Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απόδραση κρατουμένων από Αυλώνα.
- Μέτρα τροχαίας-17 νεκροί.
- Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Ταϋγετο.
- Σύλληψη υπόπτου στα Γλυκά Νερά.
- Εορτασμός Κοίμησης Θεοτόκου.
- Δίωξη για θαλάσσια τραγωδία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο πρωταθλητής μας του μήκους, Σπύρος Βασδέκης,υπέστη θλάση και δεν θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.
- Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η εθνική μας ομάδα ανδρών του βόλεϊ,σε διεθνές τουρνουά στη Γερμανία.
- Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο αμυντικός της Δόξας Βύρωνα, Γιώργος Θεοδωρίδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απόδραση κρατουμένων από Αυλώνα.

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 35 νεαρών αλλοδαπών κρατουμένων, κυρίως Αλβανών, οι οποίοι δραπέτευσαν χθες από τις φυλακές του Αυλώνα. Ηδη, από την αστυνομία συνελήφθησαν πέντε κρατούμενοι από τους 40,που συνολικά είχαν αποδράσει.Το βράδυ, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στον κόμβο της Κηφισιάς, τραυματίστηκε ένας κρατούμενος και συνελήφθη άλλος ένας οι οποίοι νωρίτερα είχαν κλέψει ένα φορτηγάκι.

Μέτρα τροχαίας-17 νεκροί.

Εκτακτα μέτρα αναμένεται να λάβει από το μεσημέρι η τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων από τον 15Αύγουστο. Ενδέχεται να παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ενώ θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη. Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 273 τραυματίστηκαν σε 183 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Ταϋγετο.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Καλέντζι Ιωαννίνων, ενώ σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Αυχένα Κατάρας. Εξάλλου, σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στον Ταϋγετο, την Παραμυθιά Θεσπρωτίας και την Κόνιτσα.

Σύλληψη υπόπτου στα Γλυκά Νερά.

Για κατοχή όπλων και κλοπές κρατείται ο 23χρονος Ιωάννης Χατζηδάκης ο οποίος συνελήφθη χθες στα Γλυκά Νερά Αττικής, ως ύποπτος εμπρησμού. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν κλεμένες πινακίδες, ένα γκαζάκι, ένα πιστόλι φωτοβολίδων, γάντια και κουκούλα. Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι σχεδίαζε να κάνει κλοπή ενώ αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Εορτασμός Κοίμησης Θεοτόκου.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η Κοίμηση της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η Παναγία Σουμελά και η Τήνος. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία με δηλώσεις τους εξήραν το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στη δύσκολη περιόδο που διέρχεται ο ελληνισμός.

Δίωξη για θαλάσσια τραγωδία.

Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας Λευκάδας κατά του κυβερνήτη της βρετανικής θαλαμηγού που εμβόλησε το ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 17χρονη και να τραυματιστούν άλλοι τρεις νέοι. Επίσης δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε και κατά του οδηγού του ταχύπλοου σκάφους. Στο μεταξύ, σταθερή και ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της υγείας της 17χρονης Ευαγγελίας Κονιδάρη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητής μας του μήκους, Σπύρος Βασδέκης,υπέστη θλάση και δεν θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Ατυχος στάθηκε ο πρωταθλητής μας του μήκους, Σπύρος Βασδέκης, ο οποίος κατά την διάρκεια της προπόνησης υπέστη θλάση και έτσι δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη από τις 18 μέχρι τις 23 Αυγούστου. Την θέση του Βασδέκη, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση οκτώ μέτρα, θα πάρει ο νεαρός Δημήτρης Φιλίνδρας.

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η εθνική μας ομάδα ανδρών του βόλεϊ,σε διεθνές τουρνουά στη Γερμανία.

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε η εθνική μας ομάδα ανδρών του βόλεϊ, στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στην πόλη Μόερς της Γερμανίας, αφού επεβλήθη της αντίστοιχης του Καναδά με 3-0 σέτ. Στον άλλο αγώνα της ημέρας, η Κίνα νίκησε με 3-0 την Γερμανία, την οποία η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι της επίσης με 3-0. Σήμερα η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κίνα διεκδικώντας την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο αμυντικός της Δόξας Βύρωνα, Γιώργος Θεοδωρίδης.

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του ο 26χρονος αμυντικός της Δόξας Βύρωνα, Γιώργος Θεοδωρίδης. Ο Αρης υποχρεώθηκε να κάνει αυτή τη μεταγραφή προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Κώστα Βακιρτζή, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην Αθήνα και θα μείνει εκτός γηπέδων για πέντε περίπου μήνες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 21 με 36,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 30 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βόρειους ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 23 με 36 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 20 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 16 August 1998 - 18:11:52 UTC