Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τούρκοι ύψωσαν την ημισέλινο στη Κάλυμνο
- Θύματα τροχαίων 41 άτομα.
- Αναζητούνται 23 απο τους 41 δραπέτες του Αυλώνα.
- Ομολόγησε εμπρησμό λόγω αθεϊας.
- Στην Αγκυρα ο Τόμας Μίλερ.
- Τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης αποκτά το ΥΕΝ.
- Παγκόσμιο συνέδριο Θρακών στη Νέα Ορεστιάδα.
- Στις 120 δραχμές τα εισιτήρια αστικών συγκονωνιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Σοσιεδάδ στην πρώτη ημέρα του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στην Χουέλβα της Ισπανίας.
- Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν η Καβάλα και ο Παναθηναϊκός, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.
- Χωρίς τρία από τα ''εξέχοντα'' στελέχη της, θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα στίβου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τούρκοι ύψωσαν την ημισέλινο στη Κάλυμνο

Προκλητικότατα ύψωσαν στη 01.10 το πρωί την τουρκική σημαία στον ιστό του λιμανιού της Καλύμνου 6 Τούρκοι υπήκοοι, ενω ένας απ' αυτούς βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε εορταστική εκδήλωση του Δήμου. Οι Τούρκοι καταδιώχθηκαν από τους συμμετέχοντες πολίτες και οι πέντε απο αυτούς επιβιβάστηκαν στην τουρκική θαλαμηγό "Εντα", ενώ ο έκτος συνελήφθη. Ενώ η "Εντα" βρισκόταν ακόμα στα όρια του λιμανιού της Καλύμνου, περιπολικό του Λιμεναρχείου την καταδίωξε και συνέλαβε και τους υπόλοιπους 5, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα της Κω.

Θύματα τροχαίων 41 άτομα.

Τραγικός υπήρξε ο απολογισμός σε τροχαία δυστυχήματα στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο στη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου. Απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες 41 συνάνθρωποί μας σκοτώθηκαν και 458 τραυματίστηκαν σε 302 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα, τα περισσότερα απο τα οποία σημειώθηκαν στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.

Αναζητούνται 23 απο τους 41 δραπέτες του Αυλώνα.

Συνεχίζονται οι έρευνες απο την αστυνομία σε Αττική και Βοιωτία για τον εντοπισμό 23 απο τους 41, που δραπέτευσαν το Σάββατο απο την πτέρυγα ανηλίκων των φυλακών του Αυλώνα. Τόσο η ηγεσία της αστυνομίας, όσο και αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης αποδίδουν την απόδραση σε συντονισμένο σχέδιο. Οι αρχές έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής 18 από αυτούς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες των φυλάκων.

Ομολόγησε εμπρησμό λόγω αθεϊας.

Στον ανακριτή Αιγίου οδηγήθηκε χθες ο Γεώργιος Σταυρόπουλος, 21 χρονών, που ομολόγησε οτι αυτός έβαλε την πυρκαγιά στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Τράπεζα Αιγιαλείας το απόγευμα του Σαββάτου, ισχυριζόμενος οτι ειναι άθεος. Στο μεταξύ, μέχρι τις πρωινές ώρες σε έξαρση ηταν οι πυρκαγιές στη θέση Πηγάδια στο Καλέντζι Ιωαννίνων και στον Αυχένα Κατάρας του νομού Τρικάλων. Υπο έλεγχο ηταν η φωτιά στον Ταϋγετο.

Στην Αγκυρα ο Τόμας Μίλερ.

Ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, επισκέπτεται σήμερα την Αγκυρα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα παρουσιάσει πακέτο με προτάσεις, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που δημιουργήθηκε από την επικείμενη εγκατάσταση στην Κύπρο των ρωσικών πυραύλων S-300. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός αξιωματούχος θα μεταβεί στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

Τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης αποκτά το ΥΕΝ.

Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και γαλλογερμανικής κοινοπραξίας η σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων διάσωσης. Μεταξύ των ελικοπτέρων θα είναι και ένα ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων παντός καιρού. Το κόστος για την προμήθεια των ελικοπτέρων αυτών ανέρχεται σε 18 δισεκατομμύρια δραχμές.

Παγκόσμιο συνέδριο Θρακών στη Νέα Ορεστιάδα.

Αρχισαν χθες στη Νέα Ορεστιάδα οι εργασίες του κορυφαίου θεσμού συνάντησης, συνεύρεσης και προβληματισμού των απανταχού της γής Θρακών, του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών. Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε οτι "η Θράκη και ευρύτερα η Βόρεια Ελλάδα αποτελούν το σημείο αφετηρίας διαδρομών προσέγγισης, επικοινωνίας και συνεργασίας των λαών της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης, της Παρευξείνιας ζώνης και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου".

Στις 120 δραχμές τα εισιτήρια αστικών συγκονωνιών.

Προς 120 δραχμές τιμώνται από σήμερα τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Πειραιά. Τα εισιτήρια με παλαιά τιμή ισχύουν εως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η κάρτα απεριορίστων διαδρομών μειώνεται κατά χίλιες δραχμές και θα πωλείται 5.000 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Σοσιεδάδ στην πρώτη ημέρα του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στην Χουέλβα της Ισπανίας.

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Σοσιεδάδ στην πρώτη ημέρα του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στην Χουέλβα της Ισπανίας. Οι ``ερυθρόλευκοι`` προηγήθηκαν στο 14' με απευθείας κτύπημα φάουλ του Λουτσιάνο, αλλά στην επανάληψη η ισπανική ομάδα ήταν καλύτερη και έφτασε στη νίκη με τέρματα των Κοβάσεβιτς και Σαμπίνα.

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν η Καβάλα και ο Παναθηναϊκός, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν η Καβάλα και ο Παναθηναϊκός, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, που έγινε στην μακεδονική πόλη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30' με τον Νασιόπουλο και οι ``πράσινοι`` ισοφάρισαν στο 34' με τέρμα του Στράντλι. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με μακρινό σούτ του Κόλα στο 79', αλλά η Καβάλα ισοφάρισε στο 85' με πέναλτι του Πεγκλή.

Χωρίς τρία από τα ''εξέχοντα'' στελέχη της, θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα στίβου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

Χωρίς τρία από τα ''εξέχοντα'' στελέχη της, θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα στίβου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Πιό συγκεκριμένα απόντες από το ''μεγάλο ραντεβού'', θα είναι ο Κώστας Γκατσιούδης, ο Σπύρος Βασδέκης και η Νίκη Ξάνθου. Οι δύο πρώτοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ η πρωταθλήτριά μας του μήκους έθεσε εαυτόν εκτός αποστολής, αφού όπως είπε η ίδια, δεν βρίσκεται στην κατάλληλη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά 20 με 36 και στο Αιγαίο 21 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, με βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 23 με 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 21 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 17 August 1998 - 7:00:09 UTC