Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Bίαιες συγκρούσεις εκπαιδευτικών-αστυνομίας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στο Λονδίνο ο Κ.Σημίτης
  • [02] Ποινή 41χρόνων στο Σ.Λογοθέτη
  • [03] Στην Βουλή η απόφαση για Καραμηνά
  • [04] Επιστολή εκσυγχρονιστών προς Σημίτη
  • [05] Κακλαμάνης-Διάσκεψη Συμβ.Ευρώπης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Δίκη Βαγιωνή
  • [07] Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Περιστέρι
  • [08] Ελγίνεια:Σεμινάριο αντί διεθνούς επιτροπής
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] ΝΑΤΟ-Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] G8:Κυρώσεις σε Ινδία-Πακιστάν
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Το φαινόμενο των ποδοσφαιρόφιλων
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Καθοριστική συνάντηση για την Ιονική
  • [13] Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [14] Βιάγκρα για γυναίκες
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Bίαιες συγκρούσεις εκπαιδευτικών-αστυνομίας

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:52:40
    Bίαιες συγκρούσεις μεταξύ καθηγητών και αστυνομίας σημειώθηκαν σήμερα σε όλα σχεδόν τα εξεταστικά κέντρα για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    Επεισόδια έγιναν στα Πατήσια, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, όπως στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στην Κοζάνη και στην Κρήτη.

    Η πρώτη ημέρα των εξετάσεων σημαδεύτηκε απο τις μάχες σώμα με σώμα, ενώ δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν για να διαγωνιστούν. Επισήμως, το υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι η συμμετοχή κυμαίνεται γύρω στο 55%.

    Ο προέδρος της κεντρικής επιτροπής του διαγωνισμού, κ. Γιώργος Βέης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί ο διαγωνισμός να επαναληφθεί για όσους παρεμποδίστηκαν να πάρουν μέρος.

    Επίσης, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών αναβλήθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που ήταν να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο και θα γίνουν το επόμενο.

    Στα δικαστηρια αναβλήθηκε η δίκη των οκτώ που είχαν συλληφθεί στα επεισοδια της Πέμπτης. Η δίκη των έξι θα γίνει τη Δευτέρα και άλλων δύο στις 26 του μήνα, γιατί είναι κτυπημένοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:57:40

    [01] Στο Λονδίνο ο Κ.Σημίτης

    Για το Λονδίνο αναχώρησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, καλεσμένος του Βρετανού πρωθυπουργού, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Καρντίφ.

    Αύριο στις 09.00πμ θα συναντηθεί με τον Τόνι Μπλέρ.

    "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκρίνει στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ την βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων και ούτε και πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις που θα της ασκηθούν," δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Θόδωρος Πάγκαλος.

    [02] Ποινή 41χρόνων στο Σ.Λογοθέτη

    Σε ποινή φυλάκισης 41 χρόνων και 9 μηνών, καταδίκασθηκε ο Στέλιος Λογοθέτης από το Μονομελές Πλημμελιοδικέιο Πειραιά για οφειλές του Δήμου προς το ΙΚΑ, συνολικού ύφους 1,5 δις δραχμών.

    Ο κ. Λογοθέτης, που άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος έκανε λόγο για προσχεδιασμένη καταδίκη και πολιτική δίωξη.

    [03] Στην Βουλή η απόφαση για Καραμηνά

    Η ολομέλεια της Βουλής καλείται τώρα να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμηνά για την εμπλοκή του στο τροχαίο που κόστισε τη ζωή στην 26χρονη δασκάλα 'Ελλη Πηλίδου.

    Την παραπομπή του θέματος στη Βουλή για άρση της ασυλίας του βουλευτή αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Δεοντολογίας του κόμματος.

    Το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να αρθεί η ασυλία του και εάν δεν γίνει αυτό από τη Βουλή, κάλεσε τον βουλευτή να παραιτηθεί. Στην περίπτωση που δεν το πράξει, θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής.

