Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε από τη Θράκη ο Θ.Πάγκαλος.
- Σε εξέλιξη τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές σε Λουτράκι, Ολυμπο, Αμφιλοχία και Κυπαρισσία.
- Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 38χρονου ψαρά και του 13χρονου γιού του, που αγνοούνται απο χθές ανοιχτά της Χίου.
- Χάος και πάλι στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, απο τις πολύωρες καθυστερήσεις των πτήσεων της Ολυμπιακής.
- Ταλαιπωρία και για τους επιβάτες του ΟΣΕ, καθώς εκτροχιάσθηκε βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας, μεταξύ Λιανοκλάδι και Δομοκού.
- Μισό τόνο χασίς, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί, σε παραλία της κοινότητας Λούτσας Πρέβεζας.
- Επανέρχεται απο αύριο ο καύσωνας σε όλη τη χώρα. Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο μέχρι την Πέμπτη.
- Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές, για επενδύσεις στη χώρα μας, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.
- Αιματηρή η έξοδος του Σαββατοκύριακου. Είκοσι ένας νεκροί και 300 τραυματίες σε 224 τροχαία.
- Τύχη βουνό είχε ο πιλότος ενός μικρού αεροσκάφους "τσέσνα" που έπεσε λίγα μόλις μέτρα απο πολυσύχναστη παραλία της Μυτιλήνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος στην υδατοσφαίριση.
- Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά από τη νέα περίοδο ο Κώστας Μάγλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε από τη Θράκη ο Θ.Πάγκαλος.

Νέες αιχμές κατά των ΗΠΑ άφησε από τη Θράκη ο υπουργός εξωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά " η βοήθεια και η φιλία σας, μας χόρτασε. Σταματήστε να εργάζεστε για το καλό μας, αφήστε ήσυχους τους λαούς της περιοχής". Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής να περιοριστεί στα καλώς εννούμενα καθηκοντα του, ενώ επέκρινε και το Αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, ότι ψάχνει για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, τη στιγμή που στην Τουρκία χιλιάδες Κούρδοι σκοτώνονται χωρίς να ευαισθητοποιείται κανείς.

Σε εξέλιξη τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές σε Λουτράκι, Ολυμπο, Αμφιλοχία και Κυπαρισσία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές στην Περαχώρα, Λουτρακίου στη θέση Κρανιά στον Ολυμπο, σε δύσβατη περιοχή απρόσιτη στις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή Κούβελα Κυπαρισσίας και στην Αμφιλοχία. Υπο έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Χαλκιδική, την Καστοριά και την Τράπεζα Αιγίου, αν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 38χρονου ψαρά και του 13χρονου γιού του, που αγνοούνται απο χθές ανοιχτά της Χίου.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί ο 38χρονος ψαράς Ιάκωβος Μαυρέλης και ο 13χρονος γιός του Γιάννης, που αγνοούνται απο χθες, οταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλους τέσσερους ανήλικους, που διασώθηκαν, ανατράπηκε δύο μίλια ανοιχτά της Χίου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους παίρνουν μέρος σκάφη του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, και ελικόπτερα.

Χάος και πάλι στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, απο τις πολύωρες καθυστερήσεις των πτήσεων της Ολυμπιακής.

Χάος και πάλι στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, απο τις πολύωρες καθυστερήσεις των πτήσεων της Ολυμπιακής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιβάτες της πτήσης για Λήμνο αναχώρησαν με 36 ώρες καθυστέρηση. Υπάλληλοι της Ολυμπιακής μοίραζαν σάντουϊτς και αναψυκτικά στους επιβάτες, που παραμένουν στο αεροδρόμιο χωρίς να γνωρίζουν πότε θα φθάσουν στον προορισμό τους.

Ταλαιπωρία και για τους επιβάτες του ΟΣΕ, καθώς εκτροχιάσθηκε βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας, μεταξύ Λιανοκλάδι και Δομοκού.

