Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-07-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 03/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στην Αλβανία, ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και φιλοβασιλικών οπαδών στην πλατεία των Τιράνων,στη διάρκεια συγκέντρωσης του διεκδικητή του θρόνου Λέκα του 1ου.
  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από αύριο και για πέντε μέρες τα δασαρχεία και τα δασονομεία όλης της χώρας.
  • Να αφαιρεθει απο την στρατιωτικη δικαιοσυνη η υποθεση της δολοφονιας του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου και να ανατεθει στην τακτικη ζητα ο πατερας του νεκρου με μηνυτηρια αναφορα που κατεθεσε το πρωι στην Εισαγγελια του Αρειου Παγου.
  • Χωρίς νοσοκομεία και δασοπροστασία η χώρα ενόψει του δεύτερου κύματος καύσωνα που σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έρχεται το Σαββατοκύριακο.


ΑΛΒΑΝΙΑ

- Στην Αλβανία, ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και φιλοβασιλικών οπαδών στην πλατεία των Τιράνων,στη διάρκεια συγκέντρωσης του διεκδικητή του θρόνου Λέκα του 1ου.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Σκεντέρμπεϊ και ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής.

Στη συγκέντρωση παρίσταντο περί τους 500 υποστηρικτές του διεκδικητή του θρόνου.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι υπέρ της μοναρχίας ψήφισε το 35,7% των ψηφοφόρων.

Ο Λέκα Ζόγου, γιός του έκπτωτου βασιλιά της Αλβανίας, έχει καταγγείλει καλπονοθία εκ μέρους του Σοσιαλιστικού κόμματος, υποστηρίζοντας ότι στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής το 54% των Αλβανών τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης της μοναχίας.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ερωτική τραγωδία το πρωί στου Γκύζη...

Ο 45χρονος Αθανάσιος Κουτσογιανόπουλος πυροβόλησε και σκότωσε την 35χρονη πρώην κουνιάδα και ερωμένη του Παναγιώτα Βαλτεσινιώτη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της Βαλτετσινιώτη στην οδό Νοντάου 9.

Στο αυτοκίνητο του θύματος επέβαινε και ο αραβωνιαστικός της Δημήτρης Κοτσάκης 33 ετών, ο οποίος υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό.

Δασικοί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από αύριο και για πέντε μέρες τα δασαρχεία και τα δασονομεία όλης της χώρας.

Οι δασολόγοι αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας τους, και αύριο στην πανελλαδική τους συνελεύση θα καθορίσουν την περεταίρω στάση τους με βάση τ'αποτελέσματα της σημερινής τους συνάτησης με τον υπουργό Γεωργίας.

Ο κ.Τζουμάκας δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει δύο από τα βασικά αιτήματα του κλάδου, δηλαδή την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την καταβολή των υπερωριών.

Ρωμιόπουλος

Να αφαιρεθεί από την στρατιωτική δικαιοσύνη η υπόθεση της δολοφονίας του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου και να ανατεθεί στην τακτική ζητά ο πατέρας του νεκρού με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην αναφορά του κάνει λόγο για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή μέσω του στρατού και καταγγέλει προσπάθεια για συγκάλυψη στην αποκάλυψη των υπευθύνων για το θάνατο του γιού του.

Εξ'άλλου ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Ρωμιοπούλου, Πάνος Γιαμαρέλος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για την εξαφάνιση των σπλάχνων του στρατιώτη μετά την πρώτη νεκροψία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος τάχθηκε υπέρ των ιατροδικαστών που εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφονία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Εισαγγελέα του στρατοδικείου Ξάνθης Γεωργιου Μπέη, ο οποίος άφησε αιχμές για παρέμβαση του Υπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης.

Σήμερα πάντως ο κ.Γιαννόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμμιά αντιδικία ανάμεσα στο υπουργείο και τον ιατροδικαστή Ξάνθης και δεν έγινε καμμιά επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης

ΚΑΥΩΝΑΣ/ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Χωρίς νοσοκομεία και δασοπροστασία η χώρα ενόψει του δεύτερου κύματος καύσωνα που σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έρχεται το Σαββατοκύριακο.

