Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπομονή, από την Κυριακή δροσίζει σε ολόκληρη τη χώρα.
- Φωτιές καίνε δάση στο Σοφικό, τη Βυτίνα, και το Δερβένι.
- Από ιδιώτες θα παράγεται το 28% της ηλεκτρικής ενέργειας.
- Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Δεκαεννέα πολυτελή αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν παράνομα στη χώρα.
- Ευχάριστες εκπλήξεις... περιμένουν τους φορολογουμένους.
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας.
- Τριαντάχρονος αγρότης τραυμάτισε θανάσιμα την τρίχρονη κόρη του.
- Ολοκλήρωσε την επισκεψή του σε Τσεχία και Σλοβακία ο Βαρθολομαίος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπομονή, από την Κυριακή δροσίζει σε ολόκληρη τη χώρα.

Εφιαλτική ήταν η κατάσταση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, αφού ο υδράργυρος ξεπέρασε κάθε όριο, και σε αρκετές μάλιστα περιοχές έφθασε στους 45 βαθμούς. Στην Αθήνα η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική αφού τον καύσωνα συνόδεψε το διοξείδιο του αζώτου, τοοποίο ξεπέρασε τα όρια λήψης έκτακτων μέτρων. Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε οτι οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και για το επόμενο 48ωρο. Μία μικρή γεύση δροσιάς θα πάρουμε από αύριο το απόγευμα, ενώ από τη Δευτέρα οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα πέσουν αισθητά.

Φωτιές καίνε δάση στο Σοφικό, τη Βυτίνα, και το Δερβένι.

Μόλις έπιασαν οι ζέστες, ξέσπασαν και οι φωτιές. Σήμερα αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας και μέχρι στιγμής έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους. Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές σε δασική έκταση στη Βυτίνα Αρκαδίας, στο Δερβένι Κορινθίας και στο χωριό Καρτερόλι κοντά στην Καλαμάτα, η οποία απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ ήδη εχει κάψει μία αγροικία και ένα ελαιοτριβείο.

Από ιδιώτες θα παράγεται το 28% της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από ιδιώτες θα παράγεται το 28% της ηλεκτρικής ενέργειας, από τις 19 Φεβρουαρίου του 2001, σύμφωνα με σχέδιο νόμου το οποίο ενεκρίθη σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο. Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος διευκρίνησε ωστόσο, οτι πριν κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρξει διάλογος, ώστε να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης την αύξηση κατά 3% των τιμολογίων της ΔΕΗ από τις 15 Ιουλίου.

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τα μολύβια άφησαν οριστικά για φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εξετασεις για αυτούς που διαγωνίζονταν στα ειδικά μαθήματα. Η αγωνία όμως θα κρατήσει μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, όπου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα των γενικών εξετάσεων.

Δεκαεννέα πολυτελή αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν παράνομα στη χώρα.

Δεκαεννέα πολυτελή αυτοκίνητα, τύπου "Πόρσε", "Μαζεράτι", "Τσερόκι", "Λάντσια" και "Ρόβερ", τα περισσότερα με ξένες πινακίδες, που κυκλοφορούσαν παράνομα στη χώρα, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Καλλιθέα. Τα 15 από τα 19 έφεραν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας και ήδη ερευνάται η περίπτωση παραποίησης των αριθμών πλαισίου των αυτοκινήτων και της λαθρεμπορίας. Στο πλαίσιο των ερευνών θα ζητηθεί και η συνδρομή της Ιντερπόλ.

Ευχάριστες εκπλήξεις... περιμένουν τους φορολογουμένους.

Μεγάλες και ευχάριστες εκπλήξεις, περιμένουν τους φορολογουμένους την επόμενη διετία, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών. Ειδικότερα, ο κ.Δρυς σε ομιλία του δήλωσε οτι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε μείωση των φορολογικών βαρών την επόμενη διετία. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα είναι παροχολογικές και ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι χαριστικά και αποσπασματικά.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας.

Την ημέρα των γενεθλίων του η τύχη γύρισε την πλάτη της στον δήμαρχο Πτολεμαϊδας, Πέτρο Τότη, που βρήκε το θάνατο, σε τροχαίο δυστύχημα, στον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Κοζάνης. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο του δήμου, που οδηγούσε ο Αλεξάκης Νέστορας, 30 χρόνων, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα. Νεκροί είναι ακόμη ο οδηγός του αυτοκινήτου και η 19χρονη Αικατερίνη Παπασταϊτη, που επέβαινε στη μοτοσικλέτα.

Τριαντάχρονος αγρότης τραυμάτισε θανάσιμα την τρίχρονη κόρη του.

Οικογενειακή τραγωδία στη Δεσκάτη Γρεβενών. Τριαντάχρονος αγρότης παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα με το ημιφορτηγο του την τρίχρονη κόρη του Ειρήνη. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην αυλή της μονοκατοικίας της οικογένειας, όταν ο πατέρας Τριαντάφυλλος Οικονόμου κίνησε το φορτηγάκι του με την όπισθεν, χωρίς, προηγουμένως να ελέγξει αν βρίσκεται κανείς πίσω από το όχημα. Προνανάκριση για το δυστύχημα διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης.

