Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε η επιστροφή προς τα αστικά κέντρα.
- Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τους ανήλικους δραπέτες.
- Δύο φωτιές μαίνονται στο Καλέντζι Ιωαννίνων και στην Κατάρα.
- Ποινική δίωξη για το δυστύχημα στη Λευκάδα.
- Στην Αθήνα ο Τόμας Μίλερ με νέες προτάσεις για το Κυπριακό.
- Τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης παρήγγειλε η χώρα μας.
- Αρχισε το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στη Νέα Ορεστιάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε η επιστροφή προς τα αστικά κέντρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα τμήμα της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τον Δεκαπενταύγουστο. Για την διευκόλυνση των εκδρομέων η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα, όπως η παραχώρηση μίας επιπλέον λωρίδας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Στο αίμα όμως βάφτηκε και αυτή η έξοδος.Τουλάχιστον 22 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλα 335 τραυματίσθηκαν σε 226 τροχαία δυστυχήματα.

Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τους ανήλικους δραπέτες.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη των 41 ανήλικων κρατουμένων, κυρίως Αλβανών, που απόδρασαν από τις φυλακές του Αυλώνα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 από αυτούς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες των φυλάκων.

Δύο φωτιές μαίνονται στο Καλέντζι Ιωαννίνων και στην Κατάρα.

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση Πηγάδια στο Καλέντζι Ιωαννίνων, ενώ σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον Αυχένα Κατάρας του νομού Τρικάλων, ενώ υπό έλεγχο είναι η φωτιά στον Ταϋγετο. Στο μεταξύ, για κατοχή όπλων και κλοπές κρατείται ο 23χρονος Ιωάννης Χατζηδάκης ο οποίος συνελήφθη στα Γλυκά Νερά Αττικής, ως ύποπτος εμπρησμού.

Ποινική δίωξη για το δυστύχημα στη Λευκάδα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες κατά συρροή, άσκησε ο εισαγγελέας Λευκάδας, τόσο κατά του βρετανού κυβερνήτη του ιστιοφόρου, όσο και κατά του κυβερνήτη του μικρού ταχύπλοου. Σύμφωνα με την προανάκριση και οι δύο προέβησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι οδήγησαν στη σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της 17χρονης Μαρίας Κονιδάρη. Σταθερή και ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της 17χρονης εξαδέλφης της, Ευαγγελίας.

Στην Αθήνα ο Τόμας Μίλερ με νέες προτάσεις για το Κυπριακό.

Πακέτο με προτάσεις προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που δημιουργήθηκε από την επικείμενη εγκατάσταση στην Κύπρο των ρωσικών πυραύλων Ες-300, θα κομίσει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος επισκέπτεται την Αγκυρα. Στη συνέχεια, ο αμερικανός αξιωματούχος θα μεταβεί στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

Τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης παρήγγειλε η χώρα μας.

Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και γαλλογερμανικής κοινοπραξία η σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων διάσωσης. Μεταξύ των ελικοπτέρων θα είναι και ένα ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων παντός καιρού. Το κόστος για την προμήθεια των ελικοπτέρων αυτών ανέρχεται σε 18 δισεκατομμύρια δραχμές.

Αρχισε το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στη Νέα Ορεστιάδα.

Αρχισαν σήμερα στη Νέα Ορεστιάδα οι εργασίες του κορυφαίου θεσμού συνάντησης και προβληματισμού των απανταχού της γης Θρακών, του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών. Στο συνέδριο μίλησε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος τόνισε ότι το μειονέκτημα της γεωγραφικής θέσης που οδήγησε σε απομόνωση τις προηγούμενες δεκαετίες τη Θράκη, μετατρέπεται τώρα σε συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς γίνεται αντιληπτό και υιοθετείται η περιφερειακή ανάπτυξη, που είναι επιτακτική εθνική προτεραιότητα. Ακόμα μίλησαν οι δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας, ο νομάρχης Εβρου, καθώς και άλλοι παράγοντες της περιοχής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς τρία από τα ''εξέχοντα'' στελέχη της, θα αγωνιστεί η εθνική μας ομάδα στίβου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Πιό συγκεκριμένα, απόντες από το ''μεγάλο ραντεβού'', θα είναι ο Κώστας Γκατσιούδης, ο Σπύρος Βασδέκης και η Νίκη Ξάνθου. Οι δύο πρώτοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ η πρωταθλήτριά μας του μήκους έθεσε εαυτόν εκτός αποστολής, αφού όπως είπε η ίδια, δεν βρίσκεται στην κατάλληλη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών σε διεθνές τουρνουά στο Μόερς της Γερμανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε από την Κίνα με 3-0 σετ (25-22, 25-18, 25-19) και κατετάγη δεύτερο πίσω από την Ασιατική ομάδα. Στους δύο πρώτους αγώνες του τουρνουά, η εθνική μας είχε νικήσει τόσο τον Καναδά (3-0) όσο και τη Γερμανία (3-0).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κατά τις απογευματινές ώρες, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα ειναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά 20 με 36 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 35 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 16 August 1998 - 18:09:02 UTC