Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-07-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 03/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Αιματηρή εισβολή αλβανών κουκουλοφόρων στο σπίτι της οικογένειας Γεώργιου Καμίλη στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λάρισας-Τυρνάβου.
  • Συγχυση και αναστατωση απο προτασεις του ΣΕΒ για την ανεργια που συμφωνα με σημερινο δημοσιευμα της Ελευθεροτυπιας υποβληθηκαν στο πλαισιο του κοινωνικου διαλογου.
  • Η κυβερνηση της Αιγυπτου απερριψε το αιτημα της Ελλδας για την καταβολή αποζημίωσης στους συγγενείς των 18 θυμάτων της τρομοκρατικής επιθεσης έξω από το ξενοδοχείο "Εουρόπα" του Καϊρου οπως αναφερει σημερινο δημοσιευμα εφημεριδας της Αιγυπτου.
  • Με το ερωτημα της αποταξης παραπεμφθηκε στο Πειθαρχικο Συμβουλιο της Αστυνομιας ο αστυνομικος υποδιευθυντης Ανδρεας Σουλτάτος που υπηρετει στη Βουλη.


ΑΛΒΑΝΟΙ

Αιματηρή εισβολή αλβανών κουκουλοφόρων στο σπίτι της οικογένειας Γεώργιου Καμίλη στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λάρισας-Τυρνάβου.

Οι κακοποιοί μπήκαν για να κλέψουν και όταν έγιναν αντιληπτοί άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας.

Βαριά τραυματισμένος, είναι ο Παναγιώτης Καμιλης 24 χρονων,ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη.

Οι γονείς του και η αδελφή του τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαρισσας.

ΣΕΒ

Σύγχυση και αναστάτωση από προτάσεις του ΣΕΒ για την ανεργία που σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Ιάσων Στράτος δήλωσε πως δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις του Συνδέσμου.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Μανώλης μιλώντας στον Αντέννα υποστηρίζει ότι υπέβαλε τις επίμαχες προτάσεις στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας κοινωνικού διαλόγου.

Ο κύριος Στράτος υποστήριξε ότι το δημοσίευμα στηρίζεται σε σχέδιο που είχε συντάξει ο ΣΕΒ το 95.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΣΕΒ προτείνει, οι αμοιβές των εργαζομένων στις βιομηχανικές περιοχές με κρίση να είναι ως και 10% χαμηλότερες, δύο εργαζόμενοι να μοιράζονται την ίδια θέση, την απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές του νεοπροσλαμβανόμενου για δύο χρόνια, πρακτική εξάσκηση των νέων σε επιχειρήσεις με ελάχιστη αμοιβή και την αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων στα πέντε άτομα το μήνα.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Η κύβερνηση της Αιγύπτου απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για την καταβολή αποζημίωσης στους συγγενείς των 18 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το ξενοδοχείο "Εουρόπα" του Καϊρου όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας της Αιγύπτου.

Η απόρριψη του αιτήματος στηρίχθηκε στις διεθνείς συμβάσεις για την τρομοκρατία που έχει υπογραψεί η Αίγυπτος.

Δασικοί

Με πενθήμερη απεργία απειλούν οι δασικοί υπάλληλοι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης αλλά και την υλοποίηση των ρυθμίσεων του ενιαίου μισθολογίου για τις υπερωρίες και την καταβολή ειδικού επιδόματος για τους θερινούς μήνες.

Εγκλημα

Ερωτική τραγωδία με δυο νεκρούς το πρωί στο Γκύζη.

Ανδρας σκότωσε την πρώην κουνιάδα και ερώμενη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Αθανάσιος Κουτσογιανόπουλος,45 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε την 35χρονη πρώην κουνιάδα και ερωμένη του Παναγιώτα Βαλτεσινιωτη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στο αυτοκίνητο της Βαλτεσινιωτη ήταν και ο 33χρονος Δημήτρης Κοτσάκης ο οποίος τράπηκε σε φυγή και ακόμη αναζητείται.

Το έγκλημα και η αυτοκτονία έγιναν κάτω από το σπίτι της Βαλτεσινιωτη, επί της οδού Νονταου 9 όπου ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του.

ΛΙΣΤΕΣ

- Με το ερώτημα της απόταξης παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αστυνομίας ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ανδρέας Σουλτάτος που υπηρετεί στη Βουλή.

Ο Σουλτάτος είναι ο συντάκτης της λίστας με τα πολιτικά πιστεύω των αστυνομικών.

Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας και απόλυσης παραπέμφθηκε και ο αρχιφύλακας Μανώλης Μπορμπαντωνακης που δακτυλογράφησε τη λίστα.

Βάσω Παπανδρέου

Προσωρινή ανακωχή στη κόντρα Βάσως Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη που ξέσπασε χθες βράδυ για την τουριστική αξιοποίηση της 2ης πλάζ της Βουλας.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, εξέφρασε την αντίθεση του στα σχέδια του ΕΟΤ για κατασκευή εμπορικού κέντρου, καταλυμμάτων και εστιατορίων,υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετα με το ρυθμιστικό σχέδιο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Σκουλάς απάντησε ότι δεν μπορεί να περιμένει την τροποποίηση του ρυθμιστικού, αλλά το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε κατευναστική ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό ότι το θέμα θα εξετασθεί σε ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα απο μηδενική βάση.

