Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-05-12

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΝΕΤ
  • [02] ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΓΡΑΜΜΗ
  • [04] ΑΧΕΡΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [05] ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
  • [06] ΕΔΕΚ
  • [07] ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ
  • [08] ΙΡΑΚ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ
  • [09] ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
  • [10] ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΗΔΕΙΑ
  • [11] ΓΙΟΥΡΟΤΡΑΓΟΥΔΙ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2004

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΝΕΤ

    Ο Γενικός Γραμματέας του Ακέλ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής του ανέφερε ότι κατα τη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογαν συζητήθηκε και το κυπριακό το οποίο όπως είπε συνδέεται άμεσα με την ευρωπαική πορεία της Τουρκίας. Σε δηλώσεις του στην Νεα Ελληνική Τηλεόραση, ο κύριος Χριστόφιας επεσήμανε ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν πρεπει να το θεωρούμε όπλο και να επαναπαυόμαστε αφού διαιώνιση του κυπριακού σημαίνει και διχοτόμηση της Κύπρου. Ο κύριος Χριστόφιας στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι η δική μας πλευρά, ζητά να δοθούν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν. Ορισμένα ζητήματα όμως, πρόσθεσε, θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε με τους τουρκοκυπριους και να καταλήξουμε σε συμφωνίες.

    [02] ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Είναι ανάγκη να διασφαλιστεί το απαραίτητο κλίμα ώστε να διατηρηθεί ισχυρή προοπτική και δυναμική επίτευξης λύσης και επανένωσης της Κύπρου, τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Βαληνάκης στους πρεσβευτές των αραβικών χωρών στην Αθήνα. Ο κύριος Βαληνάκης επεσήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναγνώρισης του ψευδοκράτους καθώς κάτι τέτοιο θα απομάκρυνε την προοπτική λύσης και επεσήμανε την συμβολή που μπορούν να έχουν τα αραβικά κράτη στην Ισλαμική Διάσκεψη.

    [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΓΡΑΜΜΗ

    Η κυβέρνηση εργάζεται αθόρυβα, συστηματικά και με πρόγραμμα, για να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή του κανονισμού για το καθεστώς της διαχωριστικής γραμμής, προς όφελος τόσο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο και του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Καρογιάν στο Τρίτο, προσθέτοντας ότι για το θέμα έχει συσταθεί επιτελική ομάδα η οποία συντονίζεται από το διπλωματικό γραφείο του προέδρου. Υπάρχουν επίσης δύο τεχνικές επιτροπές για τη διακίνηση προσώπων και αγαθών.

    [04] ΑΧΕΡΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπέρτι Αχερν θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο των επαφών του με τις εικοσιπέντε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου. Ο κύριος Αχερν, ο οποίος θα φθάσει στις επτά και τριάντα απόψε, θα έχει στη συνέχεια συνομιλίες με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Μετά το πέρας των συνομιλιών, γύρω στις εννιά και τριάντα το βράδυ, οι κύριοι Αχερν και Παπαδόπουλος θα δώσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το Δευτερο τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ.

    [05] ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

    Φθάνει σήμερα στα κατεχόμενα, ο Αρχηγός του τουρκικού στρατού, στρατηγός Αητάτς Γιαλμάν. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Τούρκος στρατηγός θα έχει επαφές με τον Μεχμέτ Αλή Ταλάτ και τον Ραούφ Ντενκτάς. Δέν έχουν ωστόσο δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου στρατηγού, ούτε και το πότε θα αναχωρήσει απο τα κατεχόμενα.

    [06] ΕΔΕΚ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κυριάκος Μαυρονικόλας δήλωσε ότι μέχρι τώρα το κόμμα κατέληξε στα τρία απο τα έξι ονόματα του ψηφοδελτίου του κινήματος για τις ευρωεκλογές. Πρόκειται για τους Μάριο Ηλιάδη, Ξένιο Ξενόπουλο και Κατερίνα Φλουρέντζου. Σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρίκ ο κύριος Μαυρονικόλας δήλωσε ότι θα συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μέχρι και το Σάββατο, οπότε θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο του Κινήματος. Η Εδέκ θέλει και καλεί το λαό να εκλέξει ένα σοσιαλιστή ευρωβουλευτή και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με κόμματα και κινήσεις.

