Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καμίνι και σήμερα όλη σχεδόν η χώρα.
- Βέβαιος ο πρωθυπουργός για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000.
- Απο 20-25 Ιουλίου οι βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων.
- Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για παράνομες άδειες σεαλλοδαπούς.
- Στη Φθιώτιδα αύριο και μεθαύριο ο πρωθυπουργός.
- Σημαντικές συνομιλίες θα έχει στις ΗΠΑ ο Α. Τσοχατζόπουλος.
- Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Οριστικά εκτός εθνικής ομάδας τέθηκε ο Φάνης Χριστοδούλου.
- Νέο "επεισόδιο" στη κόντρα της διοίκησης της ΕΠΑΕ με τις ΠΑΕ.
- Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους είναι παίκτης της Νιούκαστλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καμίνι και σήμερα όλη σχεδόν η χώρα.

Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος του θερμομέτρου, ο οποίος για δεύτερη συνεχή μέρα θα φτάσει και πάλι τους 42 βαθμούς Κελσίου. Ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χθες απο τον καύσωνα σημειώθηκε αύξηση κατά 35% των λιποθυμιών, για τα οποία εκλήθη το ΕΚΑΒ, ενω διπλάσιος ήταν και ο αριθμός των ατόμων που μεταφέρθηκαν με σοβαρά αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα στα νοσοκομεία. Εκκληση για οικονομία στη κατανάλωση ρεύματος απευθύνει η ΔΕΗ.

Βέβαιος ο πρωθυπουργός για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000.

Ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2000 θα δώσει και πάλι την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ για το θετικό, πλούσιο και δημιουργικό έργο, που έχει επιτελέσει και επιτελεί, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την επίσκεψή του στο ΜΕΤΡΟ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει αταλάντευτα στην υλοποίηση των διαρθωτικών αλλαγών, που έχει εξαγγείλει. Ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι με διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους θα ληφθούν οι κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις των επόμενων μηνών.

Απο 20-25 Ιουλίου οι βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων.

Πέφτει σήμερα η αυλαία των εξετάσεων και των ειδικών μαθημάτων. Απο 20-25 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα των γενικών εξετάσεων και στα τέλη Αυγούστου οι βάσεις. Απο τις βαθμολογίες των γραπτών, που έχουν διορθωθεί μέχρι τώρα προκύπτει οτι στην Α' δέσμη θα υπάρξει πτώση στις βάσεις των χαμηλοβαθμων σχολών και σταθεροποίηση εως αυξητική τάση στις υψηλόβαθμες. Στη Β' δέσμη ελαφρα πτωτική τάση. Στην Γ' δέσμη σταθερότητα στις βάσεις με ενδεχόμενη πτωτικη τάση και στην Δ' δέσμη, ανοδική τάση.

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για παράνομες άδειες σεαλλοδαπούς.

Με καταθέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ενος δημοσιογράφου και του διευθυντή του ΚΕΠΥΟ, συνεχίστηκε χθες η έρευνα του εισαγγελέα, κ. Γεράκη, για παράνομες άδειες παραμονής στη χώρα μας αλλοδαπών. Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, κ. Βασιλόπουλου, αναγνωρίζεται η αυξητική τάση κρουσμάτων διαφθοράς στην αστυνομία, ενω κατηγορεί την Ενωση Αξιωματικών οτι είχε αντιδράσει στην ίδρυση ειδικής υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην Ελληνική Αστυνομία και δεν ήθελαν προϊστάμενο της υπηρεσίας αυτής εισαγγελικό λειτουργό.

Στη Φθιώτιδα αύριο και μεθαύριο ο πρωθυπουργός.

Επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο τη Φθιώτιδα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός θα θεμελιώσει το νέο περιφερειακό νοσοκομείο της Λαμίας, τις νέες εργατικές κατοικίες στην περιοχή της Ανθήλης και τη μία απο τις τρείς νέες γέφυρες στο Σπερχειό ποταμό. Αύριο το μεσημέρι θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, ενω θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

Σημαντικές συνομιλίες θα έχει στις ΗΠΑ ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί απο αύριο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα έχει επαφές με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, της εβραϊκής κοινότητας και με τον αρχηγό της CIA, Τζόρτζ Τένετ. Οι συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του θα αφορούν την αγορά στρατιωτικού υλικού, το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και την ίδρυση βαλκανικής πολυεθνικής δύναμης.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο για την ενέργεια του υπουργείου Ανάπτυξης ειναι το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Χθες η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, ειχε για το θέμα αυτό συνάντηση διαρκείας 1,5 ώρας με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστικά εκτός εθνικής ομάδας τέθηκε ο Φάνης Χριστοδούλου.

Οριστικά εκτός εθνικής ομάδας τέθηκε ο Φάνης Χριστοδούλου. Ο δυναμικός φόργουορντ του Παναθηναϊκού, συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα στη μέση, για το οποίο μάλιστα ίσως χρειαστεί να υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση. Κατά συνέπεια, στην προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έμειναν 18 παίκτες, ενώ 16 από αυτούς θα ταξιδεύσουν στη Λευκωσία για να πάρουν μέρος σε τετραεθνές τουρνουά από 6 έως 8 Ιουλίου.

Νέο "επεισόδιο" στη κόντρα της διοίκησης της ΕΠΑΕ με τις ΠΑΕ.

Νέο "επεισόδιο" στη κόντρα της διοίκησης της ΕΠΑΕ με το "μέτωπο" των δέκα ΠΑΕ, που έγινε εννέα. Το Εφετείο Αθηνών εκδίκασε την αίτηση αναστολής της ΕΠΑΕ κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία όρισε τριμελή επιτροπή, προκειμένου αυτή να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση. Ο Εθνικός, όμως, διαχώρισε τη θέση του από τις υπόλοιπες ΠΑΕ, που είναι σε κόντρα με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ, οι οποίες έγιναν έτσι εννέα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους είναι παίκτης της Νιούκαστλ.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους είναι και με την "βούλα" παίκτης της Νιούκαστλ, αφού το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, αποφάσισε να στείλει στην Αγγλία την "μπλέ" κάρτα του διεθνούς ποδοσφαιριστή, παρά την οικονομική διαφορά που έχει με τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,73, γαλλικό φράγκο προς 50,92, λίρα Αγγλίας προς 515,09, ελβετικό φράγκο προς 202,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,00, τη λίρα Κύπρου προς 582,08 και την ECU προς 338,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με ασθενείς ανέμους, οι οποίοι στα πελάγη θα είναι βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί 21 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 23 με 42 και στα νησιά 25 με 38 βαθμούς.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 25 με 41 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης,23 με 38 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 3 July 1998 - 8:00:08 UTC