ΡΩΜΙΟΠΥΟΛΟΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε πριν από λίγο ο πατέρας του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητά να επιληφθεί της υπόθεσης της δολοφονίας του γιού του η τακτική δικαιοσύνη.

Στην αναφορά του κάνει λόγο για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή μέσω του στρατού και καταγγέλει την προσπάθεια για συγκάλυψη στην αποκάλυψη των υπευθύνων για το θάνατο του γιού του.

Χθες και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος υπέρ των ιατροδικαστών που εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφονία.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διαψευσθεί η πληροφορία του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1, οτι τα σπλάχνα του στρατιώτη αποτεφρώθηκαν μετά την πρώτη νεκροψία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ΕΟΤ

Τρίωρη στάση εργασίας εως τις 3 μετά το μεσημέρι πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σχετικά εύκολα και αναμενόμενα χρακτηρίζονται τα θέματα των μαθηματικών στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Τέταρτης Δέσμης.

Αύριο αρχίζει η εξέταση των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

Ευχαριστημένοι υποψήφιοι και καθηγητές από τα θέματα των μαθηματικών στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές της τέταρτης δέσμης.

Τα θέματα προέρχονταν από τα κεφάλαια των Ολοκληρωμάτων και των πινάκων.

Με την τέταρτη δέσμη έπεσε σήμερα η αυλαία των κυρίων μαθημάτων των Γενικών Εξετάσεων και από αύριο αρχίζει η εξέταση των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

*Το Συμβούλιο Επικρατείας < φρενάρει> τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, κρίνοντας παράνομο διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικό με περιοχές της Σαλαμίνας.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου απαιτεί να γίνουν όλες οι μελέτες από την αρχή, με βάση το νόμο 2242, που ορίζει αυστηρά κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

*Με κύριο θέμα την καθυστέρηση στις διαδικασίες επιβολής της δικαιοσύνης , αρχίζει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Συνέδριο των Δικηγορικών Συλλόγων.

Στην έναρξη θα παραβρεθούν ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

*Αποκλεισμένη είναι αυτή την ώρα η είσοδος του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης , από εργαζόμενους που απαιτούν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα ύψους δυο δισεκατομμυρίων δραχμών.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης κάνουν στάση εργασίας μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλβανός πρόεδρος Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε χθές ότι θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση να παραιτηθεί,αποκλείοντας τη συγκατοίκηση με τους σοσιαλιστές του Φάτος Νάνο.Ο Μπερίσα είπε ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία αφού αναλάβει τα καθήκοντα της η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Στα Τίρανα,η κεντρική εκλογική επιτροπή, που δεν έχει ολοκληρώση ακόμη την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από ορισμένες περιοχές του νότου, ανακοίνωσε ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα συγκεντρώνει το 52% έναντι 27% που παίρνει το Δημοκρατικό κόμμα.

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί σε εργοστάσιο πυρομαχικών στη Τουρκία, στη περιοχή της Ανατολίας,με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στο τμήμα όπου φυλάσσονται χειροβομβίδες και η δεύτερη ύστερα από μισή ώρα σε δεξαμενή που ήταν γεμάτη με εκρηκτικό υλικό Τι- Εν- Τι.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια των δύο εκρήξεων.

Χθες βράδυ,κατέθεσε σε εισαγγελέα της Αγκυρας ο σύζυγος της Τανσού Τσιλλέρ, Οζέρ, σχετικά με τις κατηγορίες περί αναμειξης του σε σκάνδαλα διαφθοράς,τη περίοδο της κυβερνητικής θητείας της συζύγου του.

Ενα ακόμη ακόμη από τα μεγάλα αστέρια της Χρυσής Εποχής του Χόλυγουντ έσβησε χθές. Ο Τζέημς Στιούαρτ άφησε, σε ηλικία 89 ετών, την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χίλς.

Υπόγειο πυρηνικό πείραμα πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην έρημο της Νεβάδα, το πρώτο μιας σειράς δοκιμών χωρίς αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση, με στόχο τον έλεγχο της κατάστασης του πυρηνικού οπλοστασίου του αμερικανικού στρατού.

Δυνάμεις του ινδικού ναυτικού και της αεροπορίας προσπαθούν να εντοπίσουν το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Φόκερ 27 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του το πρωί, από το αεροδρόμιο της Βομβάης. Στη περιοχή επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες, λόγω των εποχιακών μουσώνων.

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες δύο μέρες.Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 8 άτομα τραυματίστηκαν ενώ η τύχη μιάς γυναίκας αγνοείται.

Οι λιμενικές αρχές της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε στη θάλασσα χθες, από τη προσάραξη υπερδεξαμενόπλοιου στα αβαθή της Γιοκοχάμα,είναι τελικά το ένα δέκατο αυτής που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............279,19  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........202,29     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........210,51     #
    Μάρκο .....................160        #
    Γαλλικο φράγκο .............47,48     #
    Ελβετικο  φράγκο...........190,78     #
    Στερλίνα...................463,55     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,43     #
    Εκατό γιεν.................244,53     #
    Εκιού .....................314,3      #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 3 July 1997 - 11:03:17 UTC