Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η ελληνοαμερικανική αντιπαράθεση για το Κυπριακό.
- Με τις θέσεις Πάγκαλου, για την πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό, τάχθηκε και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου,
- Τα πολιτικά κόμματα κατέκριναν τις δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων.
- Νέες απειλές κατα της Ελλάδας και της Κύπρου, εκτόξευσε χθές απο τα κατεχόμενα, ο Τούρκος πρόεδρος Σουλειμάν Ντεμιρέλ.
- Πατέρας και γιός εξακολουθούν να αγνοούνται ανοιχτά της Χίου όταν ανατράπηκε η βάρκα τους.
- Πέντε μέτωπα πυρκαγιών βρίσκονται και σήμερα σε εξέλιξη, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
- Καμία έκπτωση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, διακηρύσσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.
- Αιματηρή και αυτή η έξοδος. Δεκαεπτά νεκροί και 235 τραυματίες σε 185 τροχαία σε όλη τη χώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος στην υδατοσφαίριση.
- Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά από τη νέα περίοδο ο Κώστας Μάγλος.
- Νέος προπονητής του Αρη θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η ελληνοαμερικανική αντιπαράθεση για το Κυπριακό.

Διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο την αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό. Την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου ότι αποδείχθηκε χονδροειδές ψέμα η προεκλογική δέσμευση του προέδρου Κλίντον για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Ο κ.Πάγκαλος επανήλθε χθές με δηλώσεις από τη Θράκη, τονίζοντας οτι οι Αμερικανοί πρόεδροι, συστηματικώς αγνοούν κατα τις ομιλίες τους τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Με τις θέσεις Πάγκαλου, για την πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό, τάχθηκε και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου,

Με τις θέσεις του κ.Πάγκαλου, για την πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό, τάχθηκε και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος διερωτήθηκε μέχρι ποιού σημείου θα υπάρχει από την αμερικανική πλευρά όχι μόνο ανοχή, αλλά και επιβράβευση ουσιαστικά της Τουρκίας στην παραβίαση των κανόνων Διεθνούς Δικαίου. Ο κ.Ομήρου επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "έσκισαν τα ιμάτιά τους για τη νόμιμη προσγείωση των ελληνικών μαχητικών στην Πάφο, αλλά δεν αντέδρασαν για τις παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και πλοία, ούτε και για την παράνομη επίσκεψη Ντεμιρέλ στα κατεχόμενα".

Τα πολιτικά κόμματα κατέκριναν τις δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων.

Η Ν.Δ χαρακτήρισε ανιστόρητες και άδικες τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίες υπογράμμισε εντείνουν την τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σε κρίσιμα θέματα, όπως το Αιγαίο, το Κυπριακό, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, ενώ θεωρεί ως θετικό μέτρο την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισημαίνει ότι οι παράλληλες δηλώσεις Αμερικανών και Τούρκων, αποτελούν νέο και ποιοτικά επικίνδυνο στοιχείο γιατί αμφισβητούν ανοιχτά το μέχρι σήμερα διεθνές πλαίσιο του Κυπριακού.

Νέες απειλές κατα της Ελλάδας και της Κύπρου, εκτόξευσε χθές απο τα κατεχόμενα, ο Τούρκος πρόεδρος Σουλειμάν Ντεμιρέλ.

Ωστόσο σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προέβη χθες απο τα κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιέλ, ο οποίος τόνισε, ότι όποιος τολμήσει να αγγίξει τους Τουρκοκύπριους θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Παράλληλα κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι με το κάλυμμα του κοινού αμυντικού δόγματος ετοιμάζει επέμβαση στην Κύπρο, η οποία θα φέρει μόνο οδύνη και δάκρυα. Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι ο κ. Ντεμιρέλ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, γιά να θεωρεί ότι οι Τουρκοκύπριοι κινδυνεύουν από την Κυπριακή κυβέρνηση και την Ελλάδα.

Πατέρας και γιός εξακολουθούν να αγνοούνται ανοιχτά της Χίου όταν ανατράπηκε η βάρκα τους.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξανάρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ιάκωβου Μαυρέλη, 38 ετών και του γιού του, Ιωάννη, 13 ετών, η βάρκα των οποίων ανατράπηκε χθές λόγω θαλασσοταραχής, στη θέση Μούλα, ανοιχτά της Χίου. Στη βάρκα επέβαιναν άλλοι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι διασώθηκαν από διερχόμενο αλιευτικό.

Πέντε μέτωπα πυρκαγιών βρίσκονται και σήμερα σε εξέλιξη, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μικρή ύφεση παρουσίασε το πρωί η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Περαχώρα Κορινθίας, ενώ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά στην Τράπεζα Αιγίου, καίγοντας το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Σε εξέλιξη είναι και οι φωτιές στην Κρανιά Ολύμπου, Ποδαγορά Αμφιλοχίας και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όπου υπολογίζεται ότι αποτεφρώθηκαν πάνω από 15 χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Καμία έκπτωση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, διακηρύσσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.

Καμία έκπτωση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, διακηρύσσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", λίγα 24ωρα πριν από το αυριανό άνοιγμα προσφορών για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος. Υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στις διεθνείς αγορές, για επενδύσεις στη χώρα μας.

Αιματηρή και αυτή η έξοδος. Δεκαεπτά νεκροί και 235 τραυματίες σε 185 τροχαία σε όλη τη χώρα.

Αιματηρή αποδείχθηκε και αυτή η έξοδος από τα αστικά κέντρα στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο της χώρας. Από το πρωί της Παρασκευής, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε 185 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν, 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 235 τραυματίσθηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος στην υδατοσφαίριση.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος στην υδατοσφαίριση ανδρών, αφού στον τελικό που έγινε στο ανοικτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, επικράτησε με 10-8 της Πάτρας.

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά από τη νέα περίοδο ο Κώστας Μάγλος.

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορά από τη νέα περίοδο ο Κώστας Μάγλος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 23χρονος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2 χρόνων με δικαίωμα ανανέωσης για ένα ακόμη έτος. Οι συνολικές του αποδοχές θα φτάσουν τα 350 εκατ. δραχμές. Ο Μάγλος πριν από λίγες ημέρες ``κόπηκε`` από την 12άδα της εθνικής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας.

Νέος προπονητής του Αρη θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Νέος προπονητής του Αρη θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο Μακεδόνας τεχνικός συμφώνησε σε όλα με το νέο μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Γιώργο Μπάλτα σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ρίο Πατρών και έτσι θα βρίσκεται στο ''τιμόνι'' των ''κιτρίνων'' τη νέα περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,90, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 497,51, ελβετικό φράγκο προς 200,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,25, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 333,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά απο 20 έως 38 και κατα τόπους τους 39 βαθμούς και στο Αιγαίο απο 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 26 July 1998 - 14:10:36 UTC