Η Μετεωρολογική υπηρεσία με έκτακτο δελτίο της κάνει λόγο για βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας, που το Σαββατοκύριακο θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των δασικών υπαλλήλων.

Η ΕΙΝΑΠ άρχισε από σήμερα πενθήμερη απεργία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η τετραήμερη απεργία των ειδικευομένων γιατρών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή έκαναν το πρωί οι φαρμακοποιοί που εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία για τις 10 και 11 Ιουλίου.

Με προσωπικό ασφαλείας, εξ'άλλου, θα λειτουργούν από αύριο και για πέντε μέρες τα δασαρχεία και τα δασονομεία όλης της χώρας.

Οι δασολόγοι αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας τους και αύριο στην πανελλαδική τους συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους με βάση τ'αποτελέσματα της σημερινής συνάντησής τους με τον υπουργό Γεωργίας.

Ο κ. Τζουμάκας, δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει δύο βασικά αιτήματα του κλάδου, δηλαδή την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την καταβολή των υπερωριών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Χωρίς προβλήματα τα αεροπορικά δρομολόγια, αλλά ακριβότερα τα εισιτήρια της Ολυμπιακής. Οι τιμές στις πτήσεις εσωτερικού, θα αυξηθούν έως και 23%.

ΙΚΑ/ΔΕΗ

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο παραπέμπει τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νομοθεσία που διέπει το καθεστώς εργασίας των υπαλλήλων του ΙΚΑ και της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο κ. Φλύν, η νομοθεσία αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κοινωνικής ασφάλισης και ίσης αμοιβής.

Συγκεκριμένα η επιτροπή υποστηρίζει ότι οι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ και της ΔΕΗ που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το '89 υφίστανται διακρίσεις εις βάρος τους, σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, όσον αφορά τη μέθοδο υπολογισμού των συντάξεών τους, αφού μέχρι τότε δεν έπαιρναν επίδομα γάμου.

ΣΕΒ

Αναστάτωση και αντίδρασεις από προτάσεις που φέρεται να υπέβαλε ο ΣΕΒ για την ανεργία στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

Οι προτάσεις αυτές μεταξύ άλλων προβλέπουν περικοπή ημερομισθίων κατά 10% στις περιοχές που υπάρχει κρίση, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και αύξηση του ορίου απολύσεων.

Ο Πρόεδρος του Σύνδεσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ιάσων δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν σε σχέδιο του 95, και ότι ο ΣΕΒ δεν έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για τα θέματα του κοινωνικού διαλόγου.

Αντίθετα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Μανώλης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ο ΣΕΒ υπέβαλε τις επίμαχες προτάσεις στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας κοινωνικού διαλόγου.

ΦΩΤΙΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται, αυτήν την ώρα, δύο φωτιές σε Αντίριο και Ιστιαία, αντιστοίχως.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει φέτος στον ελληνικό τουρισμό μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με δυσλειτουργίες στις ΔΕΚΟ και την έλλειψη τουριστικής υποδομής.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα προβλήματα στ'αεροδρόμια, την καθυστέρηση της διαφημιστικής προβολής του ΕΟΤ, την αυθαίρετη χρήση των αιγιαλών, τη συνέχιση της άγρας πελατών στα νησιά και την επιβολή φοροεισπρακτικής -όπως αναφέρουν- πολιτικής στον κλάδο που υπονομεύει την οικονομική του βιωσιμότητα.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου απέρριψε το Ελληνικό αίτημα να καταβληθούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των 18 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το ξενοδοχείο "Εουρόπα" του Καϊρου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα Αιγυπτιακής εφημερίδας.

Η απόρριψη του αιτήματος στηρίχθηκε στις διεθνείς συμβάσεις για την τρομοκρατία που έχει υπογράψει η Αίγυπτος, υποδεικνύοντας να ασφαλίζονται οι Ελληνες Τουρίστες, όπως οι Αμερικανοί.

ΛΑΡΙΣΑ

Αιματηρή εισβολή Αλβανών κουκουλοφόρων τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειας Γεώργιου Καμίλη στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λάρισας-Τυρνάβου.

