Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες αιχμές Πάγκαλου κατά των ΗΠΑ
- Επικρίσεις κατά Πάγκαλου απο ΝΔ
- Σε εξέλιξη πέντε πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
- Το μεσημέρι ανοίγουν οι προσφορές για την ιδιωτικοποίηση των ΚΑΕ
- Ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στη Θράκη ο Θ. Πάγκαλος
- Δεν επιδιώκει την επάνοδό του στην ηγεσία της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ
- Συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην ΕΞΟΥΣΙΑ
- Δώδεκα εμπρησμοί αυτοκινήτων τη νύχτα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε σε φιλικό τη Βραζιλία
- Ελληνική επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις
- Χρυσό μετάλιο στο παγκόσμιο κύπελο κωπηλασίας

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες αιχμές Πάγκαλου κατά των ΗΠΑ

Με τη φράση"αφήστε μας επιτέλους ήσυχους.Η βοήθεια σας η φιλία σας, μας χόρτασε.Σταματήστε να εργάζεστε για το καλό μας.Το καλό σας το είδαμε.Ευχαριστούμε πολύ φτάνει πια"ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος απο τη Θράκη άφησε νέες αιχμές για τη στάση και τον ρόλο των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.Ο κ. Πάγκαλος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, να περιοριστεί στα καλώς ενοούμενα καθηκοντά του, ενώ επέκρινε και το Αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Επικρίσεις κατά Πάγκαλου απο ΝΔ

Για λεονταρισμούς Πάγκαλου και για εσφαλμένους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα, κάνει λόγο η ΝΔ με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Αρη Σπηλιωτόπουλου.Με την πολιτική της υποχωρητικότητας, της ενδοτικότητας και της παθητικότητας η κυβέρνηση μας οδηγεί σε ένα οριακό σημείο που θα αναδυθεί και πάλι το ψευτοδίλημμα είτε ταπείνωση είτε ήττα, προσθέτει ο κ.Σπηλιωτόπουλος και καταλήγει οτι ήρθε η στιγμή για εθνική συνεννόηση και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων,ώστε να αναπτυχθούν οι απαιτούμενες στρατηγικές επιλογές για να δοθεί ευοίωνη προοπτική στα εθνικά μας θέματα.

Σε εξέλιξη πέντε πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Για τρίτη συνεχή μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Περαχώρα Λουτρακίου απειλώντας παραθεριστικές κατοικίες.Σε εξέλιξη είναι επίσης οι πυρκαγιές στο Σπαθοβούνι Κορινθίας,στο Κούβελο Κυπαρισσίας,στην Κρανιά Ολύμπου και στην Καστανούσα Σερρών.Σε ύφεση είναι οι φωτιές στην Αμφιλοχία,στην Τράπεζα Αιγίου,στη Χαλκιδική και στην Καστοριά.

Το μεσημέρι ανοίγουν οι προσφορές για την ιδιωτικοποίηση των ΚΑΕ

Καθοριστική για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο αλλά και για τη μελλοντική πώληση της Ιονικής τράπεζας είναι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα.Στις 2 το μεσημέρι θα ανοίξουν οι προσφορές για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) ,ενώ την ερχόμενη Παρασκευή υποβάλλονται οι προσφορές για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος.Σχετικά με το θέμα της Ιονικής,η σεναριολογία συνεχίζεται κυρίως για την ομαδοποίηση των ενδιαφερομένων για την εξαγορά της τραπέζης.

Ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στη Θράκη ο Θ. Πάγκαλος

Με περιοδεία στο νομό Εβρου,ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου στη Θράκη.Χθές, σε σύσκεψη φορέων στην Κομοτηνή υπο την προεδρία του κ. Πάγκαλου εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση των λειτουργών του μουσουλμανικού κλήρου,όπως η μισθοδότηση και συνταξιοδότηση των ιερέων.Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε τη λειτουργία απο φέτος του ιεροσπουδαστηρίου αλλά και του ιερατικού τμήματος της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που θα εκπαιδεύει λειτουργούς.