    [04] Επιστολή εκσυγχρονιστών προς Σημίτη

    Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν 20 βουλευτές που ανήκουν στο εκσυγχρονιστικό μπλόκ.

    Καλούν τον κ. Σημίτη να τηρήσει σκληρότερη στάση στο εσωκομματικό πεδίο, ενώ ασκούν κριτική σε ορισμένους υπουργούς για το έργο τους.

    [05] Κακλαμάνης-Διάσκεψη Συμβ.Ευρώπης

    Την αντιφατική στάση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία θέτει όρους για την ένταξη νέων μελών αλλά δεν εφαρμόζει τους ίδιους όρους για τις χώρες που είναι ήδη μέλη επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

    Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ``σημασία έχει η θέση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη Διεύρυνση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή των νέων χωρών που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους. Είναι αντιφατική, όμως, η στάση της αν θέτει, και καλώς θέτει, αρχές και προϋποθέσεις για την ένταξη νέων χωρών μεταξύ των οποίων είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η λειτουργία της Δημοκρατίας, ο σεβασμός των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου αλλά αυτές τις αρχές δεν παίρνει αυστηρά μέτρα ακόμα και μέχρι της αποβολής απο τις τάξεις του για να τις εφαρμόσει στις χώρες εκείνες οι οποίες είναι ήδη μελη και δεν τις σέβονται``.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 18:26:23

    [06] Δίκη Βαγιωνή

    Ξέσπασε πάλι σήμερα στο δικαστήριο η μητέρα τής Νέλλης Πίσχου, όταν αντίκρυσε τον Ιωσήφ Βαγιωνή, τον οποίο αποκάλεσε για μία ακόμη φορά δολοφόνο και του επιτέθηκε, εκφράζοντας με το δικό της τρόπο την απέχθειά της στο πρόσωπό του.

    Ο συνήγορος του Βαγιωνή ζήτησε να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τρία ελαφρυντικά.

    [07] Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Περιστέρι

    Στον αέρα βρέθηκαν κυριολεκτικά οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Περιστέρι.

    Ενας υπόκωφος θόρυβος και ένας έντονος κρότος τούς ξύπνησε στις δυο τα ξημερώματα. Εντρομοι διαπίστωσαν ότι οι κρεββατοκάμαρές τους έβλεπαν στο κενό.

    Η κατάρρευση προήλθε απο τις εργασίες ανέγερσης οικοδομής σε διπλανό οικόπεδο.

    [08] Ελγίνεια:Σεμινάριο αντί διεθνούς επιτροπής

    "Σεμινάριο" διεθνών εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, προτείνει το Βρετανικό Μουσείο αντί της διεθνούς επιτροπής που ζήτησε η Ελλάδα.

    Απο την Βοστωνη ομως ερχεται μια κινηση καλης θελήσεως .Το Μουσείο Καλων Τεχνων επιστρεφει 270 αγγεια.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:57:25

    [09] ΝΑΤΟ-Κοσσυφοπέδιο

    Η κλασσική συνταγή της διπλωματίας υπό την απειλή της χρήσης βίας, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος στη Δύση για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, όπως εξάλλου δήλωσε και η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μάντλιν Ολμπράιτ, η οποία συμμετέχει στη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ πλέον Ανεπτυγμένων Βιομηχανικά κρατών του κόσμου, που γίνεται στο Λονδίνο.

    Την ίδια ώρα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ, οι οποίοι επίσης θα έχουν ως κύριο θέμα της συνόδου τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

    Συναντήσεις που γίνονται μία μέρα αφότου το ΝΑΤΟ προειδοποίησε το Βελιγράδι ότι θα επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να θέσει τέρμα στις εχθροπραξίες στο Κοσσυφοπέδιο.

    Λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει ένα δημοσίευμα των Νιου Γιορκ Τάιμς, που επικαλούμενοι στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες γράφουν ότι ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς διέταξε τον στρατό να ναρκοθετήσει τα σύνορα με την Αλβανία, προφανώς για να εμποδίσει την επιστροφή των προσφύγων και να μην επιτρέψει στους αυτονομιστές να στραφούν προς τα Σκόπια για να προμηθευθούν όπλα.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:57:53

    [10] G8:Κυρώσεις σε Ινδία-Πακιστάν

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ (G8) συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την καθυστέρηση της παροχής δανείων προς την Ινδία και το Πακιστάν, τιμωρώντας έτσι τις δύο χώρες για τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές τους.

    "Οφείλαμε να εργαστούμε για την αναβολή των προβλεπομένων δανείων, εκτός από αυτά που αποσκοπούν στην κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών", δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπραϊτ, η οποία πρότεινε στους επτά συναδέλφους της το εν λόγω μέτρο.

    "Οι σχέσεις μας με την ινδία και το Πακιστάν", πρόσθεσε η Ολμπραϊτ, "δεν πρέπει να παραμείνουν οι ίδιες σαν να μην έχει μεσολαβήσει τίποτα". Για την υλοποίηση των κυρώσεων αυτών, οι Οκτώ θα χρησιμοποιήσουν τις ψήφους τους στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς για να αναβληθούν οι αποφάσεις που αφορούν τα δάνεια προς την Ινδία και το Πακιστάν.

    Οι Οκτώ ανέφεραν ότι παράλληλα θα ενθαρρύνουν την ινδική και την πακιστανική κυβέρνηση "να αποφύγουν τις φραστικές αντεγκλήσεις ως προς το θέμα του Κασμίρ και να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τα επίμαχα προβλήματα με σοβαρό τρόπο".

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:56:33

    [11] Το φαινόμενο των ποδοσφαιρόφιλων

    Τό φαινόμενο τών ποδοσφαιρόφιλων πού τέτοιες ημέρες, ημέρες Μουντιάλ δηλαδή, είναι χιλιάδες, έχει απασχολήσει ειδικούς σέ όλον τόν κόσμο.

    Τά συμπεράσματα είναι λοιπόν ότι την ώρα που κορυφώνεται το πάθος για τη στρογγυλή θεά, μειώνεται το ερωτικό πάθος των συζύγων, γεγονός που προκαλεί βεβαίως τα ... γνωστά προβλήματα σε χιλιάδες ζευγάρια.

    Ολος ο πλανήτης ζει και θα ζει για ένα μήνα στον ρυθμό της θεάς μπάλλας.

    Ερευνες έδειξαν ότι στην θέα της μπάλλας στα δίκτυα, η τεστοστερόνη αυξάνεται κατά 20% σ αυτούς που κερδίζουν.

    Στη Βρεταννία, η ίδια έρευνα δείχνει ότι την ώρα των αγωνων κατεβάζουν τη σημαία τους στα δύο τρίτα των 18.000 λονδρέζικων ταξί.

    Δεν συζητάμε βέβαια για τη Βραζιλία.

    Το Ρίο ζει ήδη στο ρυθμό του Ρονάλντο και της παρέας του.

    Οι μεγάλες επιχειρήσεις έβαλαν γιγαντοοθόνες μέσα στις επιχειρήσεις για να μην κάνουν κοπάνα οι εργαζόμενοι.

    Το ίδιο και στα νοσοκομεία, όπου μεταξύ μιας ένεσης καί μίας εξετασης γιατροί και νοσοκόμες ρίχνουν και μια ματιά στην τηλεόραση.

    Και φυσικά στην όλη τρέλλα κερδισμένοι είναι οι επιτήδειοι, όπως αυτοί με μποξεράκια που διαφημίζουν το μουντιάλ της Γαλλίας.

    Καί επιστρέφουμε στήν Βρετανία γιά ένα τελευταίο.

    Το 95% των Αγγλων από 20 έως 34 χρόνων, κάθε κοινωνικού στρωματος απάντησε ότι προτιμάει να δεί όποιο από τα παιγνίδια του Μουντιάλ από το να κάνει έρωτα με τη γυναίκα των ονείρων του.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:56:00

    [12] Καθοριστική συνάντηση για την Ιονική

    Καθοριστικής σημασίας είναι η συνάντηση των νομικών συμβούλων των εργαζομένων στην Ιονική με το Διοικητή και τους Νομικούς Συμβούλους της Εμπορικής τράπεζας, συνάντηση που είναι σε εξέλιξη.

