Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [03] ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΛΙΤΗΣ Ν
  • [04] ΠΕΥΚΙΟΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ
  • [05] ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [06] ΕΚΠΡΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
  • [07] ΟΜΗΡΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [08] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [09] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ
  • [10] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ Ν
  • [11] ΠΑΟΥΕΛ ΓΚΙΟΥΛ
  • [12] ΣΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  • [13] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  • [14] ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΑΔΕΙΑ
  • [15] ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ
  • [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [17] ΚΑΙΡΟΣ FRIDAY 25/07/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Πρόσφυγας, ο Λάμπρος Κυριάκου, πατέρας τεσσάρων παιδιών, απο το Λάπαθος της επαρχίας Αμμοχώστου, νεκρός σε οδικό δυστύχημα.Το αρθρωτό αυτοκίνητο, που οδηγούσε, έπεσε σε γκρεμό στο δρόμο Λουβαρά-Αγρού και ο Κυριάκου εκσφενδονίσθηκε κτυπώντας στο κεφάλι.

    Ερευνες διεξάγει η αστυνομία για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν πεταγμένα τη φορά αυτή έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    Ουδέποτε έδωσα οδηγίες για εκκαθάριση απορρήτων εγγράφων από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου δηλώνει ο Πεύκιος Γεωργιάδης.

    Ο τέως υπουργός Παιδείας τονίζει ότι καταστράφηκαν απόρρητα έγγραφα με οδηγίες του κατά την αποχώρησή του και δεν παρέδωσε τέτοια έγγραφα στον διάδοχό του.

    Η ανεύρεση των φακέλων έξω από το υπουργειο Παιδείας ενισχύει τη θέση ότι η κυβέρνηση Κληρίδη δεν είχε κανονισμούς διαχείρισης απορρήτων εγγράφων τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.Κατηγορεί τον Δησύ για καταστρεπτική αντιπολίτευση.

    Παρόμοια θέση διατυπώνει ο Γιαννακης Ομήρου ο οποίος επικρίνει τον Δησύ για εκμετάλλευση του θέματος για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

    Διαφωνεί ο Σωκράτης Χάσικος και υποστηρίζει ότι το κρίσιμο θέμα είναι η απόρριψη απορρήτων εγγράφων σε δημόσιο χώρο και όχι αν υπήρξε σύστημα διαχείρισής τους.

    Ο Κόλιν Πάουελ καλεί τον Αμπντουλάχ Γκιούλ να εργασθεί με τον Ραούφ Ντενκτάς για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Αναν.

    Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνται τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    [02] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Ακόμη ένας άνθρωπος, έχασε το πρωί τη ζωή του σε νέο δυστύχημα που συνέβη στον παρακαμπτήριο δρόμο Λουβαρά - Αγρού.

    Πρόκειται για τον Λάμπρο Κυριάκου, μηχανοδηγό, 50 ετών από το Λάπαθος Αμμοχώστου, κάτοικο Λουβαρά.

    Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο Κυριάκου έχασε τον έλεγχο του αρθρωτού οχήματος που οδηγούσε και έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί από το όχημα και να κτυπήσει στο κεφάλι.

    Ο Κυριάκου καταλείπει σύζυγο και τέσσερα παιδιά.

    Τον μήνα Ιούλιο, δεκατέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

    [03] ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΛΙΤΗΣ Ν

    Η αστυνομία άρχισε έρευνες σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν πεταγμένα στα σκουπίδια, τη φορά αυτή έξω, από το υπουργείο Παιδείας.

    Τα έγγραφα βρήκε πριν από λίγες ημέρες πολίτης, ο οποίος χθες βράδυ τα παρέδωσε στην εφημερίδα "Πολίτης" και ακολούθως τα παρέλαβε η Αστυνομία.

    Τα έγγραφα περιέχονταν σε δύο φακέλους με την ένδειξη "Υπουργείο Παιδείας".

    Ο αρχισυντάκτης του Πολίτη Ανδρέας Παράσχος δήλωσε ότι τα έγγραφα βρίσκονταν εκεί για τουλάχιστο δύο έως τρεις εβδομάδες και ότι πολλά από αυτά πετάχθηκαν στο σκυβαλότοπο Κοτσιάτη.