    [07] ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ

    Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Δήκο Νίκος Πιττοκοπίτης δήλωσε ότι το κόμμα του μέχρι και τη τελευταία στιγμή θα κάνει προσπάθειες για διάφορες συνεργασίες για τις ευρωεκλογές. Σε δηλώσεις του στο Τριτο πρόγραμμα του Ρίκ ο κύριος Πιττοκοπίτης ανέφεφε ότι οι προσπάθειες αυτές γίνονται μόνο για το ευρωψηφοδέλτιο. Για μας, τόνισε, μέχρι την Δευτέρα είναι υποψήφιο για συνεργασία, οποιοδήποτε κόμμα ή πολιτική κίνηση.

    [08] ΙΡΑΚ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ

    Δραματικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των βασανιστηρίων Ιρακινών κρατουμένων από τους Αμερικανούς. Ισλαμική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, φέρεται να αποκεφάλισε Αμερικανό πολίτη στο Ιράκ, σε αντίδραση για την κακοποίηση Ιρακινών κρατουμένων. Ο αποκεφαλισμός παρουσιάζεται σε βιντεοταινία στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Μουντάτα Αλ Ανσάρ στο διαδίκτυο. Στην ταινία εμφανίζεται ο Αμερικανός όμηρος, περιτριγυρισμένος από μασκοφόρους να δηλώνει πως το όνομα του είναι Νίκ Μπέργκ, και έχει ένα αδελφό και μία αδελφή. Ενας από τους μασκοφόρους διαβάζει δήλωση καλώντας τους Μουσουλμάνους να πάρουν εκδίκηση για τα βασανιστήρια ιρακινών αιχμαλώτων και εν συνεχεία παρουσιάζεται η φρικτή σκηνή του αποκεφαλισμού του κρατουμένου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τον αποκεφαλισμό διενήργησε ο ιορδανικής καταγωγής Αμπού Μουσάπ αλ-Ζαρκάουϊ, στενός συνεργάτης του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάϊντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    [09] ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

    Στο μεταξύ η Αλ Κάιντα εξέδωσε έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα επόμενα πιθανά τρομοκρατικά κτυπήματα. Σε ενδεκασέλιδο κείμενο με τίτλο οι πόλεις που αποτελούν στόχο, η Αλ Κάιντα κατατάσσει τους Αμερικανούς στην πρώτη θέση ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Ισπανοί και οι Αυστραλοί.

    [10] ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Τελείται στις τρείς το απόγευμα από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας η κηδεία του Αρχοντος Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου Θεόδουλου Καλλίνικου, ο οποίος απεβίωσε προχθές, σε ηλικία εκατόν ετών. Στην κηδεία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Χωρεπίσκοπος Τριμυθούντος Βασίλειος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης εκ μέρους της Πολιτείας. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα μεταδοθεί απ' ευθείας από το πρώτο πρόγραμμα του Ρικ.

    [11] ΓΙΟΥΡΟΤΡΑΓΟΥΔΙ

    Διεξάγεται απόψε στην Κωνσταντινούπολη η προκριματική φάση του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Στη φάση αυτή συμμετέχουν εικοσιδύο χώρες, από τις οποίες θα επιλεγούν οι δέκα, για πρόκριση στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο. Οι δέκα χώρες που θα επιλεγούν απόψε, θα διαγωνισθούν στην τελική φάση μαζί με τις δεκατέσσερις που συγκέντρωσαν τις καλύτερες βαθμολογίες στον περσινό διαγωνισμό. Τόσο στην προκριματική φάση όσο και στην τελική, το αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί από το κοινό, με τηλε-ψηφοφορία. Η Κύπρος συμμετέχει στην προκριματική φάση με το τραγούδι "Stronger Every Minute", που θα ερμηνεύσει η δεκαεξάχρονη Λίζα Αντρέας. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Σάκης Ρουβάς με το τραγούδι "Shake it". Η προκριματική φάση, που αρχίζει στις δέκα το βράδυ, θα μεταδίδεται από το ΡΙΚ Ενα.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και τοπικά μέχρι δυνατοί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα νότια παράλια, στους 24 στα δυτικά και στους 20 στα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 12 May 2004 - 10:30:23 UTC