Ταλαιπωρία ομως υπάρχει και για τους επιβάτες του ΟΣΕ, καθώς παραμένει κλειστή απο το πρωϊ η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Λιανοκλάδι και Δομοκού, λόγω εκτροχιασμού βαγονιού εμπορικής αμαξοστοιχίας. Οι επιβάτες του ΟΣΕ πηγαίνουν με τα τραίνα μέχρι το Λιανοκλάδι και στη συνέχεια προωθούνται με λεωφορεία του Οργανισμού.

Μισό τόνο χασίς, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί, σε παραλία της κοινότητας Λούτσας Πρέβεζας.

Αλλο ένα φορτίο μισού τόνου χασίς, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί, σε παραλία της κοινότητας Λούτσας Πρέβεζας. Το χασίς είχαν μεταφέρει Αλβανοί και θα το παραλάμβαναν έλληνες έμποροι, οι οποίοι παρακολουθούντο από αστυνομικούς. Μετά από καταδίωξη συνελήφθη τελικά ο παραλήπτης του φορτίου Ιωάννης Ευσταθιάδης, 38 ετών, κάτοικος Αθηνών.

Επανέρχεται απο αύριο ο καύσωνας σε όλη τη χωρα. Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο μέχρι την Πέμπτη.

Επανέρχεται απο αύριο ο καύσωνας σε όλη τη χωρα, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενω θα εξασθενήσουν οι βορειάδες στο Αιγαίο. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη οπότε θα αρχίσει η σταδιακή πτώση απο τα βόρεια.

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές, για επενδύσεις στη χώρα μας, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.

Την εκτίμηση οτι Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές θα ρίξουν νέα κεφάλαια στην ελληνική αγορά, μέσω του Χρηματιστηρίου, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Σημειώνεται οτι αύριο ανοίγουν οι προσφορές για τα καταστήματα φορολογήτων ειδών, ενώ την Παρασκευή υποβάλλονται οι προσφορές για την Τράπεζα της Κεντρικής Ελλάδος.

Αιματηρή η έξοδος του Σαββατοκύριακου. Είκοσι ένας νεκροί και 300 τραυματίες σε 224 τροχαία.

Αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν μέχρι αργά το βράδυ η κίνηση στις εθνικές οδούς, ενώ η Τροχαία είχε θέσει απο νωρίς σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα. Και αυτό το Σαββατοκύριακο η έξοδος ήταν αιματηρή, καθώς σε 224 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω απο 300 τραυματίστηκαν.

Τύχη βουνό είχε ο πιλότος ενός μικρού αεροσκάφους "τσέσνα" που έπεσε λίγα μόλις μέτρα απο πολυσύχναστη παραλία της Μυτιλήνης.

Ενα μικρό αεροπλάνο τύπου "τσέσνα" έπεσε λίγα μόλις μέτρα απο πολυσύχναστη παραλία της Μυτιλήνης και δίπλα ακριβώς απο μεγάλης κυκλοφορίας δρόμο. Ο πιλότος του αεροσκάφους Σκουλικάρης Νίκος 30 ετών, είχε τύχη βουνό, καθώς βγήκε απο τα συντρίμια του αεροσκάφους χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος στην υδατοσφαίριση.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος στην υδατοσφαίριση ανδρών, αφού στον τελικό που έγινε στο ανοικτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, επικράτησε με 10-8 της Πάτρας.

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά από τη νέα περίοδο ο Κώστας Μάγλος.

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά από τη νέα περίοδο ο Κώστας Μάγλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 23χρονος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2 χρόνων με δικαίωμα ανανέωσης για ένα ακόμη έτος. Οι συνολικές του αποδοχές θα φτάσουν τα 350 εκατ. δραχμές. Ο Μάγλος πριν από λίγες ημέρες ``κόπηκε`` από την 12άδα της εθνικής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,90, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 497,51, ελβετικό φράγκο προς 200,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,25, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 333,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με βόρειους ανέμους, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριους και στα ανατολικά μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 39 βαθμούς, στο Ιόνιο 22 με 37 και στο Αιγαίο 24 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 38 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι ασθενείς και το θερμομετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 37 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 26 July 1998 - 17:03:56 UTC