Ολοκλήρωσε την επισκεψή του σε Τσεχία και Σλοβακία ο Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ολοκλήρωσε την εξαήμερη επίσκεψή του στην αυτόνομη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τσεχίας, τον πρόεδρο της Γερουσίας και τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας. Επίσης, παρέστη σε επίσημη τελετή στο Πανεπιστήμιο Πρέσοφ όπου του απενεμήθη το Χρυσό Μετάλλιο του ιδρύματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από έναν αγώνα με όλα τα στοιχεία από ένα ψυχοφθόρο θρίλερ του Ντάριο Αρτζέντο, αλλά και τα δέκα πέναλτι που χρειάστηκαν για να βγει η ομάδα που θα συνεχίσει στο Παγκόσμιο κύπελλο, η Γαλλία έμεινε ζωντανή, ενώ η Ιταλία βρέθηκε σε ένα γνώριμο χώρο, όπως συμβαίνει στα τελευταία Μοντιάλε, στην κόλαση... Αγώνας και παράταση έληξαν 0-0, καθώς στα πρώτα 90 λεπτά, η ιταλική ομάδα, που βγήκε μόνο δυο-τρεις φορές με αξιώσεις μπροστά, δεν άφησε να αναπνεύσουν τα ατού της Γαλλίας, αν και ο Ζιντάν έδειξε ότι είχε μεγάλα κέφια. Ομως, η άμυνα της "Σγκουάντρα Ατζούρα" είχε... κλειδώσει έξω από την περιοχή της τους επιθετικούς των "τρικολόρ". Στην παράταση, η γαλλική ομάδα εκτός από την κόπωση έπρεπε να βγάλει από πάνω της και το άγχος της αποτυχίας, κάτι που εκμεταλεύθηκε η Ιταλία, που πέρασε στην επίθεση και έχασε μία εκπληκτική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης με τον Μπάτζιο, ο οποίος με περίτεχνο τρόπο έστειλε την μπάλα να ξύσει το δοκάρι του Γάλλου τερματοφύλακα. Μετά απ'αυτό, όλα έδειχναν ότι η μεγάλη σύγκρουση χρειάζονταν και τα πέναλτι. Η διαδικασία των κτυπημάτων ξεκίνησε ευνοϊκά για τους Ιταλούς, καθώς ο Λιζαραζού έστειλε το δεύτερο πέναλτι στην αγκαλιά του Παλιούκα. Ομως, ο Αλμπερτίνι αμέσως μετά έκανε ακριβώς το ίδιο... Ετσι, χρειάστηκε το τελευταίο πέναλτι, που κτύπησε ο Ντι Μπιάτζο, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και τα κεφάλια των Ιταλών στο... χορτάρι. Ο Πλατινί στις εξέδρες, μαζί με τους Σιράκ και Ζοσπέν, χειροκροτούσε, αν και θα προτιμούσε στη θέση της Ιταλίας να βρίσκοταν η... Γερμανία, η πιθανή αντίπαλος της Γαλλίας στην επόμενη φάση. Η Ιταλία, για μία ακόμα φορά δεν παρουσίασε τον καλό της εαυτό, καθώς τα περισσότερα ατού της ήταν ντεφορμέ, με πρώτο τον Ντελ Πιέρο και είναι απορίας άξιο πως κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι κόντρα σε μία ιδιαίτερα δυνατή Γαλλία, που εκτός ακραίου απροόπτου θα βρεθεί στον τελικό. Από την ιταλική ομάδα ξεχώρισαν οι Καναβάρο, Μαλντίνι Παλιούκα και Κοστακούρτα, ενώ από τη Γαλλία οι Ντεσάμπ, Ζιντάν, όσο είχε δυνάμεις, Ντεσαγί, Πετί και Μπαρτέζ. Η διαιτησία ήταν άψογη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,66 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,22, γαλλικό φράγκο προς 50,77, λίρα Αγγλίας προς 510,32, ελβετικό φράγκο προς 202,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,03, τη λίρα Κύπρου προς 581,59 και την ECU προς 336,89 δραχμές.

Οι ρευστοποιήσεις μέρους των μεγάλων κερδών που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση οδήγησαν σήμερα την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2507,05 μονάδες μειωμένος κατά 0,90%. Σε εβδομαδιαία βάση παρουσίασε σημαντική άνοδο 4,74%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 84,3 δισ. δρχ. Με άνοδο 0,39% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς βοριάδες, που μέχρι αργά τη νύχτα θα επικρατήσουν σ'όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 21 με 37 βαθμούς, στα δυτικά 23 με 39 και στην υπόλοιπη χώρα 24 με 42 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα, πάντως, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σ'όλη τη χώρα. Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο στην Αθήνα, με ασθενείς και αργότερα μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 27 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 25 με 37 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 4 July 1998 - 0:30:07 UTC