Συγγρός.

Δύο οδηγοί ταξί έπεσαν θύματα ληστειών.

Αλλοι δύο οδηγοί ταξί έπεσαν θύματα ληστειών. Στη μία περίπτωση ο δράστης αφού έδεσε και φίμωσε τον ταξιτζή Σταύρο Σταυρουλάκη, 52 χρόνων, τον έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και τον εγκατέλειψε στους Αγίους Θεοδώρους. Στην άλλη ληστεία ο δράστης με την απειλή όπλου πήρε το ταξί που οδηγούσε ο Παναγιώτης Γκιούλος και εξαφανίστηκε. Η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε τετραμελή σπείρα Αλβανών που το τελευταίο δίμηνο είχε ληστέψει πέντε οδηγούς ταξί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες τιμωρήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπάγιεβιτς, μετά από απόφαση του αθλητικού δικαστή, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει τον περασμένο μήνα σε βάρος της ΕΠΑΕ. Ακόμη στον Σέρβο τεχνικό επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 δρχ, ενώ με πρόστιμο 500.000 δρχ τιμωρήθηκε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως συνυπεύθυνη. Πάντως ο Μπάγεβιτς έχει δικαίωμα να υποβάλλει έφεση.

Διαψεύδει ότι υπάρχει μαύρη λίστα από τον Στεπάνοβιτς για παίχτες που πρέπει να φύγουν ή να πουληθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης, η ΠΑΕ τονίζει ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση από σύλλογο εντός ή εκτός της Ελλάδας για την παραχώρηση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή της. Να σημειωθεί ότι χθες κυκλοφόρησαν φήμες που υποστήριζαν πως υπάρχει λίστα παραχώρησης παιχτών της ΑΕΚ, με πρώτους τους Δώνη, Κοπιτσή και Γκρέταρσον.

Ο νεαρός ταλαντούχος αμυντικός του Παναθηναϊκού Κιάσσος είναι έτοιμος να αγωνιστεί, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα από την επτάμηνη αποχή του λόγω τραυματισμού και είναι πλέον στη διάθεση του προπονητή του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσει τη φάση του τραυματισμού του από τον Ανατολάκη, στον οποίο, όμως, δεν κρατά κακία.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των εφήβων, στον τέταρτο αγώνα της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Τσεχία, νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Λετονίας. Τα σετ 15-6,15-3,15-8. Ετσι τώρα το εθνικό μας συγκρότημα έχει τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,86, γαλλικό φράγκο προς 51,86, λίρα Αγγλίας προς 498,79, ελβετικό φράγκο προς 212,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,61, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,42, τη λίρα Κύπρου προς 587,25 και την ECU προς 342,11 δραχμές.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει κέρδη 2, 51% κλείνοντας στις 2.180,35 μονάδες. Η άνοδος του δείκτη δεν συνοδεύτηκε όμως από ανάλογη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, η αξία των οποίων, κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 30,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε για "ισχυρά χαρτιά" της Βιομηχανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις από ξένους θεσμικούς επενδυτές. Ενισχυμένη έκλεισε η δραχμή έναντι των βασικών ξένων νομισμάτων και κυρίως έναντι του μάρκου και της ECU.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, εκτός από τα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 29 και στα νησιά 20 με 28 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 28 και 18 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 8 September 1998 - 19:00:09 UTC