Δεν επιδιώκει την επάνοδό του στην ηγεσία της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ

Κατηγορηματικά διαψεύδει τις πληροφορίες οτι επιθυμεί ή επιδιώκει την επάνοδό του στην ηγεσία της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.Ο κ.Εβερτ ασκεί κριτική στη σημερινή ηγεσία λέγοντας οτι η στρατηγική που ακολουθεί είναι ορθή ,οι τακτικές κινήσεις όμως μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν.Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είναι άκρως δεικτικός για τον κ. Μάνο λέγοντας χαρακτηριστικά "τι κόμμα θα φτιάξει με τον κ. Ανδριανόπουλο,όταν ο κ. Ανδριανόπουλος θαυμάζει και επαινεί δημόσια τον κ. Σημίτη;

Συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην ΕΞΟΥΣΙΑ

Πολιτικό χτύπημα εναντίον του θεωρεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος ότι ήταν η γνωστή υπόθεση με τις άδειες αλλοδαπών και την εισαγγελική παρέμβαση.Σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ, παραδέχεται οτι ορισμένοι στην ΕΛ.ΑΣ. διάκεινται φιλικά προς τους ακροδεξιούς, επαναλαμβάνει τις πληροφορίες οτι ο Ανδρουτσόπουλος, δράστης του τραυματισμού του φοιτητή Κουσουρή, έχει διαφύγει στο εξωτερικό και μάλλον σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.Εκτιμά επίσης οτι ο Σημίτης είναι ο καλύτερος ηγέτης που θα μπορούσε να έχει το ΠΑΣΟΚ.

Δώδεκα εμπρησμοί αυτοκινήτων τη νύχτα

Διαδοχικοί εμπρησμοί 12 αυτοκινήτων με αυτοσχέδιους μηχανισμούς σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.Αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε τρία αυτοκίνητα της αντιπροσωπείας ΦΙΑΤ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 158,σε δύο αυτοκίνητα της ιταλικής πρεσβείας στο Γαλάτσι και σε 7 αυτοκίνητα έκθεσης στη λεωφόρο Καρέα 30 στο Βύρωνα.Απο τις φωτιές που εκδηλώθηκαν υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα αυτοκίνητα ,ενώ δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε σε φιλικό τη Βραζιλία

Με νίκη ολοκλήρωσε την προετοιμασία της γιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας η εθνική μας ομάδα ανδρών του μπάσκετ, αφού σε φιλικό αγώνα που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικράτησε με 66-61 της Βραζιλίας.Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε οτι την 12άδα της εθνικής μας στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας θα αποτελέσουν οι Φασούλας (αρχηγός), Σιγάλας, Τσακαλίδης, Καράγκουτης, Οικονόμου, Αλβέρτης, Μπαλογιάννης, Μπουντούρης, Κορωνιός, Καλαϊτζής, Ρεντζιάς και Παπανικολάου.

Ελληνική επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις

Νεα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η νεαρή πρωταθλήτρια μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούνιορς, που διεξήχθη στο Χάρτφιλντ της Αγγλίας. Η 16χρονη τενίστρια μας προκρίθηκε στον τελικό, αφού στα ημιτελικά νίκησε την γαλλίδα Ραζανό με 2-0, ενώ στον τελικό έχασε από την Τσέχα Μπεντάνοβα με 2-0.

Χρυσό μετάλιο στο παγκόσμιο κύπελο κωπηλασίας

Ο Βασίλης Πολυμέρου έγινε ο πρώτος Ελληνας κωπηλάτης που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο Κύπελλο Εθνών, στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών, ενώ σπουδαία ήταν και η εμφάνιση του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Τα τρία αυτά μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα την πρώτη θέση στην κατηγορία ελαφρών βαρών των αγοριών, επιτυχία που δεν έχει προηγούμενο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,90, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 497,51, ελβετικό φράγκο προς 200,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,25, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 333,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι,στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με εξασθένηση απο το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 20 έως 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου απο 23 έως 37 βαθμούς και στα νησιά του Αγιαίου απο 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί αλλά απο το βράδυ θα εξασθενήσουν και στη Θεσσαλονίκη βόρειοι ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 25 έως 38 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 27 July 1998 - 11:23:36 UTC