Οι κακοποιοί μπήκαν για να κλέψουν και όταν έγιναν αντιληπτοί άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας.

Βαριά τραυματισμένος, είναι ο Παναγιώτης Καμιλης 24 χρονων,ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποίησεις των νοσοκομειακών και ειδικευόμενων γιατρών Αθήνας και Πειραιά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί άρχισαν από σήμερα νέα πενθήμερη απεργία και τετραήμερη οι ειδικευόμενοι που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν το πρωί οι φαρμακοποιοί που εξήγγειλαν και νέα σαραντάωκταωρη απεργία στις 10 και 11 Ιουλίου.

ΛΙΣΤΑ

- Με το ερώτημα της απόταξης παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ανδρέας Σουλτάτος,ο οποίος υπηρετεί στη Βουλή και ήταν ο συντάκτης της λίστας με τα πολιτικά πιστεύω των αστυνομικών.

Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας και απόλυσης παραπέμφθηκε και ο αρχιφύλακας Μανώλης Μπορμπαντωνακης ο οποίος δακτυλογράφησε τη λίστα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τέλος στη δοκιμασία των εξετάσεων για τους περισσότερους υποψήφιους.

Υπολοίπονται οι εξετάσεις των Ειδικών μαθημάτων που αρχίζουν από αύριο για 40 χιλιάδες υποψήφιους.

Τα θέματα των μαθηματικών σήμερα στη Τέταρτη Δέσμη ήταν εύκολα και αναμενόμενα και προέρχονταν από κεφάλαια των ολοκληρωμάτων και των πινάκων.

Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

ΔΙΕΘΝΗ

- Σε προσωπικό πόλεμο έχει εξελιχθεί η διαμάχη Τσιλέρ και τουρκικής δικαιοσύνης. Χθες βράδυ,κατέθεσε σε εισαγγελέα της Αγκυρας ο σύζυγος της Τανσού Τσιλλέρ,Οζέρ, σχετικά με τις κατηγορίες περί αναμειξης του σε σκάνδαλα διαφθοράς,τη περίοδο της κυβερνητικής θητείας της συζύγου του.

Το Κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ έχασε ακόμη μία ακόμα έδρα στη Βουλή καθώς ο βουλευτής Τσεμάλ Αλιζάν, το εγκατέλειψε προσχωρώντας σε ένα μικρό κόμμα το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Δεκατέσσερις εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άγνωστος αριθμός έχει τραυματιστεί από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε καράβι υπό κατασκευή σε ναυπηγείο της Βαλένθια, έγινε γνωστό από τοπικές σωστικές υπηρεσίες. Η φωτιά προκλήθηκε από διαρροή καυσίμων.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση απέρριψε πρόσφατα το αίτημα που της παρέδωσε η ελληνική πρεσβεία στο Κάϊρο, με το οποίο ζητείται η αποζημίωση των Ελλήνων τουριστών, που δολοφονήθηκαν και τραυματίσθηκαν κατά την τρομοκρατική ενέργεια στο ξενοδοχείο EUROPA και στην οποία βρήκαν το θάνατο 18 Ελληνες.

Ενα ακόμη ακόμη από τα μεγάλα αστέρια της Χρυσής Εποχής του Χόλυγουντ ο Τζέημς Στιούαρτ άφησε, σε ηλικία 89 ετών, την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χίλς.

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες δύο μέρες.Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 8 άτομα τραυματίστηκαν ενώ η τύχη μιάς γυναίκας αγνοείται.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις μονάδες, σημειώνοντας κατά τοις εκατό.

Από τις 223 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 51 παρουσίασαν άνοδο
* 29 παρέμειναν σταθερές και
* 143 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Ιουλίου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ.........271,9    279,3    275,0
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ......155,8    160,0    157,6
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.........451,4    463,7    456,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......185,8    190,8    187,9
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........46,2     47,5     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.....238,1    244,6    240,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ......197,0    202,3    199,3
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..205,0    210,6    207,4
    E.C.U................306,0    314,4    309,6

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 3 July 1997 - 16:03:28 UTC