Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
- Ασύλληπτος παραμένει ακόμα ο Ρουμάνος κακοποιός.
- Η απαράδεκτη πρόταση Ντεκτάς απασχόλησε το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου.
- Ακτιβιστές της Γκρινπίς εμποδίζουν ρίψη τοξικών στο Βόρειο Ευβοϊκό.
- Υπέρ του... ξεφαντώματος ο υπουργός Δικαιοσύνης.
- Ενοπλη ληστεία με λεία 17,5 εκατ. δρχ σε σούπερ μάρκετ στη Ρόδο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την οικονομική πολιτική. Σύσσωμη η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ότι δεν λέει την αλήθεια στο λαό, ενώ τη διαφωνία τους στην εισοδηματική πολιτική εξέφρασαν και τα συνδικάτα. Σχετικά ικανοποιμένος, πάντως, σε γενικές γραμμές φαίνεται ο επιχειρηματικός κόσμος, κυρίως για την εμμονή της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική που έχει χαράξει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει προτάσεις και καταφεύγει στις ύβρεις.

Ασύλληπτος παραμένει ακόμα ο Ρουμάνος κακοποιός.

Ασύλληπτος παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, παραμένει ο Ρουμάνος κακοποιός, ο οποίος κράτησε για οκτώ ώρες όμηρο έναν αστυνομικό. Ο Ρουμάνος, ο οποίος έχει αποδράσει πέντε φορές από τις φυλακές, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος γιατί έχει στην κατοχή του όπλο και χειροβομβίδα. Αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα για τον εντοπισμό και τη συλληψή του και εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Η απαράδεκτη πρόταση Ντεκτάς απασχόλησε το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου.

Η απαράδεκτη πρόταση του Ραούφ Ντενκτάς για συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό, απασχόλησε το εθνικό συμβούλιο της Κύπρου υπό την προεδρία του Γλαύκου Κληρίδη. Στη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί, ο πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, καθώς και τις επαφές που είχε στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Ακτιβιστές της Γκρινπίς εμποδίζουν ρίψη τοξικών στο Βόρειο Ευβοϊκό.

Προσπάθεια να αποτρέψουν την απόρριψη τοξικών αποβλήτων στο Βόρειο Ευβοϊκό, καταβάλλουν ακτιβιστές της Γκρινπίς, που ήδη έχουν καταλάβει ένα γερανό της Εταιρίας Λάρκο, στη Λάριμνα. Τα μέλη της Γκρινπίς παραμένουν για δεύτερη μέρα εμπόδιο στα σχέδια της εταιρίας, καθώς απέτρεψαν φορτηγίδα της ΛΑΡΚΟ να αδειάσει τοξικά απόβλητα στη θάλασσα

Υπέρ του... ξεφαντώματος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπέρ του χορού, του κεφιού, του ξεφαντώματος αλλά και της δουλειάς, τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, δίνοντας απάντηση με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο στις επικρίσεις για τη διασκέδαση υπουργών σε νυχτερινά κέντρα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στη δική του παρουσία σε κέντρα διασκέδασης ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος είπε ότι ήθελε να σπάσει την υποκρισία, τον φαρισαϊσμό και τον καθωσπρεπισμό ορισμένων.

Ενοπλη ληστεία με λεία 17,5 εκατ. δρχ σε σούπερ μάρκετ στη Ρόδο.

Ενοπλη ληστεία με λεία 17,5 εκατ. δρχ έγινε στο σούπερ μάρκετ ΤΡΟΦΟ στη Ρόδο. Ο δράστης με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπάλληλο σεκιούριτι και του άρπαξε δύο σάκκους με τα χρήματα και διέφυγε με μοτοσικλέτα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός, σε φιλικό αγώνα που έδωσε στην Ελευσίνα, νίκησε με 3-0 τον τοπικό Πανελευσινιακό. Με τους ``πράσινους`` αγωνίστηκε και ο Κώστας Κιάσσος, ο οποίος ικανοποίησε με την απόδοση του τον προπονητή του Παναθηναϊκού Βασίλη Δανιήλ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό με αυτογκόλ του Αμπονσάι μετά από σέντρα του Βραζιλιάνου Ντα Σίλβα, ενώ στη συνέχεια την ``σκυτάλη`` πήρε ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, στο 47ο και 60ο λεπτό.

Ο Γιάννης Κόλιας, θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των προκριματικών για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος θα αναλάβει την εθνική νέων, ο Μάκης Σεντελίδης τους παίδες και ο Ηλίας Αρμόδωρος την εθνική γυναικών.

Ο Ηρακλής προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου μπάσκετ, αφού σε αγώνα που έγινε στο ``Ιβανώφειο`` κέρδισε την Λάρισα με 62-59. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου ο ``γηραιός`` με κορυφαίο τον Μπάϊρον Ντίνκινς, που πέτυχε 23 πόντους, κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος του σκορ και να πάρει την νίκη.

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που διεξάγεται στην Κολονία της Γερμανίας προκρίθηκαν οι αθλήτριές μας Αγγελική Γκρέμου, Ελένη Κοκκίνου, Χρύσα Μπισκιντζή και Ειρήνη Ζώρα στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην πρώτη θέση των προκριματικών του αγωνίσματος με την καλύτερη επίδοση και έτσι ξεπέρασε τη διαδικασία του επαναληπτικού και του ημιτελικού, προκρινόμενο απ' ευθείας στον τελικό, που θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,64, γαλλικό φράγκο προς 52,08, λίρα Αγγλίας προς 498,08, ελβετικό φράγκο προς 213,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,70, τη λίρα Κύπρου προς 591,48 και την ECU προς 343,48 δραχμές.

Με σημαντική άνοδο 1,45% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος και διαμορφώθηκε στις 2.126,87 μονάδες. Αρχικά να σημειωθεί οτι ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο μέχρι και 3,45%, κέρδη τα οποία δεν κατόρθωσε να διατηρήσει μέχρι το τέλος των συναλλαγών. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και έφθασε τα 39,8 δισ. δρχ. Με άνοδο 0,64% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός αλλά το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 31 και 18 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 7 September 1998 - 18:00:16 UTC