    Το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Δ.Σ του σωματείου των υπαλλήλων για να καθορίσει την περαιτέρω στάση τους,

    Κλειστές ήταν σήμερα οι κρατικές Τράπεζες από την 24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ.

    [13] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 2,19 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.485,74 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 45 δισεκατομμύρια 193 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:57:05

    [14] Βιάγκρα για γυναίκες

    Ενώ το διάσημο χάπι κατά της ανδρικής ανικανότητας "Βιάγκρα" δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην Ιταλία, εδώ και έξι μήνες δώδεκα Ιταλίδες δοκιμάζουν τη γυναικεία εκδοχή του χαπιού αυτού, έγραψε σε δημοσιευμά της η ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε ντελα Σέρα".

    Οι γυναίκες αυτές, που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και έχουν χάσει την ερωτική επιθυμία, μετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κλινικών δοκιμών που διοργανώθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, η οποία παρασκευάζει το "Βιάγκρα".

    Στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν 500 Ευρωπαίες, οι οποίες δοκιμάζουν τρεις διαφορετικούς τύπους σιλντεναφίλης, του ενεργού μορίου του Βιάγκρα.

    Στην Ιταλία, η κλινική δοκιμή της γυναικείας εκδοχής του "Βιάγκρα" γίνεται στο τμήμα μαιευτικής και γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Πίζας, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αντρέα Γκενατσάνι. Στις τρεις ασθενείς που μετέχουν στο πρόγραμμα χορηγείται ένα εικονικό φάρμακο και στις υπόλοιπες δόσεις σιλντεναφίλης των 10 έως 15 χιλιοστογράμμων, δήλωσε ο καθηγητής Γκενατσάνι στην "Κοριέρα ντέλα Σέρα".

    Ο ίδιος τονίζει ότι το "Βιάγκρα" σε οποιαδήποτε εκδοχή του --για άνδρες ή για γυναίκες-- δεν πρέπει να θεωρείται αφροδισιακό.

    "Δεν ενεργεί απευθείας στον οργασμό των γυναικών, αλλά αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στις γεννητικές ζώνες βελτιώνοντας τη σεξουαλική επαφή στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και έχουν χάσει την ερωτική επιθυμία", πρόσθεσε ο Γκενατσάνι.

    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι αντενδείξεις για τη χρήση της γυναικείας εκδοχής του "Βιάγκρα" είναι οι ίδιες με αυτές που ισχύουν για τους άνδρες και δεν πρέπει να χορηγείται σε καρδιοπαθείς.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 12-Jun-98 17:58:35
    Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο, σε ολόκληρη την χώρα ,προβλέπει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι.

    Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά και πιθανόν να βρέξει κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη άστατος ο καιρός με πιθανότητα βροχής ή και καταιγίδας.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 12-Jun-98 17:58:25
    Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, με κύριο όμως χαρακτηριστικό την επικράτηση ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων, ενώ οι βροχές θα είναι λίγες, τοπικού χαρακτήρα και μόνο το Σάββατο στη κεντρική και βορεια Ελλάδα. Την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται και διατηρείται καλός μέχρι την Τετάρτη.

    Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου θα βρέξει για λίγο το πρωί, αλλά στη συνέχεια και εκεί θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα είναι παντού βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφωρ, με τάση όμως να εξασθενήσουν απο το βράδυ και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη λίγο και θα πλησιάσει στα βόρεια στους 30 βαθμούς και στους 29 με 31 στην υπόλοιπη χωρα.

    Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, με τοπική συννεφιά μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι παραμένουν βορειοδυτικοί όχι όμως περισσότερο απο 4 μποφωρ και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα φθάσει στους 31 βαθμούς στα βόρεια και στους 30 με 32 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 18 June 1998 - 0:32:36 UTC