Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κυβερνητική σύσκεψη για την ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
- Δηλώσεις εκπροσώπων Ελλάδας και ΗΠΑ
- Θέσεις της αντιπολίτευσης για τριβές με ΗΠΑ
- Γραπτό μήνυμα Σημίτη σε Μιλόσεβιτς για Κόσοβο
- Σε εξέλιξη οκτώ πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
- Μέχρι και αύριο το νέο κύμα καύσωνα
- Μετατέθηκε για το φθινόπωρο η λήψη απόφασης απόσυρσης ΙΧ
- Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης
- Κατατέθηκαν δύο προσφορές για την πώληση των Κ.Α.Ε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ απο την Μπρέντα
- Δεύτερος ο ΠΑΟ στο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Φραντσέσκο Μασέρ"

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυβερνητική σύσκεψη για την ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Εκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει για το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να εξετασθεί η πρόσφατη ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αλλά και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Δηλώσεις εκπροσώπων Ελλάδας και ΗΠΑ

Ο υπουργός Τύπου κατά τη χθεσινή ενημέρωση, κάλεσε τις ΗΠΑ αν ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού να κινηθούν στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και όχι να επιχειρούν να τις ανατρέψουν. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η πρωτοβουλία των ΗΠΑ για το Κυπριακό ξεκίνησε με υψηλούς τόνους και καλλιέργεια προσδοκιών, αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων βρίσκονται σε δυσαρμονία με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.Ο υπουργός Εθνική Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος απο τη Θεσσαλονίκη δήλωσε οτι διολισθαίνουν όσοι παραβλέπουν οτι το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.Χθές,ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε οτι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μία βαθιά σχέση και τα σχόλια ενός μόνου ατόμου είναι δύσκολο να τη βλάψουν,όμως ο υπουργός Εξωτερικών κ. Πάγκαλος προσπαθεί.

Θέσεις της αντιπολίτευσης για τριβές με ΗΠΑ

Η ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει αν το νέο διαρκές ξέσπασμα του υπουργού Εξωτερικών συνιστά νέα κυβερνητική πολιτική και επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Την εκτίμηση ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έχουν μπει σε κρίσιμη περίοδο διατυπώνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος κατηγορώνοντας την κυβέρνηση οτι αδρανεί.Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για αναίρεση της εξωτερικής πολιτικής και ζητεί εκ νέου τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Γραπτό μήνυμα Σημίτη σε Μιλόσεβιτς για Κόσοβο

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στο οποίο εκφράζεται η επιθυμία της χώρας μας για εξεύρεση λύσης με ειρηνικά μέσα στο Κοσσυφοπέδιο.Το μήνυμα αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου στα Τίρανα, από τον οποίο ο Αλβανός ομόλογός του Πασκάλ Μίλο ζήτησε η Ελλάδα να ασκήσει την επιρροή της για την εκτόνωση της κρίσης.

Σε εξέλιξη οκτώ πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Οκτώ πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.Συγκεκριμένα στην Περαχώρα και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας,όπου εκκενώθηκαν οι οικισμοί Φλάμπουρο και άλλος ένας κοντά στη Βουλιαγμένη,στη Μεθώνη Μεσσηνίας, στη θέση Ροβόλι στον Ταϋγετο στο δρόμο Σπάρτης -Καλαμάτας,στο Μεσολόγγι ,στον Ολυμπο και στο Αργυρό Ευβοίας.Μετά απο σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής,ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε οτι για πολλές απο τις πυρκαγιές υπάρχουν στοιχεία οτι πρόκειται για εμπρησμούς.

Μέχρι και αύριο το νέο κύμα καύσωνα

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενόψει του καύσωνα που επανέρχεται με το θερμόμετρο να φτάνει και να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές τους 41 βαθμούς. Ο καύσωνας θα μας ταλαιπωρήσει τουλάχιστον μέχρι και αύριο, καθώς από την Πέμπτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας από τα Δυτικά.

Μετατέθηκε για το φθινόπωρο η λήψη απόφασης απόσυρσης ΙΧ

Για το φθινόπωρο μετατέθηκαν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την απόσυρση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δρύς απέδωσε τη μετάθεση των σχετικών αποφάσεων στο υψηλό κόστος που θα έχει η εφαρμογή του μέτρου.

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την μετατροπή των Ειρηνοδικείων σε Πρωτοδικεία, αλλά και άλλες σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές στο ισχύον δίκαιό μας.Σύμφωνα με πληροφορίες, το προωθούμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη συγκρότηση των μικτών ορκωτών δικαστηρίων,την ευνοϊκή μεταχείρηση των χρηστών ναρκωτικών, την μετατροπή των ποινών, την κατόπιν μηνύσεως δίωξη για ακάλυπτες επιταγές κλπ.

Κατατέθηκαν δύο προσφορές για την πώληση των Κ.Α.Ε.

Δύο προσφορές κατατέθηκαν τελικά για την πώληση του 80% των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. Η γαλλική ΣΑΡΕΣΚΟ σε κοινοπραξία με τις ελληνικές εταιρίες καλλυντικών ΣΑΡΑΝΤΗ και ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ, προσέφεραν το ποσό των 93 δις δρχ. Η δεύτερη προσφορά αφορούσε σε υποσύσταση αμερικανική εταιρία, η οποία προσέφερε 156 δις δρχ, αλλά δεν προσκόμισε εγγυητική επιστολή.Οι προσφορές θα αξιολογηθούν μέσα σε πέντε ημέρες σε συνεργασία της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών και της Εθνικής Τράπεζας που είναι ο σύμβουλος της μετοχοποίησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ απο την Μπρέντα

Με ήττα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τα εντός έδρας φιλικά παιχνίδια ενόψει της νέας περιόδου, αφού οι πρωταθλητές έχασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, από την ολλανδική Μπρέντα με 1-0. Οι 10.000 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, δεν ικανοποιήθηκαν από το θέαμα που προσέφερε ο Ολυμπιακός, από τον οποίο ξεχώρισαν οι νεοαποκτηθέντες Αντζας και Λουτσιάνο. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του ``δεσίματος`` και των ``πειραματισμών``, φάνηκε καθαρά, η έλλειψη του επιτελικού μέσου.

Δεύτερος ο ΠΑΟ στο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Φραντσέσκο Μασέρ"

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την δεύτερη θέση στο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά ``Φραντσέσκο Μασέρ``, που διεξήχθη στην πόλη Τρέντο της Ιταλίας, αφού στον ``τελικό`` της διοργάνωσης, έχασε στα πέναλτι από την Μόντσα με 4-3 και ενώ ο αγώνας στην 45λεπτη του διάρκεια, έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 στα πέναλτι της Λάτσιο (κ.α. 1- 1).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,69, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 497,85, ελβετικό φράγκο προς 200,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 211,25, τη λίρα Κύπρου προς 575,60 και την ECU προς 333,12 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με εξασθένηση απο το απόγευμα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 22 έως 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου απο 24 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου απο 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά απο το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στη Θεσσαλονίκη ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 25 έως 39 και στην πόλη έως 40 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 July 1998 - 11:34:59 UTC