    Δήλωσε επίσης ότι δεν φωτοτυπήθηκαν τα έγγραφα, αλλά από μια πρόχειρη ανάγνωση περιλαμβάνονταν προτάσεις προς το Υπουργικό Συμβούλιο, έγγραφα για ταξίδια υπουργών και άλλα.

    [04] ΠΕΥΚΙΟΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ

    Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης δήλωσε ότι από την ημέρα που ανέλαβε καθηκόντα μέχρι σήμερα, ουδέποτε δόθηκαν εκ μέρους του είτε εξ όσων γνωρίζει εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή, οδηγίες για εκκαθάριση εγγράφων με την ένδειξη απόρρητο.

    Σε γραπτή δήλωση, την οποία διάβασε σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι με την ανάληψη των καθηκόντών του παρέλαβε ένα γραφείο καθαρό από οποιαδήποτε απόρρητα έγγραφα της προηγούμενης διακυβέρνησης.

    Ο κύριος Γεωργιάδης σημειώνει ότι όπως διευκρίνισε δημόσια ο προκάτοχός του, ο ίδιος ο κύριος Ουράνιος Ιωαννίδης είχε δώσει οδηγίες και είχε επιβλέψει για την εκκαθάριση του υπουργικού γραφείου.

    Ανέφερε ακόμη ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το Μάρτιο, βάση οδηγιών του Προέδρου και απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου, έχει εφαρμόσει διαδικασίες για τήρηση των απορρήτων εγγράφων.

    Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι αναμένει, όπως και η κοινή γνώμη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πορίσματα της έρευνας.

    [05] ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Εξ άλλου, ο τέως υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης δήλωσε ότι κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο έδωσε οδηγίες και καταστράφηκαν απόρρητα έγγραφα και επομένως δεν παρέδωσε αρχείο απορρήτων στο διάδοχό του.

    [06] ΕΚΠΡΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης κατηγόρησε το Δημοκρατικό Συναγερμό ότι θεώρησε την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων ως εύφορο έδαφος για καταστρεπτική αντιπολίτευση.

    Επικαλούμενος τις δηλώσεις του τέως υπουργού Παιδείας Ουράνιου Ιωαννίδη, ο κύριος Χρυσοστομίδης υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση έγινε μπούμερανγκ για την αντιπολίτευση γιατί αποδεικνύεται πως υπήρξε ένα τρομακτικό αλαλούμ την προηγούμενη δεκαετία στη διαχείριση των απορρήτων εγγράφων.

    Τα γεγονότα βοούν, είπε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην παραδοχή Ιωαννίδη ότι άλλα απόρρητα έγγραφα έδωσε εντολές να καταστραφούν, άλλα να φυλαχθούν και άλλα διατηρεί στην κατοχή του.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι από τις δηλώσεις Ιωαννίδη αποδεικνύεται ότι στην προηγούμενη δεκαετία δεν υπήρξε κανένας συντονισμός.

    Ο εκπρόσωπος επέκρινε έντονα την αντιπολίτευση για βίαιη όπως είπε, φραστική επίθεση εναντίον της υπουργού Υγείας.

    Είπε επίσης ότι στην πολεμική αυτή εναντίον της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, επιστρατεύτηκε ακόμα και ο γενικός γραμματέας της Πασυδύ, ενώ άσκησε κριτική εναντίον και του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Αντη Τρυφωνίδη.

    Επί της ουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και επιφυλάχθηκε για το πόρισμα και της νέας έρευνας για τα απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στην εφημερίδα Πολίτης, είπε πως η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη μόνο για όσα απόρρητα έγγραφα της διαβιβάστηκαν επίσημα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    [07] ΟΜΗΡΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι μετά το νέο κρούσμα συνάγεται το σαφές συμπέρασμα ότι επί προηγούμενης διακυβέρνησης δεν υπήρχε ενιαίο σύστημα τήρησης καί διαχείρισης απορρήτων.

    Υπήρξε, είπε, ένα πραγματικό αλαλούμ και σοβαρότατα ελλείμματα καί ως προς το πλαίσιο που αφορά την αρχειοθέτηση καί ως προς τη διαχείριση των εγγράφων κατα την κρίσιμη στιγμή της αλλαγής της διακυβέρνησης.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Ομήρου κατηγόρησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ότι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το θέμα για μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, χωρίς να σκεφθεί ότι μοιραία θα αναζητούνταν καί οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης.

    [08] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Σωκράτης Χάσικος δήλωσε ότι το κρίσιμο θέμα είναι η απόρριψη απορρήτων εγγράφων σε δημόσιο χώρο και όχι αν υπήρχε σύστημα διαχείρισής τους.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Χάσικος επέμεινε στη θέση ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για την υπουργό Υγείας και απέρριψε τον ισχυρισμό ότι καταφέρθηκε εναντίον της ως γυναίκας.

    Ο τέως υπουργός Αμυνας είπε ότι οι ευθύνες δεν διαχωρίζουν φύλο και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν χωρούν κλαψουρίσματα, κατά την έκφρασή του, ούτε γίνονται εκπτώσεις για δημόσια πρόσωπα.

    [09] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ

    Η υπουργός Υγείας Ντίνα Ακκελίδου κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Σωκράτη Χάσικο και άλλους αξιωματούχους του Δησύ ότι βιάστηκαν να την δικάσουν, να την καταδικάσουν και να της αποδώσουν πολιτικές ευθύνες, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο η κυρία Ακκελίδου ανέφερε ότι η έρευνα θα λάβει υπόψη το τί έκαμε η υπουργός, και πρόσθεσε ότι η ίδια θα προβεί σε σχόλια μετά την ενημέρωσή της για το πόρισμα της αστυνομίας.

    [10] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ Ν

    Ο τέως υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι αυτό που συνέβη στο υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε υπουργείο.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Σαββίδης ανέφερε ότι η υπουργός φαίνεται να εδωσε οδηγίες και να έδειξε εμπιστοσύνη σε ορισμένους για καταστροφή των εγγράφων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι παραμένει το γεγονός πως τα έγγραφα μεταφέρθηκαν από το γραφείο της και αντί να καταστραφούν κατέληξαν στις σακούλες των σκουπιδιών.

    Ο κύριος Σαββίδης είπε επίσης ότι ο ίδιος θεώρησε υποχρέωσή του να παραδώσει το αρχείο του υπουργείου Υγείας στη διάδοχό του, για να μπορεί να ανατρέχει σε έγγραφα όταν ανακύπτουν θέματα προς συζήτηση.

    [11] ΠΑΟΥΕΛ ΓΚΙΟΥΛ

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κόλιν Πάουελ κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλλάχ Γκιούλ να εργασθεί με τον Ραούφ Ντενκτάς, προς την κατεύθυνση του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

    Δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργασθούν και με τις δύο πλευρές για να δουν αν μπορεί να σημειωθεί γρήγορα κινητικότητα στο θέμα.

    Ο Κόλιν Πάουελ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν πολλά πράγματα να συμβαίνουν στην Κύπρο, καθώς, ανέφερε, οι άνθρωποι μετακινούνται από και προς την κάθε πλευρά, και επιθυμούν να μετατρέψουν αυτή την εξέλιξη σε ουσιαστική συμφωνία μεταξύ του πολιτικού κόσμου και να πετύχουν συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο Τούρκος ομόλογός του έχει τον ίδιο στόχο. Δουλεύουμε σκληρά, είπε χαρακτηριστικά, αλλά, επεσήμανε δεν υπήρξαν νέες πρωτοβουλίες.

    Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση οι Κόλιν Πάουελ και Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Ουάσιγκτον.

    Ο κύριος Πάουελ είπε πως έγινε κάποιου είδους ανασκόπηση της κατάστασης των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκε η ανάγκη να μην χαθεί η ευκαιρία που βρίσκεται μπροστά.

    [12] ΣΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαίωσε ομόφωνα ότι η θέση του στο ζήτημα της Αμμοχώστου παραμένει αμετάβλητη όπως αυτή καθορίζεται από το ψήφισμα 550.

    Σε δήλωση του προέδρου του Σώματος, μονίμου αντιπροσώπου της Ισπανίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί επίσης τα μέρη να επαναρχίσουν τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, όπως αυτό, διατυπώνεται στο ψήφισμα 14-75.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησε χθες βράδυ σε κλειστή συνεδρία το θέμα των απειλών του Ντενκτάς για άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου και εγκατάσταση των Ελληνοκυπρίων υπο τουρκοκυπριακή διοίκηση.

    Σχετικό διάβημα υπέβαλε ο Επιτετραμμένος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Γιώργος Κασουλίδης ο οποίος εξέφρασε προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας την ανησυχία της κυπριακής κυβέρνησης για τις απειλές του Ραούφ Ντενκτάς.

    [13] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας θα ανακοινωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

    Επτά χιλιάδες επτακόσιοι δεκαεπτά υποψήφιοι, διεκδικούν πέντε χιλιάδες εννιακόσιες επτά θέσεις.

    Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών - Εδέκ Γιαννάκη Ομήρου στο Βαθμολογικό Κέντρο στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο κύριος Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τον αδιάβλητο τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

    [14] ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΑΔΕΙΑ

    Την πρώτη άδεια μετά την κατάταξή τους θα πάρουν το σαββατοκυρίακο οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες.

    Οι νεοσύλλεκτοι θα αναχωρήσουν από τα στρατόπεδα αύριο στις δύο μετά το μεσημέρι, και θα επιστρέψουν την Κυριακή στις εννέα το βράδυ.

    Η επόμενη άδεια των νεοσυλλέκτων θα είναι την πρώτη Αυγούστου, αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, και θα είναι σαρανταοκτάωρη.

    Η τρίτη άδεια θα χορηγηθεί στις εννέα Αυγούστου και θα είναι εικοσιτετράωρη.

    [15] ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ

    Η Γκρασχόπερ Ελβετίας θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ Αθηνών, στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λήγκ, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι στην Ελβετία.

    Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 12 ή 13 Αυγούστου στην Ελβετία, και ο επαναληπτικός στις 26 ή 27 Αυγούστου στην Ελλάδα. Η Ομόνοια σε περίπτωση που προκριθεί στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λήγκ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ραπίντ Βουκουρεστίου-Αντερλεχτ Βελγίου.

    [16] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Πρόσφυγας, ο Λάμπρος Κυριάκου, πατέρας τεσσάρων παιδιών, απο το Λάπαθος της επαρχίας Αμμοχώστου, νεκρός σε οδικό δυστύχημα.Το αρθρωτό αυτοκίνητο, που οδηγούσε, έπεσε σε γκρεμό στο δρόμο Λουβαρά-Αγρού και ο Κυριάκου εκσφενδονίσθηκε κτυπώντας στο κεφάλι.

    Ερευνες διεξάγει η αστυνομία για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν πεταγμένα τη φορά αυτή έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    Ουδέποτε έδωσα οδηγίες για εκκαθάριση απορρήτων εγγράφων από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου δηλώνει ο Πεύκιος Γεωργιάδης.

    Ο τέως υπουργός Παιδείας τονίζει ότι καταστράφηκαν απόρρητα έγγραφα με οδηγίες του κατά την αποχώρησή του και δεν παρέδωσε τέτοια έγγραφα στον διάδοχό του.

    Η ανεύρεση των φακέλων έξω από το υπουργειο Παιδείας ενισχύει τη θέση ότι η κυβέρνηση Κληρίδη δεν είχε κανονισμούς διαχείρισης απορρήτων εγγράφων τονίζει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.Κατηγορεί τον Δησύ για καταστρεπτική αντιπολίτευση.

    Παρόμοια θέση διατυπώνει ο Γιαννακης Ομήρου ο οποίος επικρίνει τον Δησύ για εκμετάλλευση του θέματος για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

    Διαφωνεί ο Σωκράτης Χάσικος και υποστηρίζει ότι το κρίσιμο θέμα είναι η απόρριψη απορρήτων εγγράφων σε δημόσιο χώρο και όχι αν υπήρξε σύστημα διαχείρισής τους.

    Ο Κόλιν Πάουελ καλεί τον Αμπντουλάχ Γκιούλ να εργασθεί με τον Ραούφ Ντενκτάς για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Αναν.

    Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνται τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

    [17] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια παροδικά, έως πέντε μποφόρ.Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 28 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και πιθανό να σχηματισθεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους 21 στα δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 28 July 2003 - 21